Pressmeddelanden

RSS

Ringhals 1: Medborgarna måste få tillgång till rätt faktaunderlag

Pressmeddelande Publicerad: 2020-01-24 06:00 CET

Riksdagen har med minsta möjliga marginal sagt nej till initiativet att beordra det statliga bolaget Vattenfall att driva Ringhals 1 och 2 vidare. Samtidigt cirkulerar en rapport i sociala medier som, om uppgifterna stämmer, bekräftar att Ringhals 1 hade kunnat drivas vidare till 2036 med låga investeringar. - Vi medborgare måste få en mycket bättre inblick i faktaunderlagen så att vi kan bilda oss en egen uppfattning i så här stora frågor, säger Ilan Sadé, partiledare för Medborgerlig Samling.

Emilie Pilthammar ansluter sig till Medborgerlig Samling

Pressmeddelande Publicerad: 2020-01-18 06:03 CET

Emilie Pilthammar, tidigare moderat gruppledare och kommunalråd i Sölvesborgs kommun, berättar i dagens Blekinge Läns Tidning (BLT) att hon har gått med i det liberalkonservativa partiet Medborgerlig Samling. Pilthammar lämnade Sölvesborgs kommunstyrelse i maj 2019 och har sedan dess tagit paus från politiken. Nu blickar hon framåt mot valet 2022.

Öppet brev till alla riksdagsledamöter: Ställer ni er bakom förslaget om en ny folkräkning i Sverige?

Pressmeddelande Publicerad: 2020-01-16 06:30 CET

Ilan Sadé, partiledare i Medborgerlig Samling, skickar idag ett personligt brev till var och en av ledamöterna i Sveriges Riksdag. I brevet pekar Sadé på de omfattande bedrägerierna mot välfärdssystemen, och vädjar till varje ledamot att ge sitt stöd för en ny folkräkning. Expressen publicerade i söndags en debattartikel där Ilan Sadé redogjorde för hur en biometrisk folkräkning kan genomföras.

Namnlista klar för folkomröstning om tiggeriförbud i Järfälla

Pressmeddelande Publicerad: 2020-01-14 06:00 CET

Fredrik Grufman, upphovsman till den lokala Facebook-gruppen “Varning i Järfälla”, har lett en namninsamling under hösten/vintern för att få till stånd en folkomröstning om tiggeriförbud i Järfälla. Antalet underskrifter har nu överskridit 6.000, vilket är väl över gränsen för att kunna kräva en lokal folkomröstning. Idag, 14 januari klockan 14.00, överlämnar Fredrik Grufman listan till Registrator på Järfälla kommun.

Dags för biometriskt säkrad folkräkning i Sverige

Pressmeddelande Publicerad: 2020-01-12 07:26 CET

Medborgerlig Samling vill snarast genomföra en biometrisk folkräkning för att få reda på vilka som egentligen bor i Sverige. Syftet är bland annat att bekämpa det utbredda fusket med samordningsnummer och förhindra bidragsbedrägerier. Enligt en statlig utredning har olika personer felaktigt fått ut ca 300 miljarder kronor ur välfärdssystemen sedan 2005.

Manifestationer för kärnkraft 29/12 - alla detaljer

Pressmeddelande Publicerad: 2019-12-27 06:00 CET

På söndag 29/12 genomför Medborgerlig Samling och Miljövänner för Kärnkraft stora manifestationer för att uppmärksamma stängningen av Ringhals 2. Här följer information om tid, plats och talarlista för Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala och Helsingborg.

Avveckla Brottsförebyggande rådet!

Pressmeddelande Publicerad: 2019-12-18 11:53 CET

Sedan början av 2018 har Medborgerlig Samling krävt att Brottsförebyggande rådet (Brå) ska läggas ned. Delar av verksamheten kan med fördel flyttas till universitet och högskolor. De senaste avslöjandena från Linköpings Universitet visar att Brå snarast fungerar som ett "Brottsförvrängande råd".

Manifestationer i 5 städer för Ringhals 2

Pressmeddelande Publicerad: 2019-12-16 05:00 CET

Den 28-29 december genomförs torgmöten för en mer ansvarsfull energipolitik i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala och Helsingborg. Uppgift om tid och plats för respektive stad återfinns i detta pressmeddelande. Hittills har budskapet nått ca 100.000 läsare på sociala medier.

Manifestationer mot stängningen av Ringhals 2

Pressmeddelande Publicerad: 2019-12-01 06:00 CET

Den 29 december genomför Medborgerlig Samling (MED) manifestationer i landets största städer i protest mot stängningen av Ringhals 2. Varje söndag under december kommer MED att publicera fakta om nedstängningens konsekvenser, samtidigt som ett symboliskt adventsljus släcks på partiets Facebooksida.

MED lanserar nytt skolpolitiskt program

Pressmeddelande Publicerad: 2019-11-30 08:00 CET

Medborgerlig Samlings nya program innehåller Sveriges på samma gång mest radikala och mest liberalkonservativa skolpolitik. Den återknyter till en framgångsrik västerländsk bildningstradition och genomsyras av en liberal hållning med handlingsfrihet för både rektorer och självständiga lärare samt valfrihet för vårdnadshavare och elever.

Utlys nyval i Malmö!

Pressmeddelande Publicerad: 2019-11-26 23:25 CET

Malmös potential slösas bort av en politisk ledning som nått vägs ände. Från den osynlige statsministern Stefan Löfven kommer ingen hjälp. Det är dags för kommunalrådet Katrin Stjernfeldt Jammeh att utlysa lokalt nyval och ge andra krafter chansen, skriver Ilan Sadé, partiledare för Medborgerlig Samling (MED), som också presenterar sex förslag på åtgärder för Malmö.

MED: Låt medborgare försvara sig med pepparspray

Pressmeddelande Publicerad: 2019-11-22 23:52 CET

Medborgerlig Samling vill att regeringen ska utnyttja de möjligheter som nuvarande vapenlagstiftning faktiskt ger och genom förordning möjliggöra för privatpersoner att köpa pepparspray för eget beskydd.

Val 2022: Medborgarmakt och Grundtrygghet blir ledord för MED

Pressmeddelande Publicerad: 2019-10-31 23:42 CET

För Medborgerlig Samling börjar 2022 års valrörelse redan nu. Med Medborgarmakt och Grundtrygghet som ledord har partiet stakat ut sitt strategiska fokus för de kommande tre åren.

Valrörelsen 2022: Medborgarmakt och Grundtrygghet blir ledord för MED

Pressmeddelande Publicerad: 2019-10-31 06:50 CET

För Medborgerlig Samling börjar 2022 års valrörelse redan nu. Med Medborgarmakt och Grundtrygghet som ledord har partiet stakat ut sitt strategiska fokus för de kommande tre åren.

MED lanserar åtgärdsprogram mot det eskalerande våldet

Pressmeddelande Publicerad: 2019-08-29 08:45 CEST

De senaste dagarna har präglats av brutala mord i Malmö och Vällingby. På andra orter rapporteras om sprängdåd, överfall och minskad trygghet. Idag presenterar Medborgerlig Samling ett omfattande åtgärdsprogram för att stävja det eskalerande våldet.

Medborgerlig Samling tar strid i domstol för rätten att sprida uppgifter från tidningar och frilansjournalister

Pressmeddelande Publicerad: 2019-04-04 12:09 CEST

Medborgerlig Samling tar strid för att stoppa den så kallade Näthatsgranskarens framfart mot privatpersoner. Partiet menar att viktiga principer står på spel och att samhället måste agera mot angrepp på yttrandefriheten.

Medborgerlig Samling portas från demonstration mot IT-direktiv

Pressmeddelande Publicerad: 2019-03-23 08:56 CET

EU:s omstridda upphovsrättsdirektiv kommer att debatteras i EU-parlamentet på tisdag 26 mars. Artiklarna 11, om s.k. länkskatt, och 13, med s.k. uppladdningsfilter har mötts av stark kritik från grupper i hela Europa som värnar om den personliga integriteten och friheten på nätet.

EU-valet: Medborgerlig Samling kräver nytt EU-fördrag

Pressmeddelande Publicerad: 2019-02-04 07:00 CET

Medborgerlig Samling (MED) vill ersätta nuvarande EU-fördrag med ett som säkrar nationernas självbestämmande och förstärker unionens roll som garant för fred. Ett motto i valet är "Fix it - inte Swexit". Partiet anser att EU har utvecklats mot en federation som ligger långt från den svenska folkviljan.

Pressinbjudan: Medborgerlig Samling kickstartar EU-valkampanjen

Pressmeddelande Publicerad: 2019-01-09 14:16 CET

Medborgerlig Samling lanserar en ny politik för Sveriges förhållande till EU inför valet till EU-parlamentet i vår. Partiet stöder fortsatt medlemskap men vill bryta EU:s fortsatta utveckling mot en överstatlig federation.

EU-val 2019: Medborgerlig Samling vill reformera EU i grunden

Pressmeddelande Publicerad: 2018-12-20 12:04 CET

Alltsedan Schumandeklaration 1950 har EU och dess föregångare strävat mot en federation, en statsbildning liknande USA och Tyskland. Medborgerlig Samling vill bryta den utvecklingen. Sverige är inte betjänt av en överstatlighet som hela tiden går allt längre. I partiets Valmanifest för valet till EU-parlamentet i vår presenteras en annorlunda EU-politik.

Vägen framåt för Medborgerlig Samling

Pressmeddelande Publicerad: 2018-11-29 16:22 CET

Medborgerlig Samling (MED) har nu genomfört en genomgripande eftervalsanalys. Analysgruppen konstaterar att partiet har kommit en bit på väg, men att utfallet inte heller var den framgång som önskades och förväntades. Medlemstillströmningen har varit stor, vilket har varit glädjande och bygger en bas inför framtiden. Samtidigt finns det två viktiga lärdomar från valrörelsen, nämligen betydelsen av att öka insatserna på fältet, bortom sociala medier, samt att ha en mer sammanhållen kommunikation genom att kandidater - även när det har varit en valteknisk samverkan - måste kommunicera i linje med partiets grundläggande ideologi.

Medborgerlig Samling satsar vidare mot EU-valet

Pressmeddelande Publicerad: 2018-10-09 16:26 CEST

Medborgerlig Samling satsar vidare mot EU-valet nästa år. Partiet ser EU som ett huvudsakligen ekonomiskt samarbetsprojekt och vill motverka ökad överstatlighet. EU-valet är en möjlighet för nya partier att komma fram.

Valfinal för Medborgerlig Samling

Pressmeddelande Publicerad: 2018-09-08 11:09 CEST

I eftermiddag kl 15 håller Medborgerlig Samling valfinal på Odenplan i Stockholm. Partiledaren Ilan Sadé och toppnamnen i Stockholm medverkar.

Det måste bli slut på skandalerna

Pressmeddelande Publicerad: 2018-09-08 10:38 CEST

Skandalerna avlöser varandra. Stödstrumpor för 6000 kronor paret. Skenande kostnader för Nya Karolinska Sjukhusets tilläggsbeställningar på grund av brister i IT-system och barnsjukvård. En miljard kronor till ledarskapskonsulter. Ansvaret faller tungt på det Alliansledda landstinget i Stockholms län.

Bostadskön i Stockholm är onödig

Pressmeddelande Publicerad: 2018-09-06 14:45 CEST

Mer än 600 000 Stockholmare köar för att få en hyreslägenhet. Det är ett marknadsmisslyckande som för tankarna till kön för att köpa en bil i det forna DDR. Men det handlar inte om en verklig brist, menar partiet Medborgerlig Samling.

Ingen över 70 år ska kunna vräkas från kontrakt i kommunalt bostadsbolag

Pressmeddelande Publicerad: 2018-09-03 12:27 CEST

Antalet äldre hemlösa i Stockholm ökar. Allt fler tvingas lämna hus och hem för att pensionen inte räcker till. De flera hundra som utan eget hem tillbringar natten på Stockholms nattöppna snabbmatsrestauranger, i kollektivtrafiken eller på gatan, är valrörelsens mest bortglömda, menar Medborgerlig Samling.

Medborgerlig Samling startar lokalförening i Västerås

Pressmeddelande Publicerad: 2018-08-23 08:00 CEST

Medborgerlig Samling (MED) har startat en lokalförening i Västerås. Ordförande är Jan Röman, partiets förstanamn i valet till kommunfullmäktige och riksdagskandidat.

Katerina Janouch: Vi måste kasta ut dagens politiker

Pressmeddelande Publicerad: 2018-08-21 08:00 CEST

Författaren och opinionsbildaren Katerina Janouch i lång intervju. Om sin bakgrund, bråken och det politiska engagemanget.

Medborgerlig Samling vill inrätta Likabehandlingskommission

Pressmeddelande Publicerad: 2018-08-18 10:11 CEST

Det nya partiet Medborgerlig Samling vill rensa ut identitetspolitiken från Sverige. Den skapar ojämlikhet och förstör individers livschanser. Kommande regering ska inrätta en Likabehandlingskommission för att gå igenom myndigheter och ta bort alla identitetspolitiska direktiv.

Många ingenjörer kandiderar i Medborgerlig Samling

Pressmeddelande Publicerad: 2018-08-17 08:30 CEST

Politiskt aktiva ingenjörer tillhör inte vanligheten, trots att de utgör en stor yrkesgrupp i landet. Men i det nya partiet Medborgerlig Samling har de fått utrymme. På partiets riksdagslista står hela åtta ingenjörer.


Nyheter


Över en miljon har nåtts av polistext

Nyhet Publicerad: 2017-09-06 10:15 CEST

Thomas Martinsson, Stockholmspolis och medlem i Medborgerlig Samling, delade i förra veckan med sig av sina personliga tankar kring knivskärningen av en poliskollega på Medborgarplatsen i Stockholm. En knapp vecka senare har hans inlägg nått drygt en miljon.

Medborgerlig Samling har antagit ett nytt skolpolitiskt program

Nyhet Publicerad: 2017-08-30 10:34 CEST

Medborgerlig Samling har antagit ett nytt skolpolitiskt program med förslag till ett flertal genomgripande reformer för att komma till rätta med den negativa utvecklingen inom den svenska skolan.


Sociala medier


Kontakt


Ilan Sadé

Partiordförande

ilan.sade@medborgerligsamling.se

070-7878344


Bilder  Videor   Podcasts

   RSS


    Dokument