Pressmeddelanden


Ingen titel
Medborgerlig Samling har utsett en kulturpolitisk talesperson

Pressmeddelande Publicerad: 2022-05-18 06:00 CEST

Partistyrelsen för Medborgerlig Samling (MED) har utsett Martina Björk till ny talesperson för kulturpolitik. Martina Björk, som är bosatt i Lund, har en gedigen bakgrund i kulturlivet. Hon är utbildad gymnasielärare i svenska och latin, och har också doktorerat i latin. Vidare undervisar hon vid universitet och högskola, är aktiv som kyrkomusiker och sångerska och frilansar som kulturskribent.

Ingen titel
Manifestation för yttrande- och demonstrationsfrihet

Pressmeddelande Publicerad: 2022-05-09 06:00 CEST

Partiet Medborgerlig Samling kallar till en manifestation för yttrande- och demonstrationsfrihet tisdagen den 10 maj kl. 17.00 på Norrmalmstorg i Stockholm.

Ingen titel
Nytt rekord när MED nådde över 4.000 medlemmar

Pressmeddelande Publicerad: 2022-04-26 06:00 CEST

Medborgerlig Samling (MED) närmar sig de minsta riksdagspartierna i medlemsantal. I veckan passerade MED 4.000 medlemmar och ökningen bara fortsätter. MED är nu nästan hälften så stora som de båda minsta partierna i riksdagen: Miljöpartiet och Liberalerna. De flesta riksdagspartierna har haft en vikande medlemstrend i många år. Sedan 1990-talet har de gamla partierna i snitt förlorat ungefär hälften av sina medlemmar.

Ingen titel
S-politiker avslöjas med bidragsfusk

Pressmeddelande Publicerad: 2022-04-21 06:00 CEST

Medborgerlig Samling avslöjar en bidragsfuskande S-politiker. I centrum för härvan står politikern Mohamed Nassir Abdullahi Ali, som är ordinarie ledamot för Socialdemokraterna i Stockholms stads kommunfullmäktige. S-politikern har systematiskt förvanskat räkenskaperna i bidragsansökningar för föreningen "Tensta Familjer och Ungdomsförening" till Spånga-Tensta Stadsdelsnämnd och Skolverket. I ansökningarna uppges att föreningen har 350 medlemmar, trots att föreningen inte har redovisat några medlemsintäkter. S-politikern själv förefaller ha varit både kassör och revisor samtidigt i föreningen. Det mesta tyder på att "Tensta Familjer och Ungdomsförening" är en fasad för att otillbörligen tillskansa sig bidrag.

Ingen titel
Stockholms stad finansierade könsseparering och "social kontroll" i Spånga-Tensta

Pressmeddelande Publicerad: 2022-04-13 06:00 CEST

Medborgerlig Samling fortsätter sin granskning av föreningsbidragen i stadsdelsnämnden Spånga-Tensta. Nu visar det sig att en av de föreningar som granskats ägnar sig åt "social kontroll" av flickor, och att det regelmässigt sker könsseparering av män och kvinnor vid föreningens sammankomster. MED Stockholm har skickat ett nytt öppet brev till stadsdelsnämnden i Spånga-Tensta med frågor kring Somaliska Föräldrar - Modersmålföreningen. Brevet kommer mindre än en vecka efter avslöjandet att en av ledamöterna i stadsdelsnämnden var jävig när nämnden beslutade om miljonbelopp i bidrag till denna förening.

Ingen titel
MED granskar föreningsbidragen i Spånga-Tensta

Pressmeddelande Publicerad: 2022-04-07 06:00 CEST

Bör en politiker bevilja bidrag till sin egen familj? Den frågan ställer sig Medborgerlig Samling i Stockholms stad i samband med en granskning av föreningsbidrag i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd. En av ledamöterna i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd, Mohamed Nassir Abdullahi Ali (S), har suttit med när nämnden har beviljat bidrag åt en förening där båda hans föräldrar är styrelseledamöter - utan att anmäla sig jävig. De senaste åren har hans föräldrars förening mottagit miljonbelopp i bidrag av Stockholms stad.

Ingen titel
Inbjudan till pressen att delta vid MED:s valupptakt i Uppsala den 2 april

Pressmeddelande Publicerad: 2022-03-31 06:00 CEST

På lördag 2 april genomför Medborgerlig Samling sin valupptakt i Uppsala. Vi bjuder härmed in alla journalister från TV, radio, tidningar och övriga media att bevaka valupptakten på plats. Ca 150 deltagare från hela landet kommer att träffas från lunchtid på lördagen och lägga upp planerna inför höstens val. Detaljer om anmälan finns längst ned i detta pressmeddelande.

Ingen titel
Medborgerlig Samling Väst har fastställt sina vallistor

Pressmeddelande Publicerad: 2022-03-28 06:00 CEST

Medborgerlig Samling (MED) Väst har hållit distriktsstämma och spikat sina vallistor till region Västra Götaland, region Halland samt för kommunerna Göteborg, Stenungsund, Härryda och Borås. Målet inför valet 2022 är att ta plats i regionfullmäktige och kommunfullmäktige.

Ingen titel
Medborgerlig Samling nekades hyra lokal av Bagarmossens Folkets Hus

Pressmeddelande Publicerad: 2022-03-25 06:00 CET

Ska föreningar få bidrag från Stockholms stad om de medvetet motarbetar demokratin? Har Stockholms stads Kulturnämnd koll på de demokratiska reflexerna hos bidragstagarna? Är det bra eller dåligt för demokratin när man bryter tankar och åsikter mot varandra i ett civiliserat samtal, med målet att skapa ett bättre samhälle?

Ingen titel
Öppet brev till Skolverket: Bristfällig kontroll av organisationer som söker bidrag för läxhjälp

Pressmeddelande Publicerad: 2022-03-22 06:00 CET

I ett öppet brev till Skolverket ber Medborgerlig Samling (MED) om svar angående handläggningen av ansökningar om statsbidrag till organisationer som bedriver ideell läxhjälp. MED har i en granskning bland annat funnit att bidrag har beviljats till föreningar som inkommit med ansökan för sent, saknar medlemmar och anger ett orimligt antal utlovade elevtimmar.

Ingen titel
MED i Region Stockholm har fastställt sin regionvalsedel

Pressmeddelande Publicerad: 2022-03-14 06:00 CET

Igår genomförde Medborgerlig Samling (MED) i distrikt Stockholm sin årsstämma. En viktig punkt på dagordningen var att fastställa valsedeln till regionfullmäktige i Region Stockholm. Högst upp på listan står psykiatern och författaren David Eberhard. Målet inför valet 2022 är att ta plats i regionfullmäktige.

Pressinbjudan: Medborgerlig Samlings årsstämma för distrikt Stockholm

Pressmeddelande Publicerad: 2022-03-11 17:25 CET

Söndag den 13 mars arrangerar Medborgerlig Samling distrikt Stockholm sin årsstämma. Under stämman ska bland annat partiets valsedel till regionfullmäktige fastställas. På första plats på listan står psykiatern och författaren David Eberhard.

Ingen titel
MED lanserar social- och arbetsmarknadspolitiskt program

Pressmeddelande Publicerad: 2022-02-24 06:00 CET

Idag lanserar Medborgerlig Samling (MED) ett nytt social- och arbetsmarknadspolitiskt program. Programmet innehåller skarpa förslag på stora förändringar av både arbetsmarknaden och välfärdssystemet. Målet med programmet är ett bättre Sverige som erbjuder både frihet och trygghet för sina medborgare.

Ingen titel
MED bildar lokalförening i Värmdö

Pressmeddelande Publicerad: 2022-02-17 06:00 CET

Idag utökar Medborgerlig Samling (MED) sin närvaro i Stockholms län när Värmdö kommun formellt får en lokal förening på plats. Detta innebär att partiet nu finns representerat i hela 15 kommuner i länet. Föreningen kraftsamlar nu för att utmana de övriga partierna i kommunen under valrörelsen 2022.

Ingen titel
MED i Stockholms stad redo att ta plats i kommunfullmäktige 2022

Pressmeddelande Publicerad: 2022-01-31 06:00 CET

Medborgerlig Samling i Stockholms stad spikade igår sin lista inför valet till kommunfullmäktige 2022. Därmed växlar partiet nu upp i den valrörelse som redan påbörjats i kommunen. Gemensamt för samtliga kandidater är att de är politiker med yrken, snarare än yrkespolitiker.

Ingen titel
MED lanserar pensionspolitiskt program

Pressmeddelande Publicerad: 2022-01-17 06:00 CET

Idag lanserar Medborgerlig Samling sitt pensionspolitiska program. Programmet är ett steg i partiets löpande politikutveckling och är efterlängtat av många väljare och medlemmar. Det nya programmet innehåller skarpa förslag som drastiskt skulle förbättra tillvaron för både dagens och morgondagens pensionärer

Ingen titel
MED bildar lokalförening i Upplands-Bro

Pressmeddelande Publicerad: 2021-12-20 06:00 CET

Medborgerlig Samling (MED) växer snabbt i Stockholms län. Nu har turen kommit till Upplands-Bro, som idag formellt får en lokalförening på plats. Därmed är MED nu representerat i hela 14 kommuner i Stockholms län, och partiet är redo att ge sig in i den lokala valrörelsen i Upplands-Bro med full kraft.

Ingen titel
MED bildar lokalförening i Danderyd

Pressmeddelande Publicerad: 2021-12-16 06:00 CET

Idag förstärker Medborgerlig Samling (MED) sin lokala närvaro i Stockholms län när Danderyd formellt får en lokal förening på plats. I och med detta finns partiet nu representerat i hela 13 kommuner i länet. Den lokala föreningen kraftsamlar nu för att utmana de övriga partierna på lokal nivå under 2022.

Ingen titel
Kommentar angående massmail mot vaccinationspass

Pressmeddelande Publicerad: 2021-12-15 14:57 CET

Med anledning av de spekulationer som kom från en riksdagsledamot under kvällen den 14 december vill Medborgerlig Samlings partiledning göra ett förtydligande.

Ingen titel
Medborgerlig Samling lanserar sitt kulturpolitiska program

Pressmeddelande Publicerad: 2021-12-15 06:05 CET

Medborgerlig Samling utvecklar kontinuerligt sin politik på allt fler områden och nu lanserar partiet sitt kulturpolitiska program. Partiet tar ett helt nytt grepp om denna sektor, som så långt som möjligt bör stå fri från offentlig finansiering och inblandning från politiken.

Ingen titel
MED bildar lokalförening i Sigtuna

Pressmeddelande Publicerad: 2021-12-15 06:00 CET

Idag gör ett nytt parti entré på den lokala politiska arenan i Sigtuna, då det tillsätts en styrelse till Medborgerlig Samlings lokalförening i kommunen. Partiet växer just nu i snabb takt i Stockholmsområdet och föreningen i Sigtuna blir den 12:e föreningen i Stockholms län. Föreningens mål är att ta plats i kommunfullmäktige i valet 2022

Ingen titel
Riksdagslistan fastställd inför valet 2022

Pressmeddelande Publicerad: 2021-12-13 06:00 CET

I helgen fastställdes riksdagslistan för Medborgerlig Samling inför valet 2022, vid ett möte med partiets Förtroenderåd. Yrkespolitiker lyser helt med sin frånvaro - istället är listan fylld med kvalificerade yrkespersoner som exempelvis läkare, jurister, lantbrukare, chaufförer, ingenjörer, egenföretagare, entreprenörer och lärare. Medborgerlig Samling är därmed redo att ta plats i riksdagen 2022.

Ingen titel
MED bildar lokalförening i Vallentuna

Pressmeddelande Publicerad: 2021-12-11 06:00 CET

Idag hålls konstituerande möte för Medborgerlig Samlings nya lokalförening i Vallentuna. Föreningen blir partiets 11:e i Stockholms län, där Medborgerlig Samling just nu växer kraftigt. Den nya styrelsen kommer att arbeta för ökad trygghet, kamp mot skatteslöseri och fokus på kommunens kärnverksamhet.

Ingen titel
Den grönblå budgeten - besvärjelser istället för kärnverksamhet

Pressmeddelande Publicerad: 2021-11-19 06:00 CET

Igår avslutades budgetdebatten i Stockholms stadshus och den grönblå budgeten klubbades igenom. Som största parti utanför Stadshuset är Medborgerlig Samling mycket kritiska till budgeten. – När jag läser budgeten undrar jag om politikerna i Stadshuset jobbar för FN eller för invånarna i Stockholms stad, säger Mikael Flink, ordförande för Medborgerlig Samling Stockholm.

Ingen titel
David Eberhard kandiderar till riksdagen för Medborgerlig Samling

Pressmeddelande Publicerad: 2021-11-09 06:00 CET

Psykiatrikern och författaren David Eberhard ställer upp som kandidat inför fastställandet av riksdagslistan för partiet Medborgerlig Samling. – Jag ser hur svensk sjukvård lider av planekonomi och byråkrati och kan inte längre vänta på att någon annan ska genomföra förändringar. Jag ser också hur skatteslöseriet frodas och hur kompetens ersätts av identitetspolitik och sökandet efter vilka grupper i samhället som det är mest synd om, kommenterar David Eberhard. – Det här är en fantastisk värvning för oss och inte minst för Sverige, säger Ilan Sadé, partiledare för Medborgerlig Samling.

Ingen titel
Stort gensvar på Skatteupproret.se

Pressmeddelande Publicerad: 2021-10-26 06:00 CEST

Den nya sajten Skatteupproret.se har på två veckor samlat över 5000 namnunderskrifter. Många har hört av sig till initiativtagarna med tips på skatteslöseri i stat, region och kommuner - det ena exemplet mer hårresande än det andra. MEDs partiledare Ilan Sadé uppmanar allmänheten att fortsätta skicka in tips och exempel.

Ingen titel
MED bildar lokalförening i Nynäshamn

Pressmeddelande Publicerad: 2021-10-25 06:00 CEST

I torsdags hölls det konstituerande mötet för Medborgerlig Samlings nya lokalförening i Nynäshamn. Lokalföreningen blir den tionde för MED i Stockholms län, och partiet fortsätter att växa kraftigt. Den nyvalde ordföranden Georgios Tsiouras siktar nu på att ta flera mandat i kommunfullmäktige vid valet 2022.

Ingen titel
Skatteslöseriet förstör vårt samhälle, därför lanseras skatteupporet.se!

Pressmeddelande Publicerad: 2021-10-11 06:00 CEST

Kampanjsidan Skatteupproret.se lanseras nu i Sverige av partiet Medborgerlig Samling. Syftet med sidan är att få skatter – och inte minst slöseri med skattepengar – på dagordningen inför valet 2022. Frågorna om vad pengarna går till och det höga skattetrycket behöver få en ny politisk kanal. – Vi i Medborgerlig Samling står bakom kampanjsidan, men dess innehåll kommer att vara partipolitiskt obundet, säger Ilan Sadé, partiledare för Medborgerlig Samling. – Vi behöver ett skatteuppror. Vi vill bygga ett nav för en ny, växande folkrörelse – nämligen engagemanget för lägre skatt och mer omsorg om våra skattemedel.

Ingen titel
Välbesökt MEDlemsmöte i Österskär den 9 oktober

Pressmeddelande Publicerad: 2021-10-11 05:55 CEST

Medborgerlig Samling går snabbt framåt i Österåker under parollen "Dagens problem kan inte lösas av de partier och politiker som orsakat dem". Den 9 oktober träffades ett 20-tal medlemmar på Solbrännan i Österskär för att arbeta med det politiska programmet inför kommunalvalet i Österåker 2022.

Ingen titel
Björn Molin ny ordförande i MED Österåker

Pressmeddelande Publicerad: 2021-10-01 06:00 CEST

Igår hölls konstituerande möte i Medborgerlig Samlings nya lokalförening i Österåker. Ordförande i föreningen blir Björn Molin - en eldsjäl som jobbat inom kommunens näringsliv och politik sedan 90-talet. Björn Molin är sedan i våras oberoende ledamot i Österåkers kommunfullmäktige efter en intern tvist i Roslagspartiet. Medborgerlig Samling Österåker vill bland annat satsa på de lokala företagen, skärgården och kommuninvånarnas trygghet och säkerhet.


Nyheter


Ingen titel
Över en miljon har nåtts av polistext

Nyhet Publicerad: 2017-09-06 10:15 CEST

Thomas Martinsson, Stockholmspolis och medlem i Medborgerlig Samling, delade i förra veckan med sig av sina personliga tankar kring knivskärningen av en poliskollega på Medborgarplatsen i Stockholm. En knapp vecka senare har hans inlägg nått drygt en miljon.

Medborgerlig Samling har antagit ett nytt skolpolitiskt program

Nyhet Publicerad: 2017-08-30 10:34 CEST

Medborgerlig Samling har antagit ett nytt skolpolitiskt program med förslag till ett flertal genomgripande reformer för att komma till rätta med den negativa utvecklingen inom den svenska skolan.


Sociala medier


Presskontakter


Ilan Sadé
Ilan Sadé

Partiordförande

ilan.sade@medborgerligsamling.se

070-7878344

Mikael Flink

BilderVideorPodcastsDokument