Press Releases


Ingen titel
Nätdoktorerna med mest publicitet i media

Press Release Published: 2021-04-30 07:00 CEST

I veckan har NewsMachine tagit fram en rapport om vilka nätdoktor som har mest medieexponering. Kry hamnar på en stark första plats.

Ingen titel
OMX30-bolagen med störst mediegenomslag

Press Release Published: 2021-04-23 07:00 CEST

NewsMachine har tagit fram statistik över bolagen på OMX30 med störst genomslag i medierna under det senaste året.

Ingen titel
Mest Kärnkraft i mediernas rapportering

Press Release Published: 2021-04-09 13:48 CEST

NewsMachine har denna vecka undersökt mediernas bevakning av olika energislag.

Ingen titel
USA-politiken har släppt sitt dödsgrepp om svensk media

Press Release Published: 2021-04-08 07:00 CEST

Werner von Siemens myntade begreppet "att mäta är att veta" - nu har vi mätt och bekräftat den känsla man på senare tid kan få - äntligen börjar fokus på amerikansk politik släppa!

Cornoavaccin tar stort fokus i media

Press Release Published: 2021-03-26 07:00 CET

Begreppet vaccin har tagit över en stor del av fokuset i medierna där tidigare både munskydd som vaccin i samband med corona-pandemin legat nästan sida vid sida

Ingen titel
Svenska elbilsmarknaden - Vilken leverantör dominerar?

Press Release Published: 2021-03-19 07:00 CET

Tendensen är att det mediala intresset för Tesla och elbilar i stort stagnerat sedan den stora peaken sensommaren 2018. Vid sidan om Volvo är det de tyska biltillverkarna som fått mest utrymme.

Ingen titel
Drogerna som är mest omskrivna i media

Press Release Published: 2021-03-12 07:00 CET

Det höjda mediegenomslaget för narkotika visar på en världsomspännande trend mot ökad normalisering inom i stort sett alla områden, säger NewsMachines analyschef Henrik Zettergren. Det är inte enskilda droger eller särskilda områden som brottslighet, tillslag, sprutombyten eller legaliseringen, som får ökat utrymme. Det har under de senaste fem åren börjat skrivas avsevärt mer om knark i svenska medier.

Ingen titel
Kursens berg- och dalbana styr Bitcoins mediebild

Press Release Published: 2021-02-19 07:00 CET

Tack vare Bitcoin-kursens nya rekordhöjder har krypovalutan under det senaste halvåret fått ytterligare en skjuts i det mediala genomslaget.

Ingen titel
COOP sticker ut i publiciteten bland matkedjorna

Press Release Published: 2021-02-12 07:00 CET

I onsdags den 9/2 publicerade SvD Näringsliv en artikel om matjättarna Icas och Axfoods problem med att skapa lönsamhet med sin e-handel.

Ingen titel
Trots stort genomslag i medierna - Liberalernas väljare överger partiet

Press Release Published: 2021-02-11 07:00 CET

Var det bättre förr för Liberalerna innan namnbytet och när Jan Björklund höll i ratten? Liberalerna har på senare tid beskrivits i media som "ett parti på fallrepet" - NewsMachine tar en titt för att se hur deras medieexponering sett ut över de senaste tio åren.

Ingen titel
Om Tegnell och flockimmunitet

Press Release Published: 2021-01-22 07:00 CET

Det går inte att hitta ett enda citat i svensk media där Anders Tegnell beskriver flockimmunitet som den svenska strategin mot coronaspridningen, förrän boken ”Flocken” presenteras i november 2020.

Ingen titel
Dan Eliasson fick betydligt mer medieexponering än både Anders Tegnell och Magdalena Andersson under julledigheten

Press Release Published: 2021-01-15 07:00 CET

Den här veckan har vi tittat på förloppen i medierna när toppolitikerna blev påkomna med att inte följa sina egna rekommendationer. Analysen visar att Dan Eliassons resa till Kanarieöarna fick störst genomslag.

Ingen titel
Kantar-sifo får mer medieexponering än Novus

Press Release Published: 2020-12-30 07:00 CET

Novus har genomfört en undersökning som visar att bolaget är Sveriges mest kända undersökningsföretag. Men när vi analyserade detta så hamnar Novus på en tredje plats efter Kantar-Sifo.

Ingen titel
Nyamko Sabuni dubbelt så synlig som övriga politiker under semestern

Press Release Published: 2020-08-26 08:05 CEST

Mediegenomgång visar att Liberalerna testat olika frågors bärighet under sommaren

Ingen titel
Partiledarna behöver Almedalen!

Press Release Published: 2020-07-19 08:00 CEST

Inställd Almedalsvecka slår hårt mot partiledarnas förmåga att nå ut i media. Sämst lyckas Ebba Busch (KD). Det visar NewsMachines jämförelse av partiledarnas genomslag i media under Politikerveckan i Almedalen 2019, samt veckan före och efter, med motsvarande period i år. Antalet omnämnanden för KD-ledaren i år uppgår till endast 14 procent av antalet omnämnanden kopplade till Almedalsveckan i fjol. Bäst i förhållande till Almedalsåret 2019 klarar sig språkrören i Miljöpartiet.

Ingen titel
Massivt genomslag för Greta i klimatrapporteringen

Press Release Published: 2019-10-10 07:30 CEST

Sedan Greta Thunberg kastade loss i Plymouth den 14 augusti med destination New York har i hög grad blivit synonym med klimatfrågan i svensk medierapportering. Enligt en undersökning som omvärldsbevakningsföretaget NewsMachine har gjort är hela 26 procent i den aktuella rapporteringen relaterad till Greta Thunberg.

Ingen titel
Lågkonjunktur i sikte?

Press Release Published: 2019-10-09 09:45 CEST

”Svensk BNP minskade oväntat det andra kvartalet i år. Samtidigt föll sysselsättningen för andra kvartalet i rad och det är nu tydligt att den svenska ekonomin har gått in i en avmattningsfas. Så framhöll Konjunkturinstitutet i sin konjunkturuppdatering i augusti 2019.” I september talar SCB om att tillväxten kraftigt bromsat in i Sverige, den svagaste BNP-uppgången sedan krisåret 2009. Men var det så oväntat egentligen och kan man i ett tidigt skede identifiera att en konjunkturvändning kommer att ske frågar sig analytiker Peter Tovman.

Ingen titel
Publiciteten om Sverige omfattande i regimkontrollerade ryska medier

Press Release Published: 2019-05-22 07:30 CEST

Sverige är det femte mest omskrivna landet av EU:s 28 medlemsstater i Sputnik och RT (tidigare Russia Today) som brukar pekas ut som Rysslands främsta kanaler för påverkan. En stor del av förklaringen är det stora intresset för Julian Assange- fallet och den svenske Youtube-profilen Pewdiepie. Det framgår av en undersökning som NewsMachine gjort av vilka EU- länder dessa medier rapporterat flitigast om i sina engelskspråkiga kanaler under de senaste tre månaderna.

Den lokala kommunrapporteringen ökar i Västmanland

Press Release Published: 2019-04-29 13:04 CEST

Västmanlands kommuner får större genomslag i media jämfört med för tre år sedan. Det visar en undersökning av genomslaget som medieanalysföretaget NewsMachine gjort av kommunerna i Västmanland.

Den lokala rapporteringen ökar i Östergötland

Press Release Published: 2019-04-29 09:28 CEST

Östergötlands kommuner får större genomslag i media jämfört med för tre år sedan. Det visar en undersökning av genomslaget som medieanalysföretaget NewsMachine gjort av kommunerna i Östergötland.

Ingen titel
NewsMachines analysrapport för Almedalsveckan

Press Release Published: 2018-07-10 09:04 CEST

Det är svårt att hitta någon tydlig vinnare bland deltagarnas genomslag i medierna under Almedalsveckan. Även i år är det Nordiska motståndsrörelsen som fått det största utrymmet, men uppmärksamheten har krympt betydligt jämfört med föregående år. Det visar en jämförelse som medieanalysföretaget NewsMachine gjort mellan Almedalsveckans officiellt deltagande arrangörers genomslag i medierna.

Bok- och Biblioteksmässan 2017 blev PR-succé för nazism och högerextremism

Press Release Published: 2017-09-30 08:00 CEST

Publiciteten kring Bok- och Biblioteksmässan har kantrat över till att handla om en liten grupp, NMR, och deras demonstrationståg i Göteborg. En mindre del av publiciteten handlar om mässans teman eller författare. Det visar en undersökning av genomslaget som medieanalysföretaget NewsMachine gjort av mässans genomslag i redaktionella nyhetsmedier

Nordiska motståndsrörelsen fick mest utrymme i Almedalen

Press Release Published: 2017-07-11 08:40 CEST

Nordiska motståndsrörelsen fick betydligt större medialt utrymme under Almedalsveckan än någon av de nära 1900 organisationer som anmälts sig som arrangörer. Det visar en jämförelse som medieanalysföretaget NewsMachine gjort mellan Almedalsveckas officiellt deltagande arrangörers genomslag i medierna och och det utrymme NMR fått.

Ingen titel
Artificiell Intelligens som PR-konsult - Mycroft

Press Release Published: 2016-09-14 09:39 CEST

Tillämpad Artificiell Intelligens ger pressavdelningar och PR-branschen smartare distributionslistor för pressmeddelanden med hjälp av Big Data-analys och självlärande algoritmer. NewsMachine lanserar en ny tjänst, Mycroft, för användare av PressMachines pressrum och pressmeddelandetjänster. Tjänsten analyserar pressmeddelandet och föreslår mottagare utifrån en analys av miljontals artiklar.

Almedalen vs Fotbolls-EM resultat: 1-1

Press Release Published: 2016-07-13 07:30 CEST

Almedalsveckan vann publicitetsmatchen över Fotbolls-EM förra veckan. Men Portugals storstjärna Cristiano Ronaldo fick mer publicitet än samtliga svenska partiledare som uppträdde i Almedalen. Det visar mediebevakningsföretaget NewsMachines undersökning av publiciteten under den period som Almedalsveckan och Fotbolls-EM pågick parallellt.

NewsMachine söker patent för självlärande bot

Press Release Published: 2016-05-03 08:00 CEST

NewsMachine har lämnat in en patentansökan för en smart, självlärande algoritm som kan användas för att extrahera nyheter ur enorma flöden av ostrukturerad textdata. Algoritmen kan användas för omvärldsanalys och annan analys av mycket stora dataflöden.

Sörmlands småkommuner syns mest i media

Press Release Published: 2016-04-13 16:04 CEST

Det är en myt att småkommuner exponeras mindre i media. I själva verket är det just de allra minsta kommunerna som får störst medialt utrymme. Det visar en undersökning av genomslaget som medieanalysföretaget NewsMachine gjort av kommunerna i Sörmland.

Värmlands småkommuner syns mest i media

Press Release Published: 2016-04-13 16:00 CEST

Det är en myt att småkommuner exponeras mindre i media. I själva verket är det just de allra minsta kommunerna som får störst medialt utrymme. Det visar en undersökning av genomslaget som medieanalysföretaget NewsMachine gjort av kommunerna i Värmland.

Östergötlands småkommuner syns mest i media

Press Release Published: 2016-04-13 15:50 CEST

Det är en myt att småkommuner exponeras mindre i media. I själva verket är det just de allra minsta kommunerna som får störst medialt utrymme. Det visar en undersökning av genomslaget som medieanalysföretaget NewsMachine gjort av kommunerna i Östergötland.

Västmanlands småkommuner syns mest i media

Press Release Published: 2016-04-12 14:19 CEST

Det är en myt att småkommuner får mindre exponering i media. I själva verket är det just de allra minsta kommunerna som får störst medialt utrymme. Det visar en undersökning av genomslaget som medieanalysföretaget NewsMachine gjort av kommunerna i Västmanlands län.


News


Ingen titel
Exportfunktion till Dashboard

News Published: 2020-05-08 15:14 CEST

Produktnyhet: Ny funktion för export av Dashboard.

Corona-relaterad omvärldsbevakning

News Published: 2020-03-13 13:54 CET

I rådande situation gällande caronaviruset är det viktigt att ha tillgång till adekvat och aktuell information. Vi har skapat en enkel omvärldsportal och sammanställt några tips om hur ni kan lägga upp en bevakning av corona utifrån de aspekter som är relevanta för er verksamhet.

Ingen titel
NewsMachine Nyhetsbrev december 2019

News Published: 2019-12-19 14:12 CET

I detta nyhetsbrev: Uppdaterad bevakning av Sociala Medier. Tre praktiska tips inför mediebokslutet 2019. Många nya funktioner publicerade 2019. NewsMachine önskar God Jul & Gott nytt år!

Ingen titel
Nu är GDPR här!

News Published: 2018-05-24 11:52 CEST

I samband med att den nya Dataskyddsförordningen träder i kraft 25 maj 2018 kommer NewsMachine att göra ett antal förändringar.

Ingen titel
Dashboard 2.0 med automatisk analys

News Published: 2018-05-24 11:51 CEST

Utvecklingen av Newsmachines dashboard och AI för automatisk analys fortsätter! Här kan du läsa om några av nyheterna i den senaste versionen.

Nytt användargränssnitt i NewsMachine

News Published: 2018-05-24 11:49 CEST

Nytt användargränssnitt i NewsMachine! Måndagen den 11:a juni planerar vi att lansera det nya användargränssnittet i NewsMachine som vi arbetat med en längre tid.

Ingen titel
Ny lathund & instruktionsfilm till PressMachine

News Published: 2018-03-14 16:31 CET

Vi strävar alltid efter att göra våra verktyg så lättanvända att du inte skall behöva någon manual. Men, vi känner oss själva och manualer är alltid lustfylld läsning.

Ingen titel
Frukostseminarium: Kan AI göra dig ännu vassare på PR?

News Published: 2018-03-14 16:15 CET

Välkommen den 13:e april till NewsMachines kontor på Storgatan 44 Stockholm kl 08:30 till 10

Ingen titel
Logga in i framtiden

News Published: 2018-03-14 16:00 CET

Skriver du in beta.newsmachine.com i din webbläsare så har du bara ett arbetsmoment kvar för att se användargränssnittet för nya NewsMachine och Pressmachine: att logga in med ditt vanliga användarnamn och lösenord!

Automatisk medieanalys

News Published: 2017-06-16 11:58 CEST

En tredje sak som upptagit mycket av vår tid på NewsMachine har varit att hitta ett bra sätt för att använda AI för att underlätta vid medieanalys.

Nytt användargränssnitt (GUI) - Betatestare sökes!

News Published: 2017-06-16 11:56 CEST

En annan sak som upptagit mycket av vår tid under våren är vårt nya användargränssnitt som vi kommer att rulla ut efter sommaren.

Ingen titel
MyMycroft 3.0

News Published: 2017-06-16 11:47 CEST

MyMycroft, din personlige medielistemagiker finns i ny version. Likt ett riktigt bra vin blir Mycroft bara bättre med tiden.


Events


13 Apr

08:30 - 10:00

Frukostseminarium: Kan AI göra dig ännu vassare på PR?

08:30 - 10:00

Storgatan 44, Stockholm


Social mediaImagesVideosPodcastsDocuments