Pressmeddelanden 2021


Pressinbjudan: Drive-in-student på Naturbruksskolorna

Pressmeddelande Publicerad: 2021-06-09 15:16 CEST

Även i år blir det drive-in-student på Naturbruksskolorna Sötåsen, Uddetorp, Svenljunga och Axevalla Hästcentrum. Firandet hålls i mindre grupper och anhöriga kommer till platsen i sina bilar och under hela firandet stannar kvar i eller intill bilen.

Ingen titel
Möten mellan branscher ska skapa en konkurrenskraftig livsmedelskedja

Pressmeddelande Publicerad: 2021-03-26 09:05 CET

Projektet ”Utmaningsdriven digitalisering för en mer konkurrenskraftig livsmedelskedja” letar efter utmaningar, problem eller tidstjuvar i de gröna näringarna som kan lösas genom digitalisering. Nu hoppas man hitta möten mellan branscher för att bygga möjliga innovationer.

Ingen titel
Stor ökning av sökande till Västra Götalandsregionens naturbruksskolor

Pressmeddelande Publicerad: 2021-02-25 11:00 CET

Årets preliminära ansökningssiffror till Naturbruksskolorna Sötåsen, Uddetorp och Svenljunga visar en stor ökning av antal sökande. Jämfört med förra årets siffror har antalet sökande ökat med cirka 25 %, både när det gäller förstahandssökande och det totala antalet ansökningar.

Ingen titel
Klartecken för byggstart på Axevalla Hästcentrum

Pressmeddelande Publicerad: 2021-02-16 15:05 CET

Under tisdagen godkände Regionfullmäktige investeringen i mark och nya skolbyggnader vid Axevalla Hästcentrum. Därmed är det nu klart att bygget av det nya hästcentrumet startar hösten 2021.

Ingen titel
Regionstyrelsen ger klartecken för investeringar på Axevalla Hästcentrum

Pressmeddelande Publicerad: 2021-01-27 10:53 CET

Under tisdagen fattade regionstyrelsen beslut om att ställa sig bakom investeringen i nya lokaler vid Axevalla Hästcentrum.

Ingen titel
Sensorer för smartare naturbruk testas

Pressmeddelande Publicerad: 2021-01-27 10:50 CET

Att använda sensorteknik och samla in data är inget nytt, däremot är det sällsynt inom just naturbruk. De stora avstånden har gjort strömförsörjningen till ett hinder, tills nu. Det finns det ett stort värde i att kunna mäta olika parametrar och få tillgång till information både inom lantbruk, skog, trädgård och djurhållning. När är det till exempel bäst förutsättningar för sådd, hur ser luftvärdena ut i stallen och håller växthuset rätt temperatur?

Ingen titel
Fyra hovslagarstudenter tog sina gesällbrev vid Hovslagarskolan i Skara

Pressmeddelande Publicerad: 2021-01-27 10:46 CET

I år är det andra året som Hovslagarskolan i Skara erbjuder sina studenter att ta gesällprov i samband med sin examination. I år var det studenterna Tommy Arvidsson, Sigridur Johannsdotter, Lisa Holgersson och Hanna Damsö som fick visa upp sina färdigheter för två representanter från Svenska Hovslagareföreningen. Alla fyra klarade gesällprovet med bravur.

Ingen titel
Ny utbildning och fortsatt förtroende för Biologiska Yrkeshögskolan i Skara

Pressmeddelande Publicerad: 2021-01-27 10:17 CET

Biologiska Yrkeshögskolan i Skara får klartecken att driva 6 av de 7 utbildningar man ansökt om. Det meddelade Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) under tisdagen. Av utbildningarna som beviljats är fem befintliga utbildningar som man får fortsatt förtroende att driva vidare. Till det kommer i år också en ny utbildning – Kvalificerad servicetekniker inom lantbruk.


Sociala medier


Kontakt


Sofie Liljegren
Sofie Liljegren

Presskontakt

sofie.liljegren@vgregion.se

070-0825669

Maria Kvarnmarker
Maria Kvarnmarker

Kommunikationschef

maria.kvarnmarker@vgregion.se

070-0823527


BilderVideorPodcastsDokument