Pressmeddelanden 2018


Berättarministeriet ledamot i nytillsatta Jämlikhetskommissionen

Pressmeddelande Publicerad: 2018-10-29 10:00 CET

Berättarministeriet är inbjuden att på uppdrag av regeringen medverka i referensgruppen till den nytillsatta Jämlikhetskommissionen. Kommissionen tillsattes i augusti 2018 och har till uppdrag att föreslå åtgärder som ska öka jämlikheten i Sverige. Dilsa Demirbag-Sten kommer att representera Berättarministeriet i arbetet kring att öka jämlikheten inom utbildningssektorn.

Ingen titel
Nu öppnar nomineringen till Pennsvärdet 2019 – ett pris till lärare som stärker språk, kreativitet och kritiskt tänkande

Pressmeddelande Publicerad: 2018-10-08 09:00 CEST

Idag öppnar nomineringsperioden för Berättarministeriets utmärkelse Pennsvärdet. Utmärkelsen tilldelas en låg- eller mellanstadielärare som i en nyskapande och framåtlutad anda främjar sina elevers kreativitet, språkutveckling och kritiska tänkande och som jobbar i något av Berättarministeriets upptagningsområden. Mottagaren tilldelas ett stipendium à 25 000 kronor och Pennsvärdet, en brosch formgiven av Aviva Scheiman.

Nobel Center och Berättarministeriet inleder nytt samarbete

Pressmeddelande Publicerad: 2018-10-03 09:00 CEST

NOBEL CALLING 2018. I år inleds ett nytt samarbete mellan Berättarministeriet och Nobel Center i samband med konferensen Nobel Prize Teacher Summit som arrangeras den 5 oktober. Samarbetet kommer att kretsa kring en rad olika frågor rörande lärande och utbildning och innebär bland annat en breddning av Berättarministeriets medverkan i arrangemanget.

Ingen titel
Berättarministeriet annonserade utökat pedagogiskt stöd under Lärardagen

Pressmeddelande Publicerad: 2018-09-13 15:22 CEST

Under torsdagen gick Berättarministeriets Lärardag av stapeln. Konferensen arrangerades för låg- och mellanstadielärare i Berättarministeriets tre upptagningsområden på temat Storytelling som pedagogiskt verktyg. Under dagen meddelade Berättarministeriet ambitionen att utöka sitt stöd gentemot lärare genom akademiska fortbildningar i pedagogik.

Ingen titel
Berättarministeriet arrangerade Galaktiskt expertmöte i Göteborg

Pressmeddelande Publicerad: 2018-09-04 14:58 CEST

Den 31 augusti samlades 250 unga utomjordingsexperter på Gamlestads Torg under Galaktiskt expertmöte – ett event arrangerat av Stiftelsen Berättarministeriet i samarbete med Rymdstyrelsen. Eventet var en del av ett längre skolprogram där låg- och mellanstadieelever från Östra Göteborg och Angered skriver en guidebok för nyanlända utomjordingar på uppdrag av arrangörerna.

Ingen titel
Nio ungdomar debuterar med antologi genom författarskolan BM-debutant

Pressmeddelande Publicerad: 2018-05-22 09:54 CEST

Idag släpps antologin Vi ser, vi känner, vi kämpar. Boken är skriven av nio ungdomar från Berättarministeriets upptagningsområden kring Husby och Hagsätra i Stockholm samt Södertälje.

Ingen titel
Det första Pennsvärdet har delats ut

Pressmeddelande Publicerad: 2018-05-09 14:39 CEST

Berättarministeriets nyinstiftade utmärkelse Pennsvärdet har under eftermiddagen tilldelats mellanstadieläraren Jenny Söderhjelm Larsson under en finstämd ceremoni i Observatoriet i Stockholm. Ceremonin inleddes med ett anförande av Stefan Löfven som även överräckte Pennsvärdet till den värdiga mottagaren.

Välkommen att hylla en pedagogisk gärning och demokratiinsats med oss!

Pressmeddelande Publicerad: 2018-05-03 11:37 CEST

Den 9 maj delas Berättarministeriets utmärkelse Pennsvärdet ut till en lärare som genom sin undervisning stärkt sina elevers språk, kreativitet och kritiska tänkande. Berättarministeriet hälsar pressen välkomna att bevaka ceremonin som äger rum i Observatoriet på Drottninggatan 120 i Stockholm. Pennsvärdet delas ut av statsminister Stefan Löfven.

Berättarministeriets Dilsa Demirbag-Sten utsedd till ledamot i insynsrådet vid Delegationen mot segregation

Pressmeddelande Publicerad: 2018-04-24 09:28 CEST

Regeringen har utsett de sex ledamöter som utgör insynsrådet vid den nya myndigheten Delegationen mot segregation. En av dem är Berättarministeriets generalsekreterare Dilsa Demirbag-Sten som bidrar med civilsamhällets perspektiv till delegationens arbete.

Ingen titel
Ann-Sofie Hermansson deltog i Berättarministeriets skolprogram

Pressmeddelande Publicerad: 2018-04-19 14:20 CEST

Den 19 april besökte kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson Berättarministeriets utbildningscenter i Gamlestaden och följde Hammarkullsskolans klass 2A fantasifulla skapande. Syftet med besöket var att lära sig mer om Berättarministeriets verksamhet och hur stiftelsen arbetar för att minska socioekonomiska faktorers påverkan på barns skolgång.

Ingen titel
Anna Ekström besökte Berättarministeriet i Södertälje

Pressmeddelande Publicerad: 2018-04-12 16:39 CEST

Den 11 april besökte gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström Berättarministeriets utbildningscenter i Södertälje. Syftet med besöket var att ta del av Berättarministeriets verksamhet på nära håll och lära sig mer om hur Berättarministeriet jobbar för att minska socioekonomiska faktorers påverkan på barns skolgång.

Ingen titel
Helene Hellmark Knutsson besökte Berättarministeriet i Husby

Pressmeddelande Publicerad: 2018-03-19 09:04 CET

Statsrådet Helene Hellmark Knutsson deltog när klass 2B från Elinsborgsskolan besökte Berättarministeriet i Husby.

KTH och Berättarministeriet startar forskningsprojekt om hur digital storytelling kan stärka ungas lärande

Pressmeddelande Publicerad: 2018-02-28 09:59 CET

“Technology supported storytelling for engaged student learning” är ett nytt forskningsprojekt initierat av KTH (Avdelningen för Lärande) och Berättarministeriet med stöd från Stiftelsen Marcus och Amalia Wallenbergs Minnesfond.

Ingen titel
Pennsvärdet – ett nytt pris till lärare som främjar elevers kreativitet, språkutveckling och kritiska tänkande

Pressmeddelande Publicerad: 2018-02-21 10:31 CET

Berättarministeriet instiftar priset Pennsvärdet som en hyllning till läraren. Nomineringen är öppen mellan 21 februari–16 mars via pennsvärdet.se Foto: Karl Gabor.

Ingen titel
Samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan hos Stiftelsen Berättarministeriet

Pressmeddelande Publicerad: 2018-02-15 10:20 CET

Samordningsminister Ibrahim Baylan medverkade när elever från klass 2:3 på Oxbacksskolan skrev inledningen av en bok tillsammans. Foto: Karl Gabor

Ingen titel
Berättarministeriet flyttar in i Världslitteraturhuset i Gamlestaden

Pressmeddelande Publicerad: 2018-02-08 11:10 CET

Nu står det klart att Berättarministeriet kommer att vara en av aktörerna som flyttar in i Världslitteraturhuset på Gamlestads torg till hösten. Avtalet med Göteborgs Stad är påskrivet och Berättarministeriet blir den sista i raden verksamheter som tar plats i knytpunkten för utbildning som växer fram i området.


Sociala medier


PresskontakterBilderVideorPodcastsDokument