Pressmeddelanden


Ingen titel
Motum AS etablerer virksomhet i Sør-Norge

Pressmeddelande Publicerad: 2021-10-15 07:24 CEST

Heisselskapet Motum AS etablerer virksomhet i Sør-Norge fra 15. oktober 2021.

Ingen titel
Motum Hiss Syd byter namn till Motum Hiss Blekinge

Pressmeddelande Publicerad: 2021-04-12 08:42 CEST

Motum Hiss Syd som är en del av Motum-koncernen byter namn till Motum Hiss Blekinge för att förtydliga bolagets anknytning till Blekinge.

Ingen titel
Motum Hiss Skåne får en flygande start

Pressmeddelande Publicerad: 2021-04-06 07:24 CEST

Idag startar Motum-koncernen upp sin hiss- och portverksamhet i Skåne. Det nystartade bolaget Motum Hiss Skåne AB får en flygande start i och med att koncernen nyligen vunnit ett stort moderniseringskontrakt i södra Sverige.

Ingen titel
Motum AB satsar i Norge genom utökat aktieinnehav i Motum AS

Pressmeddelande Publicerad: 2021-03-19 08:57 CET

Hiss- och portkoncernen Motum och delägare Kyrre Sagen har utökat sitt ägande i Motum AS genom förvärv av Elscoop Group AS andel i bolaget. I och med förvärvet blir Motum AB och Kyrre Sagens bolag TIMA AS ägare av samtliga aktier i Motum AS.

Ingen titel
Motum satsar på hållbarhet från start i Skåne

Pressmeddelande Publicerad: 2021-03-10 07:13 CET

Den 1 april 2021 startar Motum-koncernen hiss- och portverksamhet i Skåne. Det nystartade bolaget Motum Hiss Skåne AB kommer att ha ett starkt hållbarhets- och livscykelfokus från start.

Ingen titel
Motum stärker sin position på hiss- och portmarknaden genom etablering i Skåne

Pressmeddelande Publicerad: 2021-01-14 08:37 CET

Hiss- och portkoncernen Motum etablerar verksamhet i Skåne från 1 april 2021. Genom ett nybildat bolag kommer Motum att kunna erbjuda ett komplett tjänsteutbud i hela Skåne. Motum har rekryterat två välmeriterade profiler inom hiss- och portbranschen, Tom Westerholm och Andreas Persson, att starta och driva verksamheten.

Ingen titel
​Motum stärker sin position på hissmarknaden i Storstockholm genom fusion av dotterbolag

Pressmeddelande Publicerad: 2020-09-09 13:30 CEST

Hiss-Craft i Sverige AB och Roslagens Hiss AB kommer per den 1 december 2020 att fusioneras in i Hissgruppen Sverige AB. Fusionen genomförs för att skapa ett ännu starkare kunderbjudande i Stockholmsregionen.

Uttalande med anledning av hissolyckan i Göteborg den 26 maj 2020

Pressmeddelande Publicerad: 2020-06-05 11:45 CEST

Tisdag den 26 maj inträffade en allvarlig arbetsplatsolycka med en hiss i Göteborg. Vid olyckan skadades en medarbetare från Vinga Hiss, ett dotterbolag inom Motum-koncernen, allvarligt. Medarbetaren fördes med ambulans till Sahlgrenska men tyvärr avled personen av skadorna igår på eftermiddagen.

Ingen titel
Motum utser ny CFO

Pressmeddelande Publicerad: 2020-04-30 13:29 CEST

Niklas Kihl har utsetts till ny CFO för Motum-koncernen från den 1 maj 2020. Niklas efterträder Pascal Attar som av privata skäl väljer att återgå till rollen som redovisningschef på Motum.

Ingen titel
Eldrivna servicebilar hos Nordisk Hiss i Linköping

Pressmeddelande Publicerad: 2019-10-18 07:00 CEST

Det Linköpingsbaserade hissföretaget Nordisk Hiss har under 2019 köpt in och testat tre eldrivna servicebilar. Försöket har varit en succé och företaget utvärderar nu möjligheten att använda elbilar i andra delar av verksamheten.

Fredrik Eliasson blir ny VD och koncernchef för Motum

Pressmeddelande Publicerad: 2019-03-11 13:00 CET

Motum, Sveriges största oberoende hiss- och portleverantör, tillsätter Fredrik Eliasson som ny VD och koncernchef.

Ingen titel
Konstnärliga hissar pryder nya Nationalmuseum

Pressmeddelande Publicerad: 2018-11-13 07:00 CET

Sveriges mest spektakulära hissar finns numera på Nationalmuseum i Stockholm. De tre hissarna som installerats i ljusgården på det nyligen återöppnade Nationalmuseum har levererats av Brommaföretaget ITK.

Ingen titel
Norrtulls SK utökar prisbelönt satsning för integrationen av nyanlända barn genom samarbete med hiss- och portkoncernen Motum

Pressmeddelande Publicerad: 2018-11-06 07:08 CET

När 90 nyanlända barnfamiljer flyttade in i Vasastan engagerade Norrtulls SK sig genom att erbjuda träning till de nyanlända barnen till kraftigt reducerade priser och anordna insamlingar av kläder, skor och utrustning till barnen. Genom ett samarbete med hiss- och portkoncernen Motum kommer Norrtulls SK nu att kunna utöka det prisbelönta projektet och säkerställa att alla nyanlända barn kan åka på sociala och sportsliga aktiviteter med sina lag.

Motum gör entré i Norge genom ett samarbete med Elscoop Group AS

Pressmeddelande Publicerad: 2017-06-13 08:00 CEST

Hisskoncernen Motum skapar tillsammans Elscoop Group AS en plattform för service, montering och modernisering på den norska marknaden. Genom ett nybildat bolag kommer Motum därmed kunna erbjuda ett heltäckande tjänsteerbjudande även i Norge.

Motum växer ytterligare genom etablering i Sydsverige

Pressmeddelande Publicerad: 2016-05-24 09:00 CEST

Motum-koncernen växer ytterligare genom en nyetablering i sydöstra Sverige med bas i Karlskrona. Företaget har överenskommit med två välmeriterade profiler inom hissbranschen, Ingolf Svensson och Bo Wallman, att starta och driva verksamheten.

Motum erhåller kontrakt på hisservice från Botrygg AB

Pressmeddelande Publicerad: 2015-11-26 09:00 CET

Hisskoncernen Motum har ingått avtal om service av hissar i Botrygg AB:s fastigheter i Stockholm, Göteborg, Linköping, Norrköping och Örebro. Botrygg planerar, bygger och förvaltar hyresrätter och bostadsrätter. I Botryggs bestånd finns även offentliga lokaler och logistikfastigheter. Avtalet är ett resultat av Motums satsning på servicemarknaden, som är ett av företagets kärnområden.

Motum växer i Stockholm genom förvärv av Hiss-Craft

Pressmeddelande Publicerad: 2015-11-03 13:00 CET

Motum-koncernen, bestående av bl a ITK, Hissgruppen, Vinga Hiss, Uppsala Lyftservice och Nordisk Hiss, förvärvar Hiss-Craft i Sverige AB och stärker därmed sin position i Stockholmsområdet. Hiss-Craft omsätter ca 70 miljoner kronor och har sin verksamhet i Storstockholm med kontor i Täby.

Motum erhåller kontrakt på hisservice från Hemsö

Pressmeddelande Publicerad: 2015-10-08 08:00 CEST

Hisskoncernen Motum har ingått avtal om service av hissar i Hemsö Fastighets AB:s fastigheter i Stockholm, Sigtuna, Norrtälje och Södertälje. Hemsö är Sveriges ledande privata ägare av samhällsfastigheter. Bolaget äger, förvaltar och utvecklar 300 fastigheter för äldreboende, utbildning, vård och rättsväsende. Avtalet är ett resultat av Motums satsning på servicemarknaden, som är ett av företagets satsningsområden.

Motum vinner kontrakt på hisservice från Akademiska Hus

Pressmeddelande Publicerad: 2015-08-19 08:00 CEST

Hisskoncernen Motum har ingått avtal om service av delar Akademiska Hus AB:s fastighetsbestånd i Stockholmsområdet. Det gäller drygt 200 hissar, bl a på Karolinska Institutet och i universitetsområdet. Akademiska Hus är ett av landets största fastighetsbolag med fokus på universitet och högskolor. Avtalet är ett resultat av Motums satsning på leveranskapacitet i Sveriges mest hisstäta område – Stockholm.

Motum och Nordisk Hiss bildar Sveriges ledande oberoende hisskoncern

Pressmeddelande Publicerad: 2014-12-12 09:00 CET

Motum-gruppen, bestående av ITK, Hissgruppen, Vinga Hiss och Uppsala Lyftservice, går samman med Nordisk Hiss. Nordisk Hiss består av ett antal företag i Mellansverige: Nordisk Hiss i Linköping, Norrköping, Eskilstuna, Växjö, Västervik, Jönköping, Tranås och Karlstad, Hisscentralen och Hiss & Mekan i Örebro samt Östgöta Portservice i Linköping.

Motum växer vidare genom förvärv av Uppsala Lyftservice

Pressmeddelande Publicerad: 2014-06-24 15:43 CEST

Motum-koncernen, bestående av Hissgruppen, I.T.K. och Vinga Hiss, kompletterar nu sin verksamhet genom förvärv av Uppsala Lyftservice. Uppsala Lyftservice omsätter ca 20 MSEK med Uppsalaregionen och norra Stockholmsområdet som huvudsakligt verksamhetsområde.

Ytterligare konsolidering i hissbranschen – Vinga Hiss förvärvas och koncernen byter namn till Motum

Pressmeddelande Publicerad: 2013-11-20 11:33 CET

Hissföretagen I.T.K. och Hissgruppen ingår sedan i september 2013 i en koncern med Accent Equity 2012 som huvudägare. Koncernen förvärvar nu Vinga Hiss samtidigt som koncernen byter namn till Motum. Vinga Hiss omsätter ca 80 mkr med Västsverige som huvudsaklig marknad, och kompletterar därmed koncernens övriga verksamhet vars geografiska fokus är Mälardalen.


Sociala medier


Presskontakter


Charlotte Teglgaard
Charlotte Teglgaard

Marketing Communications Manager

charlotte.teglgaard@motum.se

+46 725 01 25 22


BilderVideorPodcastsDokument