Pressmeddelanden


Ingen titel
Psykologiguiden Ung – vägledning för unga på nätet

Pressmeddelande Publicerad: 2020-12-10 09:00 CET

Ungas psykiska ohälsa uppmärksammas allt oftare. Orsakerna är flera, och inte alltid identifierade. För att hjälpa ungdomar hantera tankar och känslor har vi i ett unikt samarbete mellan elever och yrkesgrupper i skolan tagit fram Psykologiguiden UNG, en webbsida där ungdomar kan få kunskap och vägledning.

Ingen titel
Kristina Taylor ny ordförande för Psykologförbundet

Pressmeddelande Publicerad: 2020-05-18 10:24 CEST

Kristina Taylor har valts till ny ordförande för Sveriges Psykologförbund. Beslutet togs med stor majoritet på förbundets första digitala kongress som skedde nu i helgen.

Ingen titel
Mer psykologi på Bokmässan

Pressmeddelande Publicerad: 2019-09-24 08:30 CEST

På Psykologiscenen får Bokmässans besökare möta psykologer, forskare och författare i unika samtal med frågeställningar som inte dyker upp på mässans andra scener. Psykologiscenen arrangeras av Psykologiguiden i samarbete med bokförlaget Natur & Kultur, SvD Idagsidan och tidskriften Modern Psykologi.

Ingen titel
2019 års Stora Psykologpris går till Lars Göran Öst

Pressmeddelande Publicerad: 2019-03-21 14:31 CET

Stora Psykologpriset på 50 000 kr går till en psykolog som genom sitt arbete bidrar till att förbättra människors livskvalitet och utveckla mänskliga resurser. Prisutdelningen sker i närvaro av H.K.H. Prins Daniel den 28 mars i anslutning till Psykologikonferensen i Stockholm.

Ingen titel
Tre finalister till Stora Psykologpriset 2019

Pressmeddelande Publicerad: 2019-02-18 13:00 CET

Årets finalister till Stora Psykologpriset är: Kjerstin Almqvist, Lars-Göran Öst och Malin Gren Landell.

Mer psykologi på Bokmässan

Pressmeddelande Publicerad: 2018-09-21 12:20 CEST

På Psykologiscenen får Bokmässans besökare möta psykologer, forskare och författare i unika samtal med frågeställningar som inte dyker upp på mässans andra scener. Psykologiscenen arrangeras av Psykologiguiden i samarbete med bokförlaget Natur & Kultur, SvD Idagsidan och tidskriften Modern Psykologi.

Ingen titel
Bristfälligt stöd efter könsbekräftande behandling

Pressmeddelande Publicerad: 2018-07-26 10:43 CEST

Enligt Socialstyrelsens riktlinjer ska personer med könsdysfori och som genomför könsbekräftande behandling erbjudas psykologiskt stöd både i samband vid utredning och efter könsbekräftad behandling. Men bristen på psykologer med spetskompetens inom området och tydliga uppföljningsprogram gör att många blir utan tillräckligt stöd.

Psykologi och psykisk hälsa i Almedalen

Pressmeddelande Publicerad: 2018-06-29 09:37 CEST

Välkommen till Psykologförbundets seminarier!

Stor satsning på ny sajt om psykisk ohälsa hos unga

Pressmeddelande Publicerad: 2018-01-11 10:48 CET

Sveriges Psykologförbund har tillsammans med Sveriges Elevkårer, Lärarnas Riksförbund och Stiftelsen Företagsam beviljats drygt fem miljoner kronor från Arvsfonden för att skapa en webbplats för unga om psykisk ohälsa. Webbplatsen kommer att finnas under den väletablerade och välbesökta Psykologiguiden.se

Radikalisering, medias påverkan, hbtq-kompetens och ungas skolmisslyckanden - Psykologförbundets seminarier i Almedalen

Pressmeddelande Publicerad: 2017-06-27 08:00 CEST

Hur ska vården agera vid mötet av radikaliserade patienter? Vilket ansvar har media för påverkan av unga? Behövs hbtq-kompetens? kompetens? Kan skolan hjälpa barn och unga som riskerar hamna i utanförskap? Välkommen till Psykologförbundets seminarier i Almedalen! kompetens? kompetens? Kan skolan hjälpa barn och unga som riskerar hamna i utanförskap? Välkommen till Psykologförbundets seminarier i Almedalen!

Ingen titel
Liria Ortiz - Vinnare av Stora Psykologpriset 2017

Pressmeddelande Publicerad: 2017-03-31 12:43 CEST

Stora Psykologpriset delades ut igår vid en ceremoni under Psykologidagarna. Vinnare blev leg. psykolog och författare Liria Ortiz som tog emot priset av Folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström.

Psykologidagarna på Stockholm Waterfront invigs imorgon

Pressmeddelande Publicerad: 2017-03-29 11:13 CEST

Hundratals psykologer och andra psykologiintresserade samlas imorgon för att lyssna på intressanta föreläsare och ta del av nya forskningsresultat. Dessutom delas Stora Psykologpriset ut och publiksuccén från Bokmässan, Psykologiscenen lockar allmänheten till en after work.

Psykologidagar på Stockholm Waterfront 30 – 31 mars

Pressmeddelande Publicerad: 2017-03-24 12:44 CET

Hundratals psykologer och andra psykologiintresserade samlas nästa vecka för att lyssna på intressanta föreläsare och ta del av nya forskningsresultat. Dessutom delas Stora Psykologpriset ut och publiksuccén från Bokmässan, Psykologiscenen lockar allmänheten till en after work.

Publiksuccén från Bokmässan gästar Psykologidagarna

Pressmeddelande Publicerad: 2017-03-07 08:00 CET

Psykologiguiden bjuder in allmänheten till Psykologiscenen + afterwork i samband med Psykologidagarna på Stockholm Waterfront 31 mars från klockan 15.30.

Ingen titel
Här är finalisterna till Stora Psykologpriset!

Pressmeddelande Publicerad: 2017-02-20 13:37 CET

Stora Psykologpriset går till en psykolog som genom sitt arbete bidrar till att förbättra människors livskvalitet och utveckla mänskliga resurser. Årets finalister är: Claudia Fahlke, Liria Ortiz och Christina Eriksson.

Hédi Fried vald till hedersledamot av Sveriges Psykologförbund

Pressmeddelande Publicerad: 2016-11-18 20:41 CET

Vid Psykologförbundets kongress valdes ikväll psykologen och författaren Hédi Fried.

Mycket psykologi på Bokmässan

Pressmeddelande Publicerad: 2016-09-13 10:00 CEST

På Psykologiscenen får Bokmässans besökare möta psykologer, forskare och författare i unika samtal med frågeställningar som inte dyker upp på mässans andra scener. Psykologiscenen arrangeras av Psykologiguiden i samarbete med bokförlaget Natur & Kultur, SvD Idagsidan och tidskriften Modern Psykologi.

Ingen titel
Häxjakt på akademiker

Pressmeddelande Publicerad: 2016-07-24 03:00 CEST

Akademiker förföljs och åsiktsfrihet och fri rörlighet för forskare begränsas. Detta innebär ett hot mot demokrati och mänskliga rättigheter, men minskar också möjligheter till forskning och utveckling både i Turkiet men även i den övriga världen. Det konstaterar förbundsordförande Anders Wahlberg i ett uttalande från världskongressen i psykologisk vetenskap som idag inleds i Yokohama, Japan.

Ojämställd hälsa, överdiagnostisering, nätmobbning, ansvar för barns hälsa. Psykologförbundet i Almedalen.

Pressmeddelande Publicerad: 2016-06-28 12:02 CEST

Den ojämställda hälsan, överdiagnostisering av personer med svag teoretisk begåvning, nätmobbning och om vem som egentligen ansvarar för skolbarnens hälsa. Det är ämnena som Psykologförbundet diskuterar i seminarierna i Almedalen.

Ingen titel
Psykologiscenen tillbaka på Bokmässan i Göteborg

Pressmeddelande Publicerad: 2016-04-07 08:06 CEST

Psykologiscenen, en av förra årets nyheter på Bokmässan i Göteborg, kommer tillbaka i höst.

Psykologförbundet föreslår ny modell för psykiatrin

Pressmeddelande Publicerad: 2016-04-06 11:12 CEST

Patienten i centrum, ökad tydlighet i yrkesrollerna, öppen och transparent vård. Det är några av ingredienserna i det förslag på organisationsmodell som Psykologförbundet tagit fram för att inspirera till nytänkande i psykiatrin. Vad är det som kännetecknar bra respektive mindre bra samarbete? Hur kan vården organiseras efter patienten istället för tvärtom?

En tredjedel av Sveriges vårdcentraler saknar psykolog

Pressmeddelande Publicerad: 2016-02-23 08:00 CET

33 procent av Sveriges vårdcentraler, som ska vara första linjens sjukvård, anger att de varken har psykolog anställd eller vårdavtal med privatpraktiserande psykolog. Det visar en ny kartläggning av landets vårdcentraler som Psykologförbundet gjort. Samtidigt förordar Socialstyrelsen i sina riktlinjer psykologisk behandling vid ångest och depression.


Sociala medier


Presskontakter


Charlotta Janson Josephsson
Charlotta Janson Josephsson

Pressansvarig

charlotta.jansonjosephsson@psykologforbundet.se

070 967 64 77

Kristina Taylor

BilderVideorPodcastsDokument