Pressmeddelanden 2017


Ingen titel
Ekologiskt surdegspitabröd vinnare i Matverk Stockholm!

Pressmeddelande Publicerad: 2017-11-28 14:35 CET

Ett lag bestående av Södertäljeföretagen Saltå Kvarn och Il Forno Della Pita stod som vinnare i Matverk Stockholm. Den vinnande produkten är ett ekologiskt pitabröd gjort på surdeg, korn och dinkelmjöl. Jurygrupperna prisade i synnerhet produktens koppling mellan lokalt och mångkulturellt. Det vinnande laget kommer att representera Stockholm i den nationella finalen av Matverk nästa år. På andra plats kom barnmat med lammkött från Stockholms skärgård och på tredjeplats lufttorkad fårstek från Mörkö.

Ingen titel
Påminnelse pressinbjudan: Vem vinner Matverk Stockholm? Imorgon utses vinnarna!

Pressmeddelande Publicerad: 2017-11-27 08:00 CET

Imorgon, 28/11, samlas matprofiler, innovatörer, livsmedelsföretagare och hållbarhetsexperter i Södertälje för en heldag av inspiration, kunskap och tävling på temat ”Nya vägar till lönsamhet”. Under dagen koras även vinnaren av matinnovationstävlingen Matverk Stockholm. Havtornsmarmelad, surdegspitabröd, vegansk pannacotta är några av de tävlande produkterna – alla med smak av Stockholm.

Ingen titel
Pressinbjudan: Finalen av Matverk Stockholm

Pressmeddelande Publicerad: 2017-11-22 13:45 CET

Den 28 november samlas utvecklingstörstande matprofiler, innovatörer, livsmedelsföretagare och hållbarhetsexperter i Södertälje för en heldag av inspiration, kunskap och tävling på temat ”Nya vägar till lönsamhet”.

Ingen titel
Sara Jervfors nominerad till hederspris vid STELLA-galan

Pressmeddelande Publicerad: 2017-10-27 08:00 CEST

Sara Jervfors, kostchef i Södertälje kommun och projektchef för MatLust, har nominerats i kategorin ”Årets STELLA-hederspris” vid STELLA-galan som går av stapeln den 28 januari, 2018. Sara Jervfors går, med sitt mångåriga arbete med att använda den offentliga måltiden som drivkraft för hållbar utveckling, i bräschen för landets alla kostchefer. I projekt MatLust leder hon dessutom arbetet med att påverka hela den stockholmska livsmedelsnäringen i en mer hållbar riktning och samtidigt etablera Södertälje som regional kunskapsnod för hållbara livsmedel.

Ingen titel
Välbesökt världspremiär för Södertäljerullen

Pressmeddelande Publicerad: 2017-09-27 14:03 CEST

Det var stor uppslutning när MatLust arrangerade pressträff idag i samband med lanseringen av Södertäljerullen – en ny produkt komponerad av Mathias Dahlgren och framtagen i MatLusts testbädd tillsammans med lokala livsmedelsföretag. Lanseringen skedde i samband med Södertälje Science Parks Kickoff för skolan. ”Det här är bara startskottet”, sade Mathias Dahlgren själv innan han premiärrullade Södertäljerullen åt en grupp elever från Rosenborgsskolan i Södertälje.

Ingen titel
27 000 äter Södertäljerullen komponerad av Mathias Dahlgren – välkommen på pressträff!

Pressmeddelande Publicerad: 2017-09-26 06:30 CEST

Den 27-29 september kommer 27 000 elever, lärare, forskare, politiker, anställda på Scania, AstraZeneca KTH och andra företag att äta den nya Södertäljerullen, komponerad av stjärnkocken Mathias Dahlgren. Södertäljerullen bygger på hållbara och innovativa livsmedel framtagna i projekt MatLusts testbädd av lokala livsmedelsföretag. Lanseringen sker i samband med Södertälje Science Parks Kickoff för skolan. Välkommen till pressträff den 27/9 då vi berättar om Södertäljerullen och hur MatLust bidrar till en mer hållbar livsmedelskedja – i Södertälje och hela Stockholmsregionen.

Ingen titel
Inbjudan till pressträff: 27 000 äter Södertäljerullen komponerad av Mathias Dahlgren

Pressmeddelande Publicerad: 2017-09-22 06:30 CEST

Den 27-29 september kommer 27 000 elever, lärare, forskare, politiker, anställda på Scania, AstraZeneca KTH och andra företag att äta den nya Södertäljerullen, komponerad av stjärnkocken Mathias Dahlgren. Södertäljerullen bygger på hållbara och innovativa livsmedel framtagna i projekt MatLusts testbädd av lokala livsmedelsföretag. Lanseringen sker i samband med eventet Science Week Skolan. Välkommen till pressträff den 27/9 då vi berättar om Södertäljerullen och hur MatLust bidrar till en mer hållbar livsmedelskedja – i Södertälje och hela Stockholmsregionen.

Ingen titel
Årets Mälardarling uppmanar till samarbete

Pressmeddelande Publicerad: 2017-07-05 18:02 CEST

När Södertäljes kommunalråd Boel Godner och MatLusts projektchef Sara Jervfors emottog utmärkelsen Årets Mälardarling 2017 vid Mälardalsrådets storregionala mingel i Almedalen uppmanades alla regionens aktörer till samarbete för en framtida hållbar livsmedelsproduktion och -konsumtion. Södertäljes kommunalråd Boel Godner och MatLusts projektchef Sara Jervfors emottog utmärkelsen Årets Mälardarling 2017 vid Mälardalsrådets storregionala mingel i Almedalen uppmanades alla regionens aktörer till samarbete för en framtida hållbar livsmedelsproduktion och -konsumtion.

Ingen titel
MatLust är Årets Mälardarling!

Pressmeddelande Publicerad: 2017-07-05 10:30 CEST

MatLust har utsetts till Årets Mälardarling 2017 för sitt systemtänk och drivkraft i arbetet för en hållbar livsmedelsnäring. Priset delas ut till Södertäljes kommunalråd Boel Godner och MatLusts projektchef Sara Jervfors vid Mälardalsrådets storregionala mingel i Almedalen ikväll. Priset delas ut till Södertäljes kommunalråd Boel Godner och MatLusts projektchef Sara Jervfors vid Mälardalsrådets storregionala mingel i Almedalen ikväll.

Ingen titel
Idag: Ekologiska Framtidsdagen diskuterar hållbara partnerskap i en hållbar livsmedelskedja

Pressmeddelande Publicerad: 2017-05-11 07:00 CEST

Idag kl. 13:00 inleds Ekologiska Framtidsdagen 2017 på Magasinet/ Münchenbryggeriet i Stockholm. Diskussionerna kretsar kring hur den ekologiska livsmedelskedjan kan stärkas genom hållbara partnerskap – mellan handel och producenter, stora och mindre företag. En rad experter och företagare delar med sig av sina erfarenheter.

Ingen titel
Ekologiska Framtidsdagen 11 maj: Hållbara partnerskap i en hållbar livsmedelskedja

Pressmeddelande Publicerad: 2017-05-09 11:07 CEST

Små och medelstora livsmedelsföretag driver ofta på utvecklingen när det gäller innovationer och hållbar produktion. Därför är det viktigt att det finns förutsättningar för dem att ta plats på marknaden. Den Ekologiska Framtidsdagen 2017 fokuserar på hur den ekologiska livsmedelskedjan kan stärkas genom hållbara partnerskap – mellan handel och producenter, stora och mindre företag. Lyssna till experter och företagare som delar med sig av sina erfarenheter.

Ingen titel
Lyxbacon vann Matverk. Ingen medalj till Shake Awhey!

Pressmeddelande Publicerad: 2017-03-29 15:41 CEST

Idag avgjordes den nationella finalen av Matverk, Sveriges största tävling för nya och innovativa livsmedel med lokal prägel. Stockholm tävlade med den vasslebaserade Shake Awhey! som skapats av Hidden in Grains, Järna Mejeri, Järnakocken och Nibble Gård. Vann gjorde ”Slaktarens hemlighet” från Höga kusten/Ångermanland, en tidigare outnyttjad styckdetalj av grishals som förädlas genom björkspånsrökning. Produkten kan beskrivas som ett "lyxbacon". Stockholms bidrag Shake Awhey! – en nyskapande proteinrik shake gjord på en äldre vetesort och vassle som huvudingredienser – blev utan medalj.

Ingen titel
Idag: Matfilmfestival OCH livsmedelsmässa i Södertälje

Pressmeddelande Publicerad: 2017-03-17 07:00 CET

Idag inleds Södertälje Matfilmfestival och projekt MatLusts livsmedelsmässa.

Ingen titel
Vilket matfett ska man välja? Är palmolja alltid dåligt?

Pressmeddelande Publicerad: 2017-02-07 14:27 CET

Imorgon, onsdagen den 8 februari, bjuder projekt MatLust in till seminarium kring de ständigt aktuella frågor som rör fett och oljor i livsmedel; deras produktion, användning och miljö- och hälsoeffekter. Den internationellt kände experten Gunnar Rundgren presenterar en rapport han sammanställt för MatLusts räkning kring oljor och matfetter. Vi erbjuder även provsmakning av två nya svenska matoljor: Camelina-olja och lupinolja.

Ingen titel
Idag börjar framtiden för fyra spännande livsmedelsföretag

Pressmeddelande Publicerad: 2017-01-19 16:02 CET

Genom MatLust får små och medelstora livsmedelsföretag i hela Stockholmsregionen kostnadsfritt utvecklingsstöd. Bland annat erbjuds affärsutveckling för företag som vill växa rejält och dessutom stärka sin miljömässiga, sociala och ekonomiska hållbarhet. Idag inleddes resan mot ökad tillväxt för Eggs Inc, Printz Bageri, Herr Gurka och Konstantine’s.


Sociala medier


KontaktBilderVideorPodcastsDokument