Pressmeddelanden


Ingen titel
Medeltidsveckan på Gotland blir av

Pressmeddelande Publicerad: 2021-03-06 20:00 CET

Medeltidsveckan på Gotland 2021 blir traditionsenligt av vecka 32, 8-15 augusti. Möjlighet att förboka sittplats till upplevelserna på Gotland och att delta på distans i de digitala sändningarna är några av de stora investeringar som ska möjliggöra den 38:e medeltidsveckan i ordningen.

Ingen titel
Från Star Wars Land till Gotland – Christopher Sandberg ny VD för Medeltidsveckan

Pressmeddelande Publicerad: 2021-01-11 06:19 CET

Efter ett omtumlande år, där den åtta dagar långa livesändningen av Medeltidsveckan belönades med Årets Stora Turismpris, inleds 2021 med rekryteringen av Christopher Sandberg som ny VD för att utveckla festivalen framåt.

Ingen titel
Lyckad digitalisering - Medeltidsveckan överraskar med sin direktsända utgåva

Pressmeddelande Publicerad: 2020-08-08 13:35 CEST

Medeltidsveckan på Gotland är Sveriges största medeltidsfestival som normalt sett lockar 40 000 besökare till Gotland. I år är det fysiska evenemanget inställt och istället genomförs en åtta dagar lång dygnet-runt-festival med både tittare och artister från stora delar av världen. Festivalen avslutas söndag 8/8 och har då sänt live på youtube i över en vecka i sträck, kanske världens längsta digitala festival?

Ingen titel
Den fysiska Medeltidsveckan inställd - blir digital

Pressmeddelande Publicerad: 2020-04-30 13:30 CEST

Det blir ingen Medeltidsvecka på Gotland i år. Istället anordnas en 8-dagarsfestival online som når globalt.

Ingen titel
Urpremiär för gotländska Eldin – hednisk musik och solriter på Medeltida jul

Pressmeddelande Publicerad: 2019-11-26 09:53 CET

Medeltida jul går av stapeln andra adventshelgen med centrum vid st Nicolai. På stora scenen finns bland annat gotländska och internationella gästartister. Den 6 december får publiken vara med om en urpremiär när Elin Bååth för första gången gör ett liveframträdande med sitt soloprojekt Eldin. Här tänder vi hoppet om våren på Medeltida jul!

Ingen titel
Medeltidsveckan på export till hundratusentals sydkoreaner

Pressmeddelande Publicerad: 2019-07-19 07:30 CEST

En stor kommande trend i Sydkorea är historiska festivaler. Sveriges största sådan är internationellt kända Medeltidsveckan på Gotland, som årligen lockar 40 000 besökare till Världsarvsstaden Visby och Gotland under vecka 32. Sydkoreas motsvarighet till Medeltidsveckan är en festival som attraherar 200 000 personer till det medeltida fortet Haemieupseong. Nu letar de inspiration och förnyelse. Medeltidsveckans verksamhetsledare befinner sig därför i Sydkorea för att föreläsa om Medeltidsveckans framgångsfaktorer samt inleda ett samarbete och stimulera framtida turism mellan Sverige/Gotland och Sydkorea.

Ingen titel
Pressinbjudan: Medeltidsveckan presenterar årets slottsfru och borgmästare 6/6

Pressmeddelande Publicerad: 2019-06-04 12:58 CEST

Det är dags för Medeltidsveckan att presentera årets tre stora hedersuppdrag. Vilka gotländska profiler gestaltar i år Slottsfru Magdalena Karlsdotter Bonde, Borgmästare Hans Röd, och Borgmästare Hans Cosvelt? På torsdag 6/6 ca 16.45 avslöjas detta vid Roma Kungsgård i anslutning till region Gotlands nationaldagsfirande.

Ingen titel
Medeltida drömprojekt om de Globala målen i hamn

Pressmeddelande Publicerad: 2019-03-18 17:20 CET

I stor konkurrens har Medeltidsveckan på Gotland landat projektmedel från Sida för att utveckla tornerspelsområdet med lustfyllt lärande och folkbildning om Agenda 2030 och de Globala målen för hållbar utveckling.

Ingen titel
Pressinbjudan - Tornerspelsgenrep för gotländska skolbarn

Pressmeddelande Publicerad: 2018-05-17 11:02 CEST

Äntligen är årets tornerspelssäsong här, och nu det är dags för generalrepetition för hästar, gycklare och riddare. Till genrepet på Strandgärdet i Visby har Medeltidsveckan bjudit in alla gotländska skolbarn.

Ingen titel
Medeltida jul anpassar sig till helgens oväder

Pressmeddelande Publicerad: 2017-12-06 11:38 CET

I världsarvet Visby kan två dåliga situationer bli någonting riktigt bra: Den kommande helgen hålls Medeltida jul för fjärde året i Visby. Nu har vind och regn lett till att de ursprungliga platserna inte längre går att använda. Men i Hansestaden Visby är det inte något stort problem, och på de nya platserna är förberedelserna redan igång.

Ingen titel
Nytt samarbetsavtal ska få fler att resa till det medeltida Gotland

Pressmeddelande Publicerad: 2017-10-30 13:01 CET

Framtiden för Medeltidsveckans marknad är säkrad genom nytt avtal som ska öka reseanledningar till Gotland även utanför Medeltidsveckan Hur gör vi Medeltidsveckans marknadsbesökare ännu nöjdare? Den frågan ställde sig Medeltidsveckan på Gotland redan 2011, och då fanns GoGotland där med svaret: Vi behöver hjälpas åt på Gotland för att lyckas! Nu har man valt att skriva ett nytt långsiktigt avtal där man dessutom utökar sitt samarbete för att erbjuda fler reseanledningar även andra säsonger..

Ingen titel
Medeltidsveckan utökar samarbetet med gotländsk eventbyrå

Pressmeddelande Publicerad: 2017-08-16 15:16 CEST

Medeltidsveckan på Gotland har valt att både förlänga och utöka sitt samarbete med eventbyrån goGotland. Sedan 2011 har eventbyrån haft uppdraget att sköta driften av medeltidsmarknaden på Paviljongsplan under Medeltidsveckan. Nu har man valt att skriva ett nytt långsiktigt avtal där man dessutom utökar sitt samarbete.

Ingen titel
En av världens största koggar till Medeltidsveckan

Pressmeddelande Publicerad: 2017-08-04 10:43 CEST

I dag lämnar besättningen på koggen Roter Teufel Frösåkers brygga för att segla mot Visby under ledning av befälhavare och tillika ägare av koggen John-Erik Kockum. De anländer till Visby hamn under lördagen och kommer att vara på plats under Medeltidsveckan.

Ingen titel
20-års jubileum för tornerspel i Lojsta – i eldars sken

Pressmeddelande Publicerad: 2017-07-03 15:34 CEST

På torsdag hålls för 20 året i rad Tornerspel i Lojsta, en kvällsföreställning med anor. Övriga platser där tornerspel har hållits genom åren har varit Kattlunds, Bunge, Lickershamn och Burgsvik.

Pressinbjudan: Medeltidsveckan presenterar årets slottsfru och borgmästare

Pressmeddelande Publicerad: 2017-06-28 11:25 CEST

Det är dags för Medeltidsveckan att presentera årets tre stora hedersuppdrag. Vilka gotländska profiler gestaltar i år Slottsfru Magdalena Karlsdotter Bonde, Borgmästare Hans Röd, och Borgmästare Hans Cosvelt? På fredag avslöjas detta på Kapitelhusgården i Visby kl 16.

Ingen titel
Årets Medeltidsöl är här!

Pressmeddelande Publicerad: 2017-06-01 11:41 CEST

Medeltidsveckan och Barlingbo Bryggeri lanserar i dag tredje upplagan av Medeltidsöl. Både 2015 och 2016 sålde produkten slut snabbt och i år har parterna tagit höjd för detta och producerar dubbelt så stor upplaga som tidigare år. Även i år är det en ny karaktär på ölet. En stor nyhet för året är att Medeltidsöl kommer att serveras på marknadsområdet under Medeltidsveckan.

Ingen titel
Pressinbjudan - Tornerspelsgenrep för gotländska skolbarn

Pressmeddelande Publicerad: 2017-05-31 14:46 CEST

Äntligen är årets tornerspelssäsong här, och nu det är dags för generalrepetition för hästar, gycklare och riddare. Till genrepet på Strandgärdet i Visby har Medeltidsveckan bjudit in alla gotländska skolbarn. Arrangemanget är gratis att besöka, på plats sker en insamling som går oavkortat till Rädda Barnen. I bössor får de barn som vill skänka allt från enkronor till en tia.

Ingen titel
Svenska folket har sagt sitt - Medeltidsveckan är årets turistmål

Pressmeddelande Publicerad: 2017-02-10 08:59 CET

"Ni är serviceminded, har bra engagemang och nöjda kunder. Samt att Ni på ett positivt och drivande sätt sticker ut i världsklass." Så lyder motiveringen från Turistmål.se som arrangerar tävlingen Årets turistmål. Tävlingen avgörs genom en omröstning där svenska folket per mail får rösta fram Årets turistmål.

Ingen titel
Välkommen till Medeltidsveckans skräpplockarfrukost!

Pressmeddelande Publicerad: 2016-08-10 14:33 CEST

Morgonen efter kvällen före! Välkommen till veckans renaste arrangemang. Vi hjälps åt att plocka rent efter onsdagens eldfängda show. Alla härliga skräpplockare bjuds på frukost.

Ingen titel
​Pressträff med Peter Lyon och Peter Jonsson

Pressmeddelande Publicerad: 2016-08-07 11:33 CEST

Peter Lyon, den berömde svärdsmeden från Sagan om Ringen-filmerna är tillbaka i Visby. På plats är även den svenske svärdsmeden Peter Johnsson som bland annat har gjort svärden till filmerna om Arn - Tempelriddaren. Peter Johnsson har även dokumenterat hundratals medeltida svärd från samlingar i hela Europa.

Ingen titel
Pressinbjudan - Invigning av Medeltidsveckan 2016

Pressmeddelande Publicerad: 2016-08-05 14:16 CEST

På söndag invigs trettiotredje upplagan av Medeltidsveckan på Gotland. Arrangemanget som har haft en kraftig tillväxt de senaste åren ser ut att gå mot ännu ett rekordår. Programmet innehåller i år över 530 programpunkter vilket är mer än någonsin. Medeltidsveckan firar invigningen enligt följande under söndagen.

Medeltidsveckan presenterar årets slottsfru och borgmästare

Pressmeddelande Publicerad: 2016-06-16 15:58 CEST

Det är dags för Medeltidsveckan att presentera årets tre stora hedersuppdrag. Sedan i fjol finns hederstiteln Slottsfru Magdalena Karlsdotter Bonde. Slottsfrun som förra året gestaltades av Landshövding Cecilia Schelin Seidegård levde under 1400-talet på Visborgs slott.

Ingen titel
Nytt medeltidsöl från Medeltidsveckan och Barlingbo Bryggeri

Pressmeddelande Publicerad: 2016-06-02 16:25 CEST

Medeltidsveckan och Barlingbo Bryggeri fortsätter sitt samarbete och lanserar nu en ny upplaga av Medeltidsöl. Upplagan som producerades 2015 blev uppskattad och sålde slut. Inför sommaren 2016 är det en ny karaktär på ölet.

Ingen titel
Garmarna gör återkomst till Medeltidsveckan

Pressmeddelande Publicerad: 2016-06-01 09:00 CEST

Folkmusikgruppen Garmarna släppte under våren sin första skiva på 15 år. Skivan ”6” har hyllats av kritikerna. Efter singlarna “Över Gränsen” (med Maxida Märak) och “Öppet Hav” (med Thåström) är de nu aktuella med den tredje singeln från skivan -”Nåden”.

Ingen titel
Pressinbjudan - Tornerspelsgenrep för gotländska skolbarn

Pressmeddelande Publicerad: 2016-05-19 10:00 CEST

Årets tornerspelssäsong närmar sig och det är dags för genrep.Till genrepet på Strandgärdet i Visby har Medeltidsveckan bjudit alla gotländska skolbarn. Arrangemanget är gratis att besöka, på plats sker en insamling som går oavkortat till UNHCR. I bössor får de barn som vill skänka allt från enkronor till en tia.

PRESSINBJUDAN - Medeltidsdag på asylboendet i Garda

Pressmeddelande Publicerad: 2016-05-11 08:54 CEST

Medeltidsveckan håller tillsammans med Riddarsällskapet Torneamentum och Gutars Bågskyttar uppvisningar och prova-på-aktiviteter vid Ekängens asylboende i Garda nu på lördag. Utöver de boende vid Ekängen är ensamkommande flyktingbarn boende i Ljugarn inbjudna. Aktiviteterna avslutas med gemensam medeltidsinspirerad lunch.

Ingen titel
​Medeltidsveckan arrangerar en festivalcamping

Pressmeddelande Publicerad: 2016-03-10 11:09 CET

För att möta tillväxten med fler besökare arrangerar Medeltidsveckan i år en festivalcamping i egen regi.

Ingen titel
Fest och musik när Medeltidsveckan intar Stockholm

Pressmeddelande Publicerad: 2016-02-15 15:57 CET

Fest, dans och musik på schemat när Medeltidsveckan intar Stockholm 20 februari. Det är nu halvtid på medeltidsåret som har sin höjdpunkt i och med Medeltidsveckan, vecka 32 i Visby. Det firar organisationen Medeltidsveckan på Gotland med ett medeltida festgille mitt i Stockholm.

Ingen titel
Medeltidsveckan och Barlingbo Bryggeri lanserar julöl

Pressmeddelande Publicerad: 2015-12-08 11:48 CET

Lagom till Medeltida Jul 11-13 december lanserar Medeltidsveckan och Barlingbo Bryggeri Medeltida Julöl.

Medeltidsveckan växer - och rekryterar!

Pressmeddelande Publicerad: 2015-12-07 10:57 CET

Medeltidsveckan på Gotland har de senaste åren gått in i en expansiv fas där vi både utvecklat den årliga vecka 32 i augusti, men även nya evenemang under nya säsonger på året. Att fortsätta förnyas och leta nya upplevelser för både besökare och aktörer en av högsta prioritet - och allt med målet att Medeltidsveckan skall fortsätta vara ett självklart besöksmål även i framtiden.


Sociala medier


Presskontakter


Susanne de Paulis
Susanne de Paulis

Projektledare

susanne.depaulis@medeltidsveckan.se

0707-58 13 62


BilderVideorPodcastsDokument