Pressmeddelanden


Ingen titel
Sara Seing nominerad till nordiskt matpris

Pressmeddelande Publicerad: 2021-12-16 08:00 CET

Sara Seing, verksamhetschef för MatLust Utvecklingsnod och kostchef i Södertälje kommun, har nominerats i kategorin ”Nordic food for many” i den nordiska mattävlingen EMBLA Nordic Food Awards. Vinnaren utses i Oslo den 11 mars 2022.

Ingen titel
Södertälje kommun beviljas projekt för att utveckla nästa generation fullkornsprodukter

Pressmeddelande Publicerad: 2021-12-02 08:30 CET

MatLust Utvecklingsnod och Södertälje kommun i samverkan med Hidden in Grains och Axfoundation har beviljats medel av Vinnova för att utveckla nästa generation smakrika och hälsosamma fullkornsprodukter. Det unika med produkterna som ska tas fram är att de kommer vara baserade på råvara som behandlats hydrotermiskt för att mineralerna ska bli tillgängliga.

Ingen titel
Vasslesorbet från Ostmakeriet på Rindö vinnare av Ät!Stockholm 2021

Pressmeddelande Publicerad: 2021-11-23 15:34 CET

Ostmakeriet på Rindö stod som vinnare i Ät!Stockholm 2021. Den vinnande produkten är Ostmakeriets Vasslesorbet, gjord på biprodukten från företagets osttillverkning. Ät!Stockholms tre jurygrupper med ordförandena Jacob Holmström, Krögare, Gastrologik, Sara Maxence, Innovation Manager på ICA Sverige samt Anna Henning Moberg, Ansvarig för projektutveckling och testköksverksamhet på Torsåker gård/Axfoundation prisade produkten för att med nyskapande gastronomi ge en underutnyttjad råvara nytt liv.

Ingen titel
3 timmar till MatLusts Framtidskonferens & 5,5 timmar till finalen av Ät!Stockholm 2021

Pressmeddelande Publicerad: 2021-11-23 08:00 CET

Kl. 11:00 inleds livesändningen från Södertälje Science Park. Kl. 11:00-12:30 bjuder vi på MatLusts Framtidskonferens och kl. 13:30-15:00 avgörs tävlingen Ät!Stockholm 2021, där tolv nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror tävlar.

Ingen titel
En dag kvar till Ät!Stockholm 2021

Pressmeddelande Publicerad: 2021-11-22 08:00 CET

Imorgon, tisdag 23/11 kl. 13:30-15:00, sänds finalen av Ät!Stockholm 2021 där tolv nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror tävlar. Tävlingen sänds via YouTube.

23 november – final i Ät!Stockholm 2021!

Pressmeddelande Publicerad: 2021-11-18 08:00 CET

Tolv nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror tävlar i finalen av Ät!Stockholm 2021. Tävlingen arrangeras av Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm, Södertälje kommun och Projekt MatLust.

Ingen titel
Södertälje kommun och Projekt MatLust värd för regional dialog kopplad till FN:s toppmöte om livsmedelssystem Food Systems Summit 2021

Pressmeddelande Publicerad: 2021-03-12 10:00 CET

I september bjuder FN in till toppmöte om livsmedelsförsörjningen, Food Systems Summit 2021, med fokus på kopplingen mellan mat, klimat och miljö samt hälsa. Södertälje kommun och Projekt MatLust har fått äran att stå värd för en regional dialog den 24 mars, som utgör en del av förberedelserna inför toppmötet.

Ingen titel
Supercrêpe/Galette från Nytt & Nyttigt är vinnare av Ät!Stockholm 2020!

Pressmeddelande Publicerad: 2020-11-27 12:40 CET

Laget Nytt & Nyttigt med företagen Tjelvling Fun-Foods AB, MixWell AB och Hasta Eco i spetsen stod till slut som vinnare i Ät!Stockholm 2020. Den vinnande produkten är Supercrêpe/Galette – en ekologisk och glutenfri mix på bovete samt havre och gråärt som samodlats i harmoni med naturen. Ät!Stockholms tre jurygrupper med ordförande Frida Ronge, Culinary Director, TAK, Mattias Dernelid, Produktchef, Smakriket Grönsakshallen Sorunda AB samt Jens Berggren, Hållbarhetsexpert, LRF prisade produkten för dess breda användningsområden, marknadspotential och kombination av hållbart producerade råvaror.

En dag kvar till Ät!Stockholm 2020!

Pressmeddelande Publicerad: 2020-11-26 09:29 CET

Imorgon fredag 27/11 kl. 10:00-12:00 sänds finalen av Ät!Stockholm – en ny tävling för nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror. Tävlingen arrangeras av Södertälje kommun och Region Stockholm i samarbete med Projekt MatLust och Länsstyrelsen Stockholm.

Ingen titel
Vem vinner Ät!Stockholm 2020?

Pressmeddelande Publicerad: 2020-11-20 08:00 CET

Tempeh husman, superfoods-smoothie, supercrêpe, seitankorv, vinägerdryck, fryspizza med vitkålsbotten, steksmet, fermenterad dryck, julsill, plastfritt tuggummi, adaptogenisk bite och kakdeg på posten… Välkommen till Ät!Stockholm 2020!

Ingen titel
Ät!Stockholm - ny matinnovationstävling med final 27 november

Pressmeddelande Publicerad: 2020-11-16 14:06 CET

Ät!Stockholm 2020 är en helt ny tävling för nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter. Tävlingen arrangeras av Södertälje kommun och Region Stockholm i samarbete med Projekt MatLust och Länsstyrelsen i Stockholm. Se finalen den 27 november!

Ingen titel
Ät!Stockholm - ny matinnovationstävling

Pressmeddelande Publicerad: 2020-09-11 08:00 CEST

Ät!Stockholm 2020 är en helt ny tävling för nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror. Tävlingen arrangeras av Södertälje kommun och Region Stockholm i samarbete med Projekt MatLust och Länsstyrelsen i Stockholm. Tävlingen avgörs den 19/11 på Södertälje Science Park.

Ingen titel
20/2: MatLust lanserar ny rapport: Inomhusodling ur ett hållbarhetsperspektiv

Pressmeddelande Publicerad: 2020-02-18 15:10 CET

Välkommen på lansering 20 februari kl. 13:00. På senare år har många nya koncept för inomhusodlingar (ofta i stadsmiljö) lanserats, med växtbelysning, cirkulerande näringslösning och ibland odling i flera lager. Det finns många påståenden om dessa produkters egenskaper och fördelar, men det saknas ofta oberoende fakta.

Ingen titel
Idag: Matsystem i förändring: ny teknik eller beteendeförändringar?

Pressmeddelande Publicerad: 2020-01-30 08:00 CET

Våra livsmedelssystem har stora utmaningar och vi vet vilka problemen är, nu är det dags att lyfta fram och utveckla de konkreta lösningarna. Idag den 30 januari arrangerar vi på MatLust en heldagskonferens på temat och välkomnar över 200 aktörer och deltagare till KTH Södertälje Science Park för att samlas kring en mosaik av lösningar för mer hållbara matsystem.

Ingen titel
30/1: Matsystem i förändring: ny teknik eller beteendeförändringar?

Pressmeddelande Publicerad: 2020-01-28 15:14 CET

Våra livsmedelssystem har stora utmaningar och vi vet vilka problemen är, nu är det dags att lyfta fram och utveckla de konkreta lösningarna. Den 30 januari arrangerar vi på MatLust en heldagskonferens på temat och välkomnar över 200 aktörer och deltagare till KTH Södertälje Science Park för att samlas kring en mosaik av lösningar för mer hållbara matsystem.

Ingen titel
Burgarcheddar från Väddö Gårdsmejeri vinnare av Matverk Stockholm 2019

Pressmeddelande Publicerad: 2019-11-20 15:16 CET

Väddö Gårdsmejeri med förädlarna Elin Edlund och Frida Lindqvist i spetsen stod till slut som vinnare i Matverk Stockholm 2019. Den vinnande produkten är Burgarcheddar – en svensk, 100% ekologisk burgarcheddar utan utfyllnadskemikalier, onödiga tillsatser och med perfekta smältegenskaper. Matverks båda jurygrupper med ordförandena Johannes Cullberg, Paradiset och Carola Magnusson, Carolas Eko prisade produkten för dess härliga smak och stora marknadspotential och kallar produkten ”ett eget litet paradis i plastostarnas inferno”.

Ingen titel
Två dagar kvar: MatLust & Tina Nordström presenterar nya smaker av Stockholm

Pressmeddelande Publicerad: 2019-11-18 09:53 CET

Den 20/11 samlas matprofiler, innovatörer, livsmedelsföretagare och hållbarhetsexperter på Södertälje Science Park för en heldag av inspiration, kunskap och tävling. Tv-kocken Tina Nordström finns på plats och presenterar årets tävlande i innovationstävlingen Matverk Stockholm, som i år bjuder på hela 11 nya produkter med smak av Stockholm. Tävlingen arrangeras av MatLust och Länsstyrelsen i Stockholm.

Ingen titel
20 november: MatLust & Tina Nordström presenterar nya smaker av Stockholm

Pressmeddelande Publicerad: 2019-11-14 16:41 CET

Den 20/11 samlas matprofiler, innovatörer, livsmedelsföretagare och hållbarhetsexperter på Södertälje Science Park för en heldag av inspiration, kunskap och tävling. Tv-kocken Tina Nordström finns på plats och presenterar årets tävlande i innovationstävlingen Matverk Stockholm, som i år bjuder på hela 11 nya produkter med smak av Stockholm. Tävlingen arrangeras av MatLust och Länsstyrelsen i Stockholm.

Ingen titel
4 oktober: Hållbar livsmedelsförsörjning i fokus på regional landsbygdskonferens.

Pressmeddelande Publicerad: 2019-10-01 10:00 CEST

Region Stockholm anordnar årligen en landsbygdskonferens som genom olika teman belyser möjligheter och utmaningar för utveckling på landsbygden. I år tillsammans med MatLust. I år fokuserar konferensen på utmaningen med ökad livsmedelsförsörjning i länet. Konferensen anordnas tillsammans med projekt MatLust i Södertälje, som länge har arbetat med frågan om en hållbar livsmedelsförsörjning – där lokalt och regionalt producerade livsmedel spelar en viktig roll

Ingen titel
19 september: Fullkorn räddar liv, men nio av tio får i sig för lite

Pressmeddelande Publicerad: 2019-09-18 11:22 CEST

Visste du att 9 av 10 äter för lite fullkorn? Den 19 september arrangerar projekt MatLust ett seminarium kring fullkorn på Foodtech Village i Söderhallarna i Stockholm. Professor Rikard Landberg från Chalmers berättar om den senaste forskningen och reder ut begreppen kring vad fullkorn är, vilken roll den har för folkhälsan och hur fullkorn hänger ihop med hållbarhet. Vi får också höra Sébastien Boudet berätta om fullkorn ur sitt perspektiv som bagare.

Ingen titel
Almedalen 2 juli: Hållbar mat på skoltallriken - hur får vi det att hända?

Pressmeddelande Publicerad: 2019-06-28 08:00 CEST

Den 2 juli under Almedalsveckan bjuder MatLust tillsammans med Kost & Näring, Livsmedelsverket, Jordbruksverket, RISE, MATtanken och Måltid Sverige in till en workshop och ett panelsamtal med nyckelaktörer längs livsmedelskedjan för att påbörja ett långsiktigt gemensamt arbete för att stärka den hållbara offentliga måltiden. Målsättningen är att få underlag till en Avsiktsförklaring för att göra den offentliga måltiden till en stark drivkraft för hållbar mat.

Ingen titel
4 juni: Mindre svinn – mera vinn

Pressmeddelande Publicerad: 2019-05-29 10:00 CEST

Hur kan förpackningens utformning och egenskaper bidra till minskat resursslöseri och kanske till och med påverka vårt beteende? Den 4 juni arrangerar projekt MatLust ett seminarium kring förpackningar och svinn på Rival i Stockholm. Docent Fredrik Wikström, vars forskning (tillsammans med Helén Williams) man kunde läsa om i Dagens Nyheter under påskhelgen, berättar under seminariet om den senaste forskningen och reder ut begreppen kring förpackningar och deras miljöpåverkan.

Ingen titel
Södertälje kommun och Projekt MatLust nominerade till Årets Innovativa Kommun

Pressmeddelande Publicerad: 2019-03-08 16:57 CET

Södertälje kommun deltog igår på konferensen Future & Wellfare conferens i Malmö, en nationell Välfärdskonferens för kommunala beslutsfattare, där Södertälje kommun var nominerade till utmärkelsen Årets Innovativa Kommun 2019. Södertälje var nominerade utifrån kommunens satsning på projekt MatLust, ett femårigt projekt med syfte att lyfta den hållbara livsmedelsnäringen i regionen med fokus på miljö och hälsa. Södertäljes prisbelönta arbete med hållbarhet inom de offentliga måltiderna har också legat till grund för nomineringen.

Ingen titel
Mjölk som mjölk? MatLust lanserar ny rapport om mjölkprodukter och vegetabiliska alternativ

Pressmeddelande Publicerad: 2019-02-14 10:58 CET

Välkommen på lansering 19 februari kl. 14:00. Det debatteras flitigt hur mjölk och olika växtbaserade alternativ står sig mot varandra ur hållbarhets- och näringsperspektiv. Med anledning av detta har projekt MatLust tagit fram en rapport som lanseras tisdagen den 19 februari på KSLA i Stockholm. Syftet med rapporten är inte att ta ställning, utan att som neutral part låta komplexiteten i frågeställningarna komma fram. Samtidigt vill vi med rapporten erbjuda en vägledning i hur man kan resonera utifrån olika behov och mål.

Ingen titel
190131: Matkoncept för en hållbar livsmedelsförsörjning och ökad matsäkerhet

Pressmeddelande Publicerad: 2019-01-29 13:00 CET

På torsdag arrangerar projekt MatLust och Länsstyrelsen i Stockholm en heldag i Södertälje Science Park med matens roll i samhällsplaneringen i fokus. Bland annat diskuteras varför planering för livsmedelsförsörjning länge inte funnits på agendan, och vad planering för matsäkerhet på olika nivåer i samhället innebär. På konferensen lyfts bland annat Diet for a Green Planet fram – ett hållbart matkoncept som framgångsrikt används i Södertälje sedan nästan tio år. Diet for a Green Planet har samma utgångspunkt som Eat Lancets uppmärksammade rapport om mat och klimat på global nivå.

Ingen titel
Här finns maten i samhällsplaneringen!

Pressmeddelande Publicerad: 2019-01-22 08:00 CET

Varför har planering för livsmedelsförsörjning länge inte funnits på agendan? Vad innebär planering för matsäkerhet på olika nivåer i samhället; nationellt, regionalt, lokalt? Vilka roller har samhällets olika aktörer? Välkommen till en heldag i Södertälje Science Park med matens roll i samhällsplaneringen i fokus. En av huvudtalarna är Kevin Morgan, professor i Governance and Development vid Cardiff University i Wales, som kommer tala om ”The Rise of Food Planning”. Bakom konferensen står projekt MatLust och Länsstyrelsen i Stockholm.

Ingen titel
By Leo vinnare i Matverk Stockholm!

Pressmeddelande Publicerad: 2018-11-27 15:02 CET

Första pris: Frysta grönsakspuréer från By LEO

Ingen titel
Imorgon: MatLust & Matverk: Mångfald i det nordiska skafferiet och finalen av Matverk Stockholm

Pressmeddelande Publicerad: 2018-11-26 11:30 CET

Imorgon, den 27/11, samlas matprofiler, innovatörer, livsmedelsföretagare och hållbarhetsexperter på Södertälje Science Park för en heldag av inspiration, kunskap och tävling på temat ”Mångfald i det nordiska skafferiet”. Kl. 13:00 delar Sven-Erik Österberg, landshövding i Stockholms län samt Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, ut priser tävlingen Matverk Stockholm.

Ingen titel
MatLust & Matverk: Mångfald i det nordiska skafferiet och finalen av Matverk Stockholm

Pressmeddelande Publicerad: 2018-11-20 08:00 CET

Den 27/11 samlas matprofiler, innovatörer, livsmedelsföretagare och hållbarhetsexperter på Södertälje Science Park för en heldag av inspiration, kunskap och tävling på temat ”Mångfald i det nordiska skafferiet”! 27/11 samlas matprofiler, innovatörer, livsmedelsföretagare och hållbarhetsexperter på Södertälje Science Park för en heldag av inspiration, kunskap och tävling på temat ”Mångfald i det nordiska skafferiet”!

Ingen titel
Premiär idag för MatLust-torget!

Pressmeddelande Publicerad: 2018-08-24 07:00 CEST

Street food av hög kvalitet, närodlade råvaror, fika i världsklass och närproducerad mat att köpa med sig hem.


Sociala medier


Presskontakter


Klara Peterson
Klara Peterson

Kommunikation & Sociala Medier

klara.peterson@sodertalje.se

0708101180

Ida de Oquiñena
Ida de Oquiñena

Kommunikation & Sociala Medier (föräldraledig)

ida.de-oquinena@sodertalje.se

08-52306442

0720831161

Daniel Dworetsky
Daniel Dworetsky

Kommunikation & Företagsutveckling

daniel.dworetsky@sodertalje.se

08-5230 4805

076-648 22 36


Bilder



Videor



Podcasts



Dokument