Pressmeddelanden


Ingen titel
Deltagare från Meän Ääni: Unga filmskapare i Tornedalen deltar i årets upplaga av Sveriges Kortfilmfestival

Pressmeddelande Publicerad: 2022-04-01 07:10 CEST

Meän Ääni: Unga filmskapare i Tornedalen är ett arvsfondsprojekt där unga personer i Tornedalen under tre år skapar kortfilmer och arbetar med identitetsfrågor. Syftet är att deltagarnas ofiltrerade bild av modern tornedalsk ungdomskultur ska vara en naturlig del av hur berättande tillvaratas och bidra till utvecklingen av provinsen.

Ingen titel
Sveriges Kortfilmfestival firar 65 år och är tillbaka i verkligheten på INDIO STUDIOS (fd Bio Rio) på Hornstulls Strand 3 efter två år i rymden!

Pressmeddelande Publicerad: 2022-04-01 07:00 CEST

Sveriges Kortfilmfestival (SKFF), Sveriges äldsta filmfestival är tillbaka. Festivalen är en plats där filmskapare både får chansen att visa sina filmer och tävla, möta andra inom filmbranschen och gå på seminarier och föreläsningar. Arrangör sedan 1957 är Sveriges Filmförbund.

Ingen titel
Folk.nu – mötesplatsen för dig som gillar folkmusik och dans

Pressmeddelande Publicerad: 2022-02-25 11:05 CET

Vem i folkmusiksvängen har inte någon gång önskat sig en plattform på nätet där man kan hitta precis allt man behöver veta om kurser, konserter och turnéer runt om i landet? Som lysten publik, som spelsugen artist eller nystartad arrangör? Nu är den här – folk.nu, en digital mötesplats med målsättning att samla allt som är värt att veta om folkmusik och dansarrangemang på samma ställe.

Ingen titel
Kulturens på Folk och Kultur 2022

Pressmeddelande Publicerad: 2022-02-09 14:24 CET

För femte året arrangerar Folk och Kultur ett kulturpolitisk konvent och erbjuder ett kurerat, kvalitativt kulturpolitiskt innehåll på en unik, deltagarstyrd arena för tvärsektoriella möten med kulturella uttryck från hela landet. Konventet går av stapeln den 9-11 februari och Kulturens är naturligtvis på plats.

Ingen titel
MINUTFILMSFESTIVALEN ÄR NU AVGJORD

Pressmeddelande Publicerad: 2021-12-07 08:00 CET

Unga filmare från Helsingborg, Norrköping, Eskilstuna, Trollhättan och Forshaga bland vinnarna!

Ingen titel
Maria Rydén ny förbundschef på Kulturens

Pressmeddelande Publicerad: 2021-12-03 07:30 CET

Kulturens förbundsstyrelse har tillsatt Maria Rydén som ny förbundschef. Från och med den 1 december 2021 axlar Maria rollen. Maria har arbetat inom Kulturens under flera år och har sedan juni 2021 varit tillförordnad förbundschef.

Ingen titel
Kulturens polisanmäler felaktig schablonmässig rapportering

Pressmeddelande Publicerad: 2021-10-18 11:58 CEST

-

Ingen titel
SVERIGES FILM- OCH VIDEOFÖRBUND LANSERAR MINUTFILMSFESTIVALEN – EN FÖR SVERIGE HELT NY TYP AV FILMFESTIVAL

Pressmeddelande Publicerad: 2021-10-07 08:00 CEST

Sveriges Film- och Videoförbund (SFV) bjuder in till en helt ny filmfestival i höst, ”Minutfilmsfestivalen”. Minutfilmerna som bara är 60 sekunder långa anses av många vara den nya tidens film format. Detta blir Sveriges första festival för enbart minutfilmer. Festivalen arrangeras tillsammans med Kulturens Bildningsverksamhet och lokalt även med SFVs medlemsklubbar i Karlstad, Norrköping och Helsingborg.

Ingen titel
Grattis Nadja Holm!

Pressmeddelande Publicerad: 2020-12-04 22:49 CET

Från studiecirkeln till seger i TV4:s Idol-final – Kulturens Bildningsverksamhet gratulerar Nadja Holm, artist inom vår musikverksamhet Evelyn i Norrbotten.

Ingen titel
Ny app guide till tillgängliga arrangemang

Pressmeddelande Publicerad: 2020-12-02 08:45 CET

TK-appen (Tillgänglig Kultur) som nu är under utveckling riktar sig till både funktionshindrade och arrangörer och blir ett unikt sätt för evenemangsbesökare att i förväg ta reda på hur tillgängligt ett evenemang är. För första gången samlas uppgifter om tillgänglighet på ett ställe, där arrangörer kan välja att vara med och tipsa om sina evenemang samtidigt som de anger om det exempelvis är möjligt att komma in med rullstol eller om lokalen är försedd med hörselslinga.


Sociala medier


Presskontakter


Anna Glantz
Anna Glantz

Kommunikationsansvarig

anna.glantz@kulturens.se

070-5234617


BilderVideorPodcastsDokument