Pressmeddelanden 2020


Moderna och Chiesi inleder ett samarbete för att upptäcka och utveckla mRNA-terapier för pulmonell arteriell hypertoni (PAH)

Pressmeddelande Publicerad: 2020-09-17 08:47 CEST

CAMBRIDGE, Mass. och Parma, Italien – 16e september, 2020 – Moderna, Inc. (Nasdaq: MRNA) och Chiesi Pharmaceuticals SpA inleder ett samarbete för att upptäcka och utveckla mRNA terapier för behandling av pulmonell arteriell hypertension (PAH). Moderna, Inc. är ett bioteknikföretag som är banbrytande inom forskning för behandling och vaccin med budbärar- RNA (mRNA) för att skapa en ny generation transformativa läkemedel för patienter. Chiesi Pharmaceuticals är ett internationellt läkemedelsföretag med fokus på forskning (Chiesi Group).

Så jobbar Chiesi under Corona-krisen

Pressmeddelande Publicerad: 2020-06-04 08:10 CEST

Under utbrottet av Covid-19 skänker läkemedelsföretaget Chiesi 500 000 kronor till Röda korset i Sverige och Norden. Chiesi har både kontor och forskning i Sverige och huvudkontoret ligger i Parma i Norra Italien som drabbats hårt av viruset. Chiesi har globalt stöttat vården med skyddsutrustning och läkemedel till ett värde av cirka 30 miljoner kronor.


Sociala medier


PresskontakterBilderVideorPodcastsDokument