Pressmeddelanden


Nya undersökningsresultat: Öland - destinationen som flest besökare vill åka tillbaka till

Pressmeddelande Publicerad: 2021-12-10 10:03 CET

För fjärde året i rad har destinationsnätverket SNDMO, Swedish Network of Destination Management Organisations, genomfört undersökningen Resa i Sverige. Även 2021 har påverkat och formats av coronapandemin. I spåren av den pågående pandemin har svenskarnas beteende och attityder till resande inom Sverige förändrats; undersökningen visar tydligt på det stora intresset för kustnära områden och storstäder.

Ingen titel
Rekordår för turismen på Öland

Pressmeddelande Publicerad: 2021-11-26 09:07 CET

Öland är med sina 1 446 850 kommersiella gästnätter en av Sveriges största destinationer sett till kommersiella gästnätter. 2021 börjar gå mot sitt slut och turismen på Öland har likt boende, media och näringen vittnat om, haft ett rekordår.

Ingen titel
Nya undersökningsresultat: Öland en av favoritdestinationerna när många planerar för svemester 2021

Pressmeddelande Publicerad: 2020-12-08 09:00 CET

För tredje året i rad redovisar destinationsnätverket SNDMO, Swedish Network of Destination Management Organisations, resultaten från undersökningen Resa i Sverige. Årets resultat är tydligt märkt av coronapandemins konsekvenser och visar både på ett ökat inrikesresande i somras och ett stort intresse för att uppleva mer av Sverige sommaren 2021.

Ingen titel
Uppskattade höstutflykter under den gyllene årstiden på Öland

Pressmeddelande Publicerad: 2020-10-07 08:41 CEST

Att Öland är populärt att besöka för en mysig helgutflykt under hösten råder det inget tvivel om. Till ön kommer både lång- och kortväga gäster sent på säsongen. Den milda temperaturen, de vackra skiftningarna i naturen och det lugna tempot som råder skapar en alldeles speciell stämning. Efterfrågan på årstidsanpassade utflykter har fått Ölands Turismorganisation att ta fram nya utflyktsrundor för oktober.

Ingen titel
Sensommartid – den gyllene årstiden på Öland

Pressmeddelande Publicerad: 2020-08-28 10:48 CEST

September närmar sig och Öland skiftar till sensommarskrud. Den gyllene årstiden inträder. Det sker inte vid något specifikt datum utan följer naturen och dess skiftningar. I den gyllene årstiden finns tid att upptäcka nya måltidsupplevelser, naturäventyr och kulturturer. Ölands Turismorganisation har tagit fram fem olika temarundor som inspiration för utflykterna i den gyllene årstiden.

Öländska vinterpärlor – en samling av utflyktstips i kombination med vinteröppna matställen

Pressmeddelande Publicerad: 2020-02-17 10:15 CET

Öland är ofta förknippad med härliga utflykter i landskapet när orkidéerna blommar, när flyttfåglarna återvänder eller när solen lyser som starkast och stränderna fylls av semesterfirare. Men vad kan man göra ute i den öländska naturen den här årstiden? Mycket ska det visa sig när Ölands Turismorganisation samlar säsongens utflyktstips i kombination med öppna matställen runt om på ön.

Ingen titel
Rekordmånga utländska gäster på Öland 2019

Pressmeddelande Publicerad: 2020-02-14 10:03 CET

Turismen fortsätter att växa i Sverige och på Öland. Ny statistik från Tillväxtverket och SCB visar att Sverige hade totalt 67,8 miljoner gästnätter 2019. Tre miljoner var gästnätter i Kalmar län och av dessa mättes nästan hälften på Öland, ca 1,4 miljoner stycken.

Öland – en av semesterdestinationerna som utvärderats i återkommande nationell besökarundersökning

Pressmeddelande Publicerad: 2019-10-15 09:00 CEST

Vad värdesätter besökare mest vid valet av semesterdestination och hur mycket känner de till om de olika turistmålen i Sverige? För andra året i rad har destinationsnätverket SNDMO, Swedish Network of Destination Management Organisations, genomfört en undersökning kring varumärkeskännedom och besökarnöjdhet bland de destinationer som är medlemmar i nätverket. Resultaten visar att ett trevligt bemötande och en bra atmosfär är fortsatt viktiga aspekter för val av semesterstad/destination.

Elva mil unik öländsk cykelväg invigs

Pressmeddelande Publicerad: 2019-08-24 09:00 CEST

På lördag invigs Norra slingan på Ölandsleden med elva mil öländsk cykelväg. Ölandsleden Cykla fyr till fyr är ett samarbetsprojekt mellan Ölands båda kommuner som ska resultera i en gemensam cykelväg, från norra till södra ön.


Sociala medier


Presskontakter


Johan Göransson
Johan Göransson

Turistchef

johan@oland.se

0485-88801

072-545 16 77


BilderVideorPodcastsDokument