Pressmeddelanden 2017


Ingen titel
Öppet hus och julmarknad på Naturbruksskolan Uddetorp

Pressmeddelande Publicerad: 2017-12-06 15:17 CET

Julmarknaden på Naturbruksskolan Uddetorp är en årlig tradition som arrangeras på skolan inför jul. Skolområdet julpyntas, lokala utställare slår upp sina stånd, tomten finns på plats och den som vi...

Ingen titel
Öppet hus på Axevalla hästcentrum – upplev en simulatorbaserad ridlektion!

Pressmeddelande Publicerad: 2017-11-30 12:53 CET

På Axevalla hästcentrum finns allt man kan önska sig i hästväg. Ridhus, travbanor, elevstall och toppmoderna simulatorer. Därför hålls dörrarna öppna under en kväll för alla som är nyfikna på hur det är att läsa en gymnasie- eller vuxenutbildning inom häst. Hur ser vardagen på en hästanläggning ut och hur fungerar egentligen en simulatorbaserad ridlektion?

Pressinbjudan: 30-års jubileum på Naturbruksskolan Svenljunga

Pressmeddelande Publicerad: 2017-11-20 15:43 CET

I 30 år har elever på Naturbruksskolan Svenljunga fått lära sig hur vi kan ta tillvara på allt det som skogen har att erbjuda. Det firas med att öppna upp dörrarna för alla som är nyfikna på hur vardagen på en naturbruksskola kan se ut.

Utredningen av avvikelser på gymnasieutbildningen på Axevalla klar

Pressmeddelande Publicerad: 2017-11-02 17:19 CET

Den 26 oktober fick rektor sex avvikelser från några elever som gällde förhållanden på gymnasieutbildningen som är förlagd till Axevalla travbana. Enligt gällande rutin startade rektor omedelbart en utredni...

Ingen titel
En närmre resa för den lilla producenten

Pressmeddelande Publicerad: 2017-11-02 10:28 CET

En liten, lokal livsmedelsproducent har ofta svårt att mäta sig med de stora leverantörerna när det kommer till offentliga upphandlingar. Därför drivs EU-projektet REFRAME – Towards a Regional Food Frame. Syftet med projektet är att hitta nya sätt för producenter och konsumenter att mötas och matcha varandra i utbud och efterfrågan. Tidigare har det gjorts genom att arrangera nätverksträffar, starta upp REKO-ringar och skapa nya mötesplatser för producenter och konsumenter. Under hösten 2017 togs projektet till en ny nivå – att demonstrera hur en regional livsmedelskedja kan se ut.

Skördefest på Valboskolan i Färgelanda

Pressmeddelande Publicerad: 2017-10-24 08:16 CEST

Projektet Skolträdgårdar handlar om att ge barn och ungdomar en chans att tidigt upptäcka glädjen i att odla och samtidigt förstå vinsterna med hållbar utveckling och biologisk mångfald. Valboskolan i Färgelanda är en av skolorna som deltagit i projektet och torsdagen den 26 oktober kl 08.00-10-40 är det dags för skördefest. Både elever och personal deltar och firar att det nu blivit dags att skörda de grödor som de sådde i våras. Eleverna börjar med att skörda grönsakerna för att sedan laga mat och servera rätter av grönsakerna som de själva odlat.

Ingen titel
Simulatorbaserad utbildning på väg

Pressmeddelande Publicerad: 2017-10-23 16:32 CEST

Under höstlovsveckan rullar en trailer fullastad med ny teknik på vägarna i Västra Götaland. I trailern kan besökaren uppleva en virtuell värld och provköra en traktor, skördetröska, grävmaskin, skogsmaskin, eller hjullastare - allt med hjälp av den senaste simulatortekniken.


Sociala medier


Presskontakter


Jessica Dahlberg
Jessica Dahlberg

Presskontakt

jessica.c.dahlberg@vgregion.se

0730-98 37 02

Maria Kvarnmarker
Maria Kvarnmarker

Kommunikationschef

maria.kvarnmarker@vgregion.se

070-0823527


BilderVideorPodcastsDokument