Pressmeddelanden


Sensommartid – den gyllene årstiden på Öland

Pressmeddelande Publicerad: 2020-08-28 10:48 CEST

September närmar sig och Öland skiftar till sensommarskrud. Den gyllene årstiden inträder. Det sker inte vid något specifikt datum utan följer naturen och dess skiftningar. I den gyllene årstiden finns tid att upptäcka nya måltidsupplevelser, naturäventyr och kulturturer. Ölands Turismorganisation har tagit fram fem olika temarundor som inspiration för utflykterna i den gyllene årstiden.

Öländska vinterpärlor – en samling av utflyktstips i kombination med vinteröppna matställen

Pressmeddelande Publicerad: 2020-02-17 10:15 CET

Öland är ofta förknippad med härliga utflykter i landskapet när orkidéerna blommar, när flyttfåglarna återvänder eller när solen lyser som starkast och stränderna fylls av semesterfirare. Men vad kan man göra ute i den öländska naturen den här årstiden? Mycket ska det visa sig när Ölands Turismorganisation samlar säsongens utflyktstips i kombination med öppna matställen runt om på ön.

Rekordmånga utländska gäster på Öland 2019

Pressmeddelande Publicerad: 2020-02-14 10:03 CET

Turismen fortsätter att växa i Sverige och på Öland. Ny statistik från Tillväxtverket och SCB visar att Sverige hade totalt 67,8 miljoner gästnätter 2019. Tre miljoner var gästnätter i Kalmar län och av dessa mättes nästan hälften på Öland, ca 1,4 miljoner stycken.

Öland – en av semesterdestinationerna som utvärderats i återkommande nationell besökarundersökning

Pressmeddelande Publicerad: 2019-10-15 09:00 CEST

Vad värdesätter besökare mest vid valet av semesterdestination och hur mycket känner de till om de olika turistmålen i Sverige? För andra året i rad har destinationsnätverket SNDMO, Swedish Network of Destination Management Organisations, genomfört en undersökning kring varumärkeskännedom och besökarnöjdhet bland de destinationer som är medlemmar i nätverket. Resultaten visar att ett trevligt bemötande och en bra atmosfär är fortsatt viktiga aspekter för val av semesterstad/destination.

Elva mil unik öländsk cykelväg invigs

Pressmeddelande Publicerad: 2019-08-24 09:00 CEST

På lördag invigs Norra slingan på Ölandsleden med elva mil öländsk cykelväg. Ölandsleden Cykla fyr till fyr är ett samarbetsprojekt mellan Ölands båda kommuner som ska resultera i en gemensam cykelväg, från norra till södra ön.


Sociala medier


Kontakt


Tove Sundman

Marknadsansvarig

tove@oland.se

0485-888 05

Johan Göransson

Turistchef

johan@oland.se

0485-88801


BilderVideorPodcastsDokument