Pressmeddelanden 2018


Ingen titel
By Leo vinnare i Matverk Stockholm!

Pressmeddelande Publicerad: 2018-11-27 15:02 CET

Första pris: Frysta grönsakspuréer från By LEO

Ingen titel
Imorgon: MatLust & Matverk: Mångfald i det nordiska skafferiet och finalen av Matverk Stockholm

Pressmeddelande Publicerad: 2018-11-26 11:30 CET

Imorgon, den 27/11, samlas matprofiler, innovatörer, livsmedelsföretagare och hållbarhetsexperter på Södertälje Science Park för en heldag av inspiration, kunskap och tävling på temat ”Mångfald i det nordiska skafferiet”. Kl. 13:00 delar Sven-Erik Österberg, landshövding i Stockholms län samt Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, ut priser tävlingen Matverk Stockholm.

Ingen titel
MatLust & Matverk: Mångfald i det nordiska skafferiet och finalen av Matverk Stockholm

Pressmeddelande Publicerad: 2018-11-20 08:00 CET

Den 27/11 samlas matprofiler, innovatörer, livsmedelsföretagare och hållbarhetsexperter på Södertälje Science Park för en heldag av inspiration, kunskap och tävling på temat ”Mångfald i det nordiska skafferiet”! 27/11 samlas matprofiler, innovatörer, livsmedelsföretagare och hållbarhetsexperter på Södertälje Science Park för en heldag av inspiration, kunskap och tävling på temat ”Mångfald i det nordiska skafferiet”!

Ingen titel
Premiär idag för MatLust-torget!

Pressmeddelande Publicerad: 2018-08-24 07:00 CEST

Street food av hög kvalitet, närodlade råvaror, fika i världsklass och närproducerad mat att köpa med sig hem.

Ingen titel
MatLust klimatsmartast i Almedalen

Pressmeddelande Publicerad: 2018-07-04 17:59 CEST

MatLust och Almedalen verkar vara en prisvinnande kombination. Idag för ett år sedan förärades MatLust titeln ”Årets Mälardarling 2017”. I eftermiddag annonserades vinnaren i tävlingen ”Almedalens klimatsmartaste mat” – och det blev ingen mindre än MatLust! Vid eventet ”Framtidens hållbara matsystem – ärtigt, smart och gott?” serverades den prisvinnande maten: Södertäljerullen och Gotlandsrullen.

Ingen titel
4 juli: MatLust snackar hållbara matsystem under Almedalsveckan

Pressmeddelande Publicerad: 2018-06-29 08:00 CEST

Södertäljes profilerade projekt MatLust ägnar hela onsdagen den 4 juli åt diskussioner kring hållbara livsmedelssystem, innovationer inom offentlig testbädd, upphandling som hävstång för miljö och hälsa samt vad som krävs för att bli framtidens hållbara matkommun. Välkommen till Rosa Gården, Kommendantsbacken 6, i centrala Visby onsdagen den 4 juli.

Ingen titel
Kungen på besök i Södertälje 23 maj!

Pressmeddelande Publicerad: 2018-05-23 15:49 CEST

Den 23 maj besökte H.M. Konung Carl XVI Gustaf Södertälje. Under en hel dag tog Kungen del av framtidsorienterade verksamheter i Södertälje med koppling till entreprenörskap, innovation, utbildning och hållbarhet. Till exempel presenterades Södertälje kommuns arbete med de offentliga måltiderna och MatLust presenterade Södertäljerullen, en modell och ett hållbart måltidskoncept med fokus på samverkan, innovation och cirkulära system.

Ingen titel
Ekologiska Framtidsdagen IDAG: Mat och hållbar utveckling – från globala perspektiv till lokala lösningar

Pressmeddelande Publicerad: 2018-05-17 07:00 CEST

Idag känner Ekologiska Framtidsdagen 2018 politiken på pulsen. Den ekologiska marknaden växer, men vad vill våra politiker? Regeringen har satt upp nya mål för eko – men är de överens om varför och vad skattebetalarna får för de satsningar som görs? Vill våra politiker satsa på Sverige som ekoland?

Ingen titel
Ekologiska Framtidsdagen 17 maj: Mat och hållbar utveckling – från globala perspektiv till lokala lösningar

Pressmeddelande Publicerad: 2018-05-15 12:01 CEST

Det är valår och Ekologiska Framtidsdagen 2018 känner politiken på pulsen. Den ekologiska marknaden växer, men vad vill våra politiker? Regeringen har satt upp nya mål för eko – men är de överens om varför och vad skattebetalarna får för de satsningar som görs? Vill våra politiker satsa på Sverige som ekoland?

Ingen titel
Bronsmedalj för ekologiskt surdegspitabröd från Saltå Kvarn och Il Forno Della Pita

Pressmeddelande Publicerad: 2018-04-12 14:44 CEST

Idag avgjordes den nationella finalen av Matverk, Sveriges största tävling för nya och innovativa livsmedel med lokal prägel. Stockholm representerades av ett ekologiskt surdegspitabröd som är resultatet av ett unikt samarbete mellan Södertäljeföretagen Saltå Kvarn och Il Forno Della Pita. Surdegspitabrödet kammade hem en hedersam bronsmedalj och jurygrupperna lyfte särskilt fram hantverket och valet av ansvarsfulla råvaror i sin motivering. ”Kanske ser vi en klassiker födas” är en annan formulering som är värd att uppmärksamma. På andra plats i tävlingen kom musseltapas från Bohuslän, och vinnande ur striden gick en fermenterad soda med säsongssmak från Kvass Bar & Råkök i Sörmland i riksfinalen.

Ingen titel
Sara Jervfors nominerad till Årets Guldstjärna 2018

Pressmeddelande Publicerad: 2018-03-16 08:00 CET

Sara Jervfors, kostchef i Södertälje kommun och projektchef för MatLust, har nominerats till Årets Guldstjärna. Vinnaren koras i samband med finalen i Arla Guldko den 3 maj i Stockholm. Årets Guldstjärna delas ut till den eller de som genom nytänkande, mod, handlingskraft eller opinionsbildning inspirerar, eller skapar bättre förutsättningar för Sveriges offentliga kök.

Ingen titel
Regionala svar på globala frågor

Pressmeddelande Publicerad: 2018-01-31 07:00 CET

Hur skapar vi framtidens hållbara livsmedelssystem? Den frågan diskuteras under heldagskonferensen ”Food Systems for the Future” imorgon, torsdag den 1 februari, i Södertälje Science Park. Huvudtalare är Carola Strassner, professor i hållbara livsmedelssystem och näringsekologi vid Münster University of Applied Sciences i Tyskland.

Ingen titel
Igelstaskolan vann tävlingen ”Bygg din egen Södertäljerulle”

Pressmeddelande Publicerad: 2018-01-29 07:00 CET

Fyra elever i årskurs 9 på Igelstaskolan har skapat en hållbar vinnare i tävlingen ”Bygg din egen Södertäljerulle”. Under hösten har eleverna lärt sig om hur maten vi äter påverkar både hälsan och miljön och tävlingen ”Bygg din egen Södertäljerulle” är en del av projekt MatLusts och Södertälje Science Parks satsning på ökad kunskap kring hållbarhet i Södertäljes skolor. ”En kreativ och smakfull Södertäljerulle” skriver juryn i sin motivering.


Sociala medier


KontaktBilderVideorPodcastsDokument