Pressmeddelanden


Ingen titel
Praoprojekt ska locka framtidens medarbetare till fastighetsbranschen

Pressmeddelande Publicerad: 2018-09-27 09:47 CEST

Sedan tre år tillbaka medverkar ett antal fastighetsbolag i Stockholm i ett praoprojekt tillsammans med Rinkebyskolan. Syftet är att visa upp branschen för en ny generation, samtidigt som man ger eleverna möjlighet att få kontakt med nya arbetsplatser och företag. Nu genomförs en informationsinsats för att peka på vikten av att ta emot praoelever.

Ingen titel
Uddevallahem vinner pris för sitt arbete med att få in fler unga i företaget

Pressmeddelande Publicerad: 2018-09-20 15:22 CEST

Bostadsstiftelsen Uddevallahem vinner fastighetsbranschens utmärkelse ’Framtidsindex’, för sitt breda arbete med att ta emot unga i företaget genom exempelvis sommarjobb eller prao. Priset delades ut under torsdagen i samband med Business Arena i Stockholm som samlar fastighetsbolag från hela landet.

Ingen titel
Halmstads Fastighets AB vinner pris för sitt arbete med sommarjobbare

Pressmeddelande Publicerad: 2018-09-20 15:12 CEST

Halmstads Fastighets AB vinner fastighetsbranschens utmärkelse ’Framtidsindex’, för sitt arbete med att ta emot unga sommarjobbare. Priset delades ut under torsdagen i samband med Business Arena i Stockholm som samlar fastighetsbolag från hela landet.

Ingen titel
Ny styrelse vald för Fastigo

Pressmeddelande Publicerad: 2018-05-24 07:30 CEST

Vid dagens stämma valdes en ny styrelse för Fastigo – Fastighetsbranschens Arbetsgivarorganisation. Cathrine Holgersson, till vardags VD för Gavlegårdarna, fick fortsatt förtroende som ordförande och stora delar av styrelsen från det föregående året sitter kvar. Nya ledamöter är Michael Carlsson, HSB Malmö, Jonas Schneider, AB Familjebostäder, Jerker Eriksson, AB Bostaden i Umeå samt Pernilla Bonde, HSB Riksförbund.

Ingen titel
Diös vinner Fastigopriset för sin unika satsning på kompetensutveckling

Pressmeddelande Publicerad: 2018-05-23 07:30 CEST

Årets vinnare av Fastigopriset är fastighetsbolaget Diös. Företaget vinner utmärkelsen för sin satsning på att kompetensutveckla och certifiera hela driftsorganisationen till fastighetstekniker.

Ingen titel
6-timmars arbetsdag på försök i Östersund

Pressmeddelande Publicerad: 2018-03-06 07:00 CET

Den första februari inledde fastighetsbolaget Östersundshem AB ett 18-månadersförsök med sex timmars arbetsdag. En månad har gått, och resultatet så här långt? –Vi märker redan effekt, folk är piggare och gladare och har mer energi kvar till jobbet. Jag upplever att vi kan vässa oss bättre nu när medarbetarna är i toppform, säger Östersundshems vd Daniel Kindberg.

Ingen titel
Fastigo rekryterar ny kommunikationschef

Pressmeddelande Publicerad: 2018-02-12 12:00 CET

Fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation, Fastigo, har rekryterat Hannes Kataja som ny kommunikationschef. Hannes arbetar i dagsläget som presschef på vård- och omsorgsföretaget Attendo och kommer att börja sin tjänst på Fastigo den 1 april, där han även kommer att ta plats i ledningsgruppen.

Ingen titel
9 av 10 vd:ar i fastighetsbranschen upplever balans i livet

Pressmeddelande Publicerad: 2017-12-07 06:27 CET

Drygt 9 av 10 vd:ar i fastighetsbranschen uppger att det finns goda eller delvis goda möjligheter till balans i livet. Samtidigt har 9 av 10 en arbetsvecka på fler än 40 timmar. Det visar en undersökning genomförd av fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation, Fastigo.

Ingen titel
Drygt 9 av 10 fastighetsföretag arbetar strategiskt med arbetsmiljön

Pressmeddelande Publicerad: 2017-11-28 06:50 CET

95 procent av företagen i fastighetsbranschen arbetar aktivt för att främja den fysiska och psykiska hälsan hos sina anställda. Det visar en undersökning genomförd av fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation, Fastigo.

Granskning för ett hållbart arbetsliv

Pressmeddelande Publicerad: 2017-10-03 13:06 CEST

Arbetsmiljöverket inleder en stor granskning av det förebyggande arbetsmiljöarbetet på arbetsplatser runt om i landet. Framförallt granskas arbetsplatser inom hotell, restaurang och detaljhandel under kampanjen.

Ingen titel
​Stena Fastigheter och Riksbyggen bäst på att ge unga jobb

Pressmeddelande Publicerad: 2017-09-21 15:02 CEST

Stena Fastigheter anställer flest lärlingar, praktikanter, traineer och unga på yrkesintroduktion av alla företag i fastighetsbranschen. Riksbyggen är bästa företag i kategorin att anställa sommarjobbare.

Ingen titel
Fastigo rekryterar

Pressmeddelande Publicerad: 2017-09-13 13:15 CEST

Fastigo har rekryterat två nya medarbetare. Lisa Strandberg som förhandlare och rådgivare och Linda Tiderman som lönespecialist.

Ingen titel
Fastigo rekryterar Lisa Strandberg

Pressmeddelande Publicerad: 2017-09-13 13:15 CEST

Fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation, Fastigo, har rekryterat Lisa Strandberg som ny förhandlare och rådgivare.

Nya företag väljer Fastigo

Pressmeddelande Publicerad: 2017-09-07 06:30 CEST

Maxfastigheter i Sverige AB, Rosengård Fastighets AB och Fasticon Support väljer Fastigo som partner för arbetsgivarfrågor.

Ingen titel
​Jämställda ledningsgrupper norm i fastighetsbranschen

Pressmeddelande Publicerad: 2017-08-16 10:24 CEST

Andelen kvinnor på maktpositioner fortsätter att öka i den traditionellt mansdominerade fastighetsbranschen. Mer än hälften av alla företag i branschen har i dag en jämställd ledningsgrupp. Det visar en ny undersökning från Fastigo, fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation.

Ingen titel
Muddus vinst i fototävling

Pressmeddelande Publicerad: 2017-06-29 09:27 CEST

Patrik Donell, 12 år, från Stockholm vinner fototävlingen Upptäck fastighetsbranschen på Instagram med sitt bidrag från kvarteret Muddus i Norra Djurgårdsstaden.

Ingen titel
Nya grepp ska locka unga till fastighetsbranschen

Pressmeddelande Publicerad: 2017-06-08 08:43 CEST

Fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation Fastigo testar nya grepp för att attrahera unga till fastighetsbranschen. Imorgon startar en fototävling på Instagram i samarbete med influencern och youtubern Hampus Hedström.

Ingen titel
Annelie Vinsa i Fastigos styrelse

Pressmeddelande Publicerad: 2017-05-19 07:06 CEST

Den nya styrelsen för arbetsgivarorganisationen Fastigo består av sju kvinnor och sju män. Annelie Vinsa, vd på Kirunabostäder AB är en av ledamöterna i styrelsen.

Ingen titel
Peter Sjerling, vd på HSB Mälardalen ny Fastigos styrelse

Pressmeddelande Publicerad: 2017-05-19 07:06 CEST

Den nya styrelsen för arbetsgivarorganisationen Fastigo består av sju kvinnor och sju män. Peter Sjerling, vd på HSB Mälardalen är ny i styrelsen och har valts för två år.

Ingen titel
Benth Jensen, vd på AB Ängelholmshem, ny i Fastigos styrelse

Pressmeddelande Publicerad: 2017-05-19 07:06 CEST

Den nya styrelsen för arbetsgivarorganisationen Fastigo består av sju kvinnor och sju män. Benth Jensen, vd på AB Ängelholmshem, är ny i styrelsen och har valts för en tid av två år.

Göteborgsföretag representerade i Fastigo

Pressmeddelande Publicerad: 2017-05-19 07:06 CEST

Den nya styrelsen för arbetsgivarorganisationen Fastigo består av sju kvinnor och sju män. Flera Göteborgsföretag är representerade. Emma Hård, HSB Göteborg, Mikael Granath, Willhem AB och Per-Henrik Hartmann, Familjebostäder i Göteborg AB är ledamöter i styrelsen.

Ingen titel
​Ann Irebo i Fastigos styrelse

Pressmeddelande Publicerad: 2017-05-19 07:06 CEST

Den nya styrelsen för arbetsgivarorganisationen Fastigo består av sju kvinnor och sju män. Ann Irebo, vd på HSB Skåne och en av ledamöterna i styrelsen har omvalts för en tid av två år.

Ingen titel
Marie Selin, NP3 Fastigheter, i Fastigos styrelse

Pressmeddelande Publicerad: 2017-05-19 07:06 CEST

Den nya styrelsen för arbetsgivarorganisationen Fastigo består av sju kvinnor och sju män. Marie Selin, operativ chef på NP3 Fastigheter och en av ledamöterna i styrelsen har omvalts för en tid av två år.

Ingen titel
​Fastigos nya styrelse helt jämställd

Pressmeddelande Publicerad: 2017-05-19 06:53 CEST

Den nya styrelsen för arbetsgivarorganisationen Fastigo består av sju kvinnor och sju män. På bolagsstämman den 18 maj valdes också Cathrine Holgersson, vd på AB Gavlegårdarna, till ny ordförande.

Ingen titel
​BromöllaHem vinner årets Fastigopris för bästa integrationsarbete

Pressmeddelande Publicerad: 2017-05-18 07:03 CEST

BromöllaHem AB vinner Fastigopriset 2017 för sitt långsiktiga och medvetna arbete med integration och för ökad mångfald bland medarbetarna.

​Avtal klart för tjänstemän i fastighetsbranschen

Pressmeddelande Publicerad: 2017-05-05 13:00 CEST

Fastigo har kommit överens med Unionen, Vision, Ledarna, Sveriges Ingenjörer, Sveriges Arkitekter med flera om nya kollektivavtal för tjänstemän i fastighetsbranschen. De nya avtalen om allmänna anställningsvillkor är treåriga.

Ingen titel
Kollektivavtal klart mellan Fastigo och Fastighets

Pressmeddelande Publicerad: 2017-04-24 09:59 CEST

Fastigo och Fastighetsanställdas Förbund har kommit överens om ett nytt kollektivavtal. Det nya kollektivavtalet är treårigt och följer industrins märke som innebär kostnadsökningar på 6,5 % på tre år. Avtalet berör cirka 10 000 anställda.

Ingen titel
Fastigo rekryterar Instagramstjärna

Pressmeddelande Publicerad: 2017-03-13 10:48 CET

Fastigo rekryterar Mattias Österberg för att driva en tävling på Instagram med målet att få fler unga att känna till fastighetsbranschen. Mattias är 19 år och studerar till digital strateg på yrkeshögskolan Nackademin i Stockholm. Han driver redan idag flera olika Instagramkonton, zlatannews och zlatanvideo, med fler än 300 000 följare.

Fastighetsbranschen öppnar för yrkesintroduktion för nyanlända

Pressmeddelande Publicerad: 2017-01-18 07:53 CET

Arbetsgivarorganisationer och fackförbund i fastighetsbranschen har kommit överens om att utvidga yrkesintroduktionsavtalet. Därmed kan även nyanlända och personer över 25 år få yrkesintroduktion.

Ingen titel
​Bygg- och fastighetsbranschen bäst på psykosocial arbetsmiljö

Pressmeddelande Publicerad: 2016-12-20 07:36 CET

Över hälften, 55 procent, av arbetsmiljöombuden i bygg- och fastighetsbranschen anser att den psykosociala arbetsmiljön är bra. Det visar fackförbundet Unionens Arbetsmiljöbarometer. Det är den högsta andelen bland alla branscher som har undersökts.


Nyheter


Snabbspåren i långbänk

Nyhet Publicerad: 2016-02-22 15:25 CET

Arbetsförmedlingens samverkan med arbetsgivarna är av stor betydelse för att få fram nya jobb framhåller generaldirektören Mikael Sjöberg på DN Debatt (19/2).

Ingen titel
Mycket tid på psykisk ohälsa

Nyhet Publicerad: 2016-01-26 15:30 CET

Psykisk ohälsa är ett stort arbetslivsproblem. Chefen lägger en arbetsdag i månaden på att hantera medarbetare med psykisk ohälsa, visar ny undersökning.

Ingen titel
Nominera till Fastigopriset 2016

Nyhet Publicerad: 2015-12-03 11:16 CET

Nu är det dags för sjunde omgången av tävlingen om Fastigopriset till fastighetsbranschens bästa arbetsgivare. För 2016 är tävlingstemat hur medlemsföretagen arbetar för att få in fler unga i fastighetsbranschen.

Ingen titel
Märket viktigt i avtalsrörelsen

Nyhet Publicerad: 2015-12-03 11:00 CET

- Det är viktigt att vi får ett normgivande märke från industrins parter i avtalsrörelsen. Det menar Maria Fossen Lundborg, fastighetschef, på Fastigheter i Linde AB och Sören Wik, personalchef på Bostadsstiftelsen Platen i Motala.

Ingen titel
Snabbspår till jobb i fastighetsbranschen

Nyhet Publicerad: 2015-10-28 13:12 CET

Fastighetsbranschen är en av de branscher som vill gå i bräschen för att nyanlända snabbt ska komma i arbete och arbetar tillsammans med Arbetsförmedlingen och de fackliga organisationerna för att få till ett så kallat snabbspår.

Ingen titel
Välkomstjobb – ett sätt för nyanlända att få jobb

Nyhet Publicerad: 2015-09-28 15:31 CEST

Halmstads Fastighets AB lanserar 100 jobb till nyanlända med hyreskontrakt med förhoppning att fler bostadsbolag ska följa deras exempel. Målet är att bidra till de nyanländas integration och etablering på arbetsmarknaden. Projektet drar igång i början av 2016.

Ingen titel
Hemma bäst

Nyhet Publicerad: 2015-09-24 15:40 CEST

Det egna företaget är bra på jämställdhet men inte fastighetsbranschen som helhet. Det anser i alla fall de kvinnor och män som deltog i Fastigos legobygge på Business Arena.

Ledargapet – när idealen krockar med verkligheten

Nyhet Publicerad: 2015-09-21 16:05 CEST

Chefens vardag är komplex och långt ifrån populära ledarskapsideal. Glappet är stort, menar forskarna bakom boken "När ledarskapet krackelerar".

Neuroledarskap

Nyhet Publicerad: 2015-09-21 16:04 CEST

Chefer har mycket att vinna på att större medvetenhet om hur hjärnan fungerar. Den nya neuroledarskapsforskningen öppnar för nya metoder att leda.

Svårt hantera psykosociala arbetsmiljörisker

Nyhet Publicerad: 2015-09-10 11:06 CEST

Psykosociala riskfaktorer och belastningsbesvär är de största arbetsmiljöproblemen på europeiska arbetsplatser visar en ny undersökning.

Mediterande chefer fattar medvetna beslut

Nyhet Publicerad: 2015-09-03 16:10 CEST

Chefer som mediterar tänker bredare och fattar bättre beslut, enligt ny forskning från Handelshögskolan i Stockholm.

Trist attityd smittsam

Nyhet Publicerad: 2015-09-03 14:08 CEST

Det är inte bara baciller som smittar på jobbet. En undersökning visar att även en trist attityd sprider sig bland medarbetarna.

Branschen ett föredöme

Nyhet Publicerad: 2015-07-08 16:13 CEST

Vad krävs för att uppnå jämställd representation i våra bolag? Det var ett ämne som diskuterades vid ett seminarium i Almedalen.

Kompetensbrist hotar gröna ytor

Nyhet Publicerad: 2015-07-05 16:22 CEST

- Det blir fult och dyrt när det saknas kompetens för att ta hand om grönytor i bostadsområden, parker och på kyrkogårdar. Det konstaterade Mona Finnström, vd för Fastigo, på ett seminarium i Almedalen om kris i trädgårdsbranschen som arrangerades av Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation.

Ökad mångfald för att spegla kunder

Nyhet Publicerad: 2015-07-05 12:25 CEST

Att öka mångfalden i fastighetsbranschen kan vara ett sätt att matcha det stora rektyteringsbehov som fastighetsbranschen står inför. De närmaste 10 åren behöver 11 000 nya medarbetare rekryteras.

Storsjö Förvaltning satsar på yrkesintroduktion

Nyhet Publicerad: 2015-06-01 10:24 CEST

Tack vare det nya yrkesintroduktionsavtalet har en anställning av unge Jonathan Olsson, 21 varit möjlig för Storsjö Förvaltning AB och vd:n Linus Ekqvist lovprisar satsningen.

Mångfald för nytänkande och tillväxt

Nyhet Publicerad: 2015-04-01 16:25 CEST

Argument för mångfald i fastighetsbranschen

Tänk till vid rekryteringen

Nyhet Publicerad: 2015-03-25 13:40 CET

Ulf Nyqvists bästa tips för att komma igång

Synliggör normer och attityder för ökad mångfald

Nyhet Publicerad: 2015-03-23 15:29 CET

Cornelia Håkanssons tips för att komma igång

Mångfald bland medarbetare och kunder

Nyhet Publicerad: 2015-03-17 09:10 CET

Så kommer du igång!


Sociala medier


KontaktBilderVideorPodcastsDokument