Press Releases

RSS

Eldrivna servicebilar hos Nordisk Hiss i Linköping

Press Release Published: 2019-10-18 07:00 CEST

Det Linköpingsbaserade hissföretaget Nordisk Hiss har under 2019 köpt in och testat tre eldrivna servicebilar. Försöket har varit en succé och företaget utvärderar nu möjligheten att använda elbilar i andra delar av verksamheten.

Fredrik Eliasson blir ny VD och koncernchef för Motum

Press Release Published: 2019-03-11 13:00 CET

Motum, Sveriges största oberoende hiss- och portleverantör, tillsätter Fredrik Eliasson som ny VD och koncernchef.

Konstnärliga hissar pryder nya Nationalmuseum

Press Release Published: 2018-11-13 07:00 CET

Sveriges mest spektakulära hissar finns numera på Nationalmuseum i Stockholm. De tre hissarna som installerats i ljusgården på det nyligen återöppnade Nationalmuseum har levererats av Brommaföretaget ITK.

Norrtulls SK utökar prisbelönt satsning för integrationen av nyanlända barn genom samarbete med hiss- och portkoncernen Motum

Press Release Published: 2018-11-06 07:08 CET

När 90 nyanlända barnfamiljer flyttade in i Vasastan engagerade Norrtulls SK sig genom att erbjuda träning till de nyanlända barnen till kraftigt reducerade priser och anordna insamlingar av kläder, skor och utrustning till barnen. Genom ett samarbete med hiss- och portkoncernen Motum kommer Norrtulls SK nu att kunna utöka det prisbelönta projektet och säkerställa att alla nyanlända barn kan åka på sociala och sportsliga aktiviteter med sina lag.

Motum gör entré i Norge genom ett samarbete med Elscoop Group AS

Press Release Published: 2017-06-13 08:00 CEST

Hisskoncernen Motum skapar tillsammans Elscoop Group AS en plattform för service, montering och modernisering på den norska marknaden. Genom ett nybildat bolag kommer Motum därmed kunna erbjuda ett heltäckande tjänsteerbjudande även i Norge.

Motum växer ytterligare genom etablering i Sydsverige

Press Release Published: 2016-05-24 09:00 CEST

Motum-koncernen växer ytterligare genom en nyetablering i sydöstra Sverige med bas i Karlskrona. Företaget har överenskommit med två välmeriterade profiler inom hissbranschen, Ingolf Svensson och Bo Wallman, att starta och driva verksamheten.

Motum erhåller kontrakt på hisservice från Botrygg AB

Press Release Published: 2015-11-26 09:00 CET

Hisskoncernen Motum har ingått avtal om service av hissar i Botrygg AB:s fastigheter i Stockholm, Göteborg, Linköping, Norrköping och Örebro. Botrygg planerar, bygger och förvaltar hyresrätter och bostadsrätter. I Botryggs bestånd finns även offentliga lokaler och logistikfastigheter. Avtalet är ett resultat av Motums satsning på servicemarknaden, som är ett av företagets kärnområden.

Motum växer i Stockholm genom förvärv av Hiss-Craft

Press Release Published: 2015-11-03 13:00 CET

Motum-koncernen, bestående av bl a ITK, Hissgruppen, Vinga Hiss, Uppsala Lyftservice och Nordisk Hiss, förvärvar Hiss-Craft i Sverige AB och stärker därmed sin position i Stockholmsområdet. Hiss-Craft omsätter ca 70 miljoner kronor och har sin verksamhet i Storstockholm med kontor i Täby.

Motum erhåller kontrakt på hisservice från Hemsö

Press Release Published: 2015-10-08 08:00 CEST

Hisskoncernen Motum har ingått avtal om service av hissar i Hemsö Fastighets AB:s fastigheter i Stockholm, Sigtuna, Norrtälje och Södertälje. Hemsö är Sveriges ledande privata ägare av samhällsfastigheter. Bolaget äger, förvaltar och utvecklar 300 fastigheter för äldreboende, utbildning, vård och rättsväsende. Avtalet är ett resultat av Motums satsning på servicemarknaden, som är ett av företagets satsningsområden.

Motum vinner kontrakt på hisservice från Akademiska Hus

Press Release Published: 2015-08-19 08:00 CEST

Hisskoncernen Motum har ingått avtal om service av delar Akademiska Hus AB:s fastighetsbestånd i Stockholmsområdet. Det gäller drygt 200 hissar, bl a på Karolinska Institutet och i universitetsområdet. Akademiska Hus är ett av landets största fastighetsbolag med fokus på universitet och högskolor. Avtalet är ett resultat av Motums satsning på leveranskapacitet i Sveriges mest hisstäta område – Stockholm.

Motum och Nordisk Hiss bildar Sveriges ledande oberoende hisskoncern

Press Release Published: 2014-12-12 09:00 CET

Motum-gruppen, bestående av ITK, Hissgruppen, Vinga Hiss och Uppsala Lyftservice, går samman med Nordisk Hiss. Nordisk Hiss består av ett antal företag i Mellansverige: Nordisk Hiss i Linköping, Norrköping, Eskilstuna, Växjö, Västervik, Jönköping, Tranås och Karlstad, Hisscentralen och Hiss & Mekan i Örebro samt Östgöta Portservice i Linköping.

Motum växer vidare genom förvärv av Uppsala Lyftservice

Press Release Published: 2014-06-24 15:43 CEST

Motum-koncernen, bestående av Hissgruppen, I.T.K. och Vinga Hiss, kompletterar nu sin verksamhet genom förvärv av Uppsala Lyftservice. Uppsala Lyftservice omsätter ca 20 MSEK med Uppsalaregionen och norra Stockholmsområdet som huvudsakligt verksamhetsområde.

Ytterligare konsolidering i hissbranschen – Vinga Hiss förvärvas och koncernen byter namn till Motum

Press Release Published: 2013-11-20 11:33 CET

Hissföretagen I.T.K. och Hissgruppen ingår sedan i september 2013 i en koncern med Accent Equity 2012 som huvudägare. Koncernen förvärvar nu Vinga Hiss samtidigt som koncernen byter namn till Motum. Vinga Hiss omsätter ca 80 mkr med Västsverige som huvudsaklig marknad, och kompletterar därmed koncernens övriga verksamhet vars geografiska fokus är Mälardalen.


Social media


Contact


Charlotte Teglgaard

Marketing Communications Manager

charlotte.teglgaard@motum.se

+46 725 01 25 22


Images  Videos   Podcasts

   RSS


    Documents