Pressmeddelanden

RSS

Val 2022: Medborgarmakt och Grundtrygghet blir ledord för MED

Pressmeddelande Publicerad: 2019-10-31 23:42 CET

För Medborgerlig Samling börjar 2022 års valrörelse redan nu. Med Medborgarmakt och Grundtrygghet som ledord har partiet stakat ut sitt strategiska fokus för de kommande tre åren.

Valrörelsen 2022: Medborgarmakt och Grundtrygghet blir ledord för MED

Pressmeddelande Publicerad: 2019-10-31 06:50 CET

För Medborgerlig Samling börjar 2022 års valrörelse redan nu. Med Medborgarmakt och Grundtrygghet som ledord har partiet stakat ut sitt strategiska fokus för de kommande tre åren.

MED lanserar åtgärdsprogram mot det eskalerande våldet

Pressmeddelande Publicerad: 2019-08-29 08:45 CEST

De senaste dagarna har präglats av brutala mord i Malmö och Vällingby. På andra orter rapporteras om sprängdåd, överfall och minskad trygghet. Idag presenterar Medborgerlig Samling ett omfattande åtgärdsprogram för att stävja det eskalerande våldet.

Medborgerlig Samling tar strid i domstol för rätten att sprida uppgifter från tidningar och frilansjournalister

Pressmeddelande Publicerad: 2019-04-04 12:09 CEST

Medborgerlig Samling tar strid för att stoppa den så kallade Näthatsgranskarens framfart mot privatpersoner. Partiet menar att viktiga principer står på spel och att samhället måste agera mot angrepp på yttrandefriheten.

Medborgerlig Samling portas från demonstration mot IT-direktiv

Pressmeddelande Publicerad: 2019-03-23 08:56 CET

EU:s omstridda upphovsrättsdirektiv kommer att debatteras i EU-parlamentet på tisdag 26 mars. Artiklarna 11, om s.k. länkskatt, och 13, med s.k. uppladdningsfilter har mötts av stark kritik från grupper i hela Europa som värnar om den personliga integriteten och friheten på nätet.

EU-valet: Medborgerlig Samling kräver nytt EU-fördrag

Pressmeddelande Publicerad: 2019-02-04 07:00 CET

Medborgerlig Samling (MED) vill ersätta nuvarande EU-fördrag med ett som säkrar nationernas självbestämmande och förstärker unionens roll som garant för fred. Ett motto i valet är "Fix it - inte Swexit". Partiet anser att EU har utvecklats mot en federation som ligger långt från den svenska folkviljan.

Pressinbjudan: Medborgerlig Samling kickstartar EU-valkampanjen

Pressmeddelande Publicerad: 2019-01-09 14:16 CET

Medborgerlig Samling lanserar en ny politik för Sveriges förhållande till EU inför valet till EU-parlamentet i vår. Partiet stöder fortsatt medlemskap men vill bryta EU:s fortsatta utveckling mot en överstatlig federation.

EU-val 2019: Medborgerlig Samling vill reformera EU i grunden

Pressmeddelande Publicerad: 2018-12-20 12:04 CET

Alltsedan Schumandeklaration 1950 har EU och dess föregångare strävat mot en federation, en statsbildning liknande USA och Tyskland. Medborgerlig Samling vill bryta den utvecklingen. Sverige är inte betjänt av en överstatlighet som hela tiden går allt längre. I partiets Valmanifest för valet till EU-parlamentet i vår presenteras en annorlunda EU-politik.

Vägen framåt för Medborgerlig Samling

Pressmeddelande Publicerad: 2018-11-29 16:22 CET

Medborgerlig Samling (MED) har nu genomfört en genomgripande eftervalsanalys. Analysgruppen konstaterar att partiet har kommit en bit på väg, men att utfallet inte heller var den framgång som önskades och förväntades. Medlemstillströmningen har varit stor, vilket har varit glädjande och bygger en bas inför framtiden. Samtidigt finns det två viktiga lärdomar från valrörelsen, nämligen betydelsen av att öka insatserna på fältet, bortom sociala medier, samt att ha en mer sammanhållen kommunikation genom att kandidater - även när det har varit en valteknisk samverkan - måste kommunicera i linje med partiets grundläggande ideologi.

Medborgerlig Samling satsar vidare mot EU-valet

Pressmeddelande Publicerad: 2018-10-09 16:26 CEST

Medborgerlig Samling satsar vidare mot EU-valet nästa år. Partiet ser EU som ett huvudsakligen ekonomiskt samarbetsprojekt och vill motverka ökad överstatlighet. EU-valet är en möjlighet för nya partier att komma fram.

Valfinal för Medborgerlig Samling

Pressmeddelande Publicerad: 2018-09-08 11:09 CEST

I eftermiddag kl 15 håller Medborgerlig Samling valfinal på Odenplan i Stockholm. Partiledaren Ilan Sadé och toppnamnen i Stockholm medverkar.

Det måste bli slut på skandalerna

Pressmeddelande Publicerad: 2018-09-08 10:38 CEST

Skandalerna avlöser varandra. Stödstrumpor för 6000 kronor paret. Skenande kostnader för Nya Karolinska Sjukhusets tilläggsbeställningar på grund av brister i IT-system och barnsjukvård. En miljard kronor till ledarskapskonsulter. Ansvaret faller tungt på det Alliansledda landstinget i Stockholms län.

Bostadskön i Stockholm är onödig

Pressmeddelande Publicerad: 2018-09-06 14:45 CEST

Mer än 600 000 Stockholmare köar för att få en hyreslägenhet. Det är ett marknadsmisslyckande som för tankarna till kön för att köpa en bil i det forna DDR. Men det handlar inte om en verklig brist, menar partiet Medborgerlig Samling.

Ingen över 70 år ska kunna vräkas från kontrakt i kommunalt bostadsbolag

Pressmeddelande Publicerad: 2018-09-03 12:27 CEST

Antalet äldre hemlösa i Stockholm ökar. Allt fler tvingas lämna hus och hem för att pensionen inte räcker till. De flera hundra som utan eget hem tillbringar natten på Stockholms nattöppna snabbmatsrestauranger, i kollektivtrafiken eller på gatan, är valrörelsens mest bortglömda, menar Medborgerlig Samling.

Medborgerlig Samling startar lokalförening i Västerås

Pressmeddelande Publicerad: 2018-08-23 08:00 CEST

Medborgerlig Samling (MED) har startat en lokalförening i Västerås. Ordförande är Jan Röman, partiets förstanamn i valet till kommunfullmäktige och riksdagskandidat.

Katerina Janouch: Vi måste kasta ut dagens politiker

Pressmeddelande Publicerad: 2018-08-21 08:00 CEST

Författaren och opinionsbildaren Katerina Janouch i lång intervju. Om sin bakgrund, bråken och det politiska engagemanget.

Medborgerlig Samling vill inrätta Likabehandlingskommission

Pressmeddelande Publicerad: 2018-08-18 10:11 CEST

Det nya partiet Medborgerlig Samling vill rensa ut identitetspolitiken från Sverige. Den skapar ojämlikhet och förstör individers livschanser. Kommande regering ska inrätta en Likabehandlingskommission för att gå igenom myndigheter och ta bort alla identitetspolitiska direktiv.

Många ingenjörer kandiderar i Medborgerlig Samling

Pressmeddelande Publicerad: 2018-08-17 08:30 CEST

Politiskt aktiva ingenjörer tillhör inte vanligheten, trots att de utgör en stor yrkesgrupp i landet. Men i det nya partiet Medborgerlig Samling har de fått utrymme. På partiets riksdagslista står hela åtta ingenjörer.

Medborgerlig Samling presenterar sjukvårdspolitiskt program

Pressmeddelande Publicerad: 2018-08-09 09:00 CEST

Medborgerlig Samling presenterar nu partiets sjukvårdspolitiska program. Huvudpunkterna är fokus på kärnverksamheterna och att landstingen ska avvecklas.

Ilan Sadé kommer till Nyköping och Eskilstuna

Pressmeddelande Publicerad: 2018-08-08 19:00 CEST

Medborgerlig Samlings partiledare Ilan Sadé kommer till Södermanland fredag 10 augusti. Det blir torgmöten i både Nyköping och Eskilstuna.

Medborgerlig Samling arrangerar alternativt Pride-firande

Pressmeddelande Publicerad: 2018-07-26 13:00 CEST

Efter att Medborgerlig Samling nekades tillträde till årets Pride-festival fick styrelsen för Pride och deras hänvisning till "värdegrunden" stark kritik. Partiet arrangerar nu istället ett alternativt firande. Det blir en politisk debatt om hbtq-frågor och en fest som är öppen för alla.

Medborgerlig Samling utestängs från Stockholm Pride

Pressmeddelande Publicerad: 2018-07-11 09:00 CEST

Stockholm Prides styrelse stänger ute det liberalkonservativa partiet Medborgerlig Samling från festivalområdet. Efter att partiet ansökte i maj om att vara betalande utställare i Pride Park kom beskedet i förra veckan att Stockholm Prides styrelse inte vill ha Medborgerlig Samling där. Som skäl anges att ”Medborgerlig Samling inte till fullo lever upp till Stockholm Prides värdegrund”.

Almedalsveckan – ett skatteslöseri i 100-miljonersklassen

Pressmeddelande Publicerad: 2018-06-30 08:30 CEST

Medborgerlig Samling (MED) har undersökt vad olika skattefinansierade myndigheter spenderade på Almedalen i fjol. Region Östergötland toppar listan med en kostnad på tre miljoner. Pengar som istället kunde ha gått till invånarnas sjukvård. Totalt lade myndigheter runt 100 miljoner kronor på Almedalsveckan 2017.

Inledning av uteslutningsärende i Medborgerlig Samling

Pressmeddelande Publicerad: 2018-06-26 07:17 CEST

Partistyrelsen i Medborgerlig Samling har beslutat att inleda ett uteslutningsärende gällande Arvid Haag.

Västerbotten nytt partidistrikt i Medborgerlig Samling

Pressmeddelande Publicerad: 2018-06-23 11:00 CEST

Medborgerlig Samling (MED) har bildat ett nytt partidistrikt i Västerbotten. Ordförande är Anders Pettersson, 29, som till vardags är fysioterapeut i Umeå.

Medborgerlig Samling vill ha kraftigt sänkta skatter

Pressmeddelande Publicerad: 2018-06-15 08:00 CEST

Idag lanserar Medborgerlig Samling (MED) sitt skattepolitiska program. Huvudpunkten är kraftigt sänkta skatter för enskilda i syfte att få ett bättre företagsklimat och ekonomin att växa mer.

Medborgerlig Samling presenterar högskolepolitiskt program - vill ge universiteten frihet

Pressmeddelande Publicerad: 2018-06-11 11:13 CEST

Idag lanserar Medborgerlig Samling (MED) sitt högskolepolitiska program. Genom en ändrad finansieringsmodell, mer fokus på kvalitet och minskad makt åt byråkratin vill MED ge universiteten större frihet. Endast så kan Sverige ligga i vetenskaplig framkant.

Medborgerlig Samling kampanjar ute på lördag

Pressmeddelande Publicerad: 2018-05-25 07:45 CEST

Lördag 26 maj kommer Medborgerlig Samling att synas på gator och torg då partiet har en nationell kampanjdag. I Stockholm kommer Katerina Janouch, Helena Edlund och Ilan Sadé att medverka i ett torgmöte på Norrmalmstorg.

Medborgerlig Samling har valt ny partistyrelse

Pressmeddelande Publicerad: 2018-05-07 08:00 CEST

Vid Medborgerlig Samlings partistämma i helgen valdes en ny partistyrelse. Ilan Sadé omvaldes som partiledare, liksom andre vice ordförande Anna Danieli. Till ny förste vice ordförande i partiet valdes Fredrik Sander från Skåne. Nya i styrelsen är även, Marcus Brixskiöld och Mattias Johansson Stockholm, Ola Larsson Skåne, Per Lindström Västra Götaland samt Susanne Ritter-Nilsson Jönköping

"Lägg ner 60 myndigheter"

Pressmeddelande Publicerad: 2018-05-04 08:15 CEST

Medborgerlig Samlings (MED) partiledare Ilan Sadé skriver idag på Sydsvenskans debattsida att en fjärdedel av alla myndigheter kan avskaffas. MED har gjort en "svart lista" över de myndigheter som antingen kan läggas ner helt eller verksamheten överföras till andra. Utspelet kommer i samband med att partiet inleder sin stämma i helgen.


Nyheter


Över en miljon har nåtts av polistext

Nyhet Publicerad: 2017-09-06 10:15 CEST

Thomas Martinsson, Stockholmspolis och medlem i Medborgerlig Samling, delade i förra veckan med sig av sina personliga tankar kring knivskärningen av en poliskollega på Medborgarplatsen i Stockholm. En knapp vecka senare har hans inlägg nått drygt en miljon.

Medborgerlig Samling har antagit ett nytt skolpolitiskt program

Nyhet Publicerad: 2017-08-30 10:34 CEST

Medborgerlig Samling har antagit ett nytt skolpolitiskt program med förslag till ett flertal genomgripande reformer för att komma till rätta med den negativa utvecklingen inom den svenska skolan.


Sociala medier


Kontakt


Ilan Sadé

Partiordförande

ilan.sade@medborgerligsamling.se

070-7878344


Bilder  Videor   Podcasts

   RSS


    Dokument