Pressmeddelanden 2019


Ingen titel
Magda Gad och Jeanette Widén hyllas med medaljer av Sveriges Veteranförbund

Pressmeddelande Publicerad: 2019-10-24 08:06 CEST

Idag på FN-dagen den 24 oktober tilldelas journalisten Magda Gad medaljen Board of Nordic Veterans Federations medalj samt Veteranförbundets guldmedalj till opinionsbildaren Jeanette Widén av Sveriges Veteranförbund.

Ingen titel
På söndag invigs veteranernas minnessten i Kalmar

Pressmeddelande Publicerad: 2019-08-09 08:15 CEST

Antalet städer i landet som har valt att göra i ordning en minnesplats för utlandsveteraner har ökat kraftigt de senaste åren. I helgen har turen äntligen kommit till Kalmar, när minnesstenen i stadsparken invigs. Totalt finns det nu minnesplatser eller minnesstenar för veteraner i minst 22 städer i Sverige.

Ingen titel
Våg av minnesplatser för utlandsveteraner över Sverige

Pressmeddelande Publicerad: 2019-08-09 08:15 CEST

Antalet städer i landet som har valt att göra i ordning en minnesplats för utlandsveteraner har ökat kraftigt de senaste åren. I helgen invigs en minnessten i Kalmar, i somras invigde Växjö och Örnsköldsvik sina och ytterligare fyra städer står på tur senare i höst. Totalt finns det nu minnesplatser eller minnesstenar för veteraner i minst 22 städer i Sverige.

Ingen titel
Veteranmarschen avslutas idag i Tingstäde på Gotland – efter 10 dagars vandring

Pressmeddelande Publicerad: 2019-07-07 08:00 CEST

Idag, söndag 7 juli, är det dags för Veteranmarschens sista etapp, som går mellan Dalhem och Tingstäde på Gotland. Många veteraner och anhöriga från Sveriges Veteranförbund kommer då avsluta vandringen som började i Vibble på Gotland för tio dagar sedan. Tillsammans har veteraner, anhöriga och intresserade marscherat för att uppmärksamma Sveriges alla civila och militära veteraner och deras anhöriga.

Ingen titel
79-årig Skarabo går med i Veteranmarschen

Pressmeddelande Publicerad: 2019-07-02 08:30 CEST

I torsdags 27 juni startade årets Veteranmarsch. Totalt innehåller marschen 10 etapper – en sträcka på drygt 30 mil. En av dem som kommer att gå samtliga etapper är 79-åringen Gullmar Svensson från Skara.

Ingen titel
Veteranförbundet lyfter veteranen som resurs i samhället i tre dagar i Almedalen

Pressmeddelande Publicerad: 2019-06-29 12:25 CEST

Under tre dagar kommer Sveriges Veteranförbund finnas på plats på Mötesplats Sigrid måndag till onsdag under Almedalsveckan och lyfta veteranen som resurs i samhället, med utgångspunkt i Martin Neovius, årets veteran 2019, forskning. Onsdagen 3 juli diskuteras frågorna specifikt ur ett politiskt, praktiskt och akademiskt perspektiv i seminariet klockan 13.15.

Ingen titel
På torsdag startar Veteranmarschen på Gotland

Pressmeddelande Publicerad: 2019-06-26 08:30 CEST

På torsdag 27 juni genomförs Veteranmarschen, för sjunde året i rad, med syfte att uppmärksamma och hedra alla Sveriges civila och militära veteraner. I år går marschen drygt 30 mil på Gotland med start 27 juni i Vibble och avslutning i Tingstäde 7 juli.

Ingen titel
Professor Martin Neovius utses till Årets veteran 2019

Pressmeddelande Publicerad: 2019-05-29 18:10 CEST

I samband med firandet av Veterandagen under onsdagen fick professor Martin Neovius ta emot Sveriges Veteranförbunds finaste utmärkelse: Årets veteran. Professor Neovius tilldelas utmärkelsen för att hans innovativa studier inom psykisk ohälsa, fysisk ohälsa och socialt utfall, som visar att veteraner som grupp är en tillgång för samhället.

Ingen titel
På Veterandagen i morgon utses Årets veteran 2019

Pressmeddelande Publicerad: 2019-05-28 08:30 CEST

Onsdagen den 29 maj inträffar Veterandagen, som sedan två år tillbaka också är allmän flaggdag, för att hedra Sveriges veteraner. I samband med firandet delar Sveriges Veteranförbund ut utmärkelsen Årets veteran. Prisutdelningen äger rum vid en ceremoni på det officiella Veterandagsfirandet vid Veteranmonumentet Restare utanför Sjöhistoriska museet i Stockholm.

Ingen titel
Sveriges Veteranförbund arrangerar Nordic Veteran MC Tour – med start imorgon

Pressmeddelande Publicerad: 2019-05-24 10:30 CEST

Succén Nordic Veteran MC Tour som tidigare har genomförts i Danmark och Norge fortsätter nu i Sverige. På lördag samlas ett fyrtiotal nordiska utlandsveteraner med gemensamt intresse för att åka motorcykel. Turen startar i Karlsborg den 25 maj och avslutas i Stockholm den 30 maj och är en tur på cirka 800 kilometer längs fina motorcykelvägar. Turen arrangeras av Sveriges Veteranförbund och är en del i Gula Bandet–månaden.

Ingen titel
I dag skänker Rikshemvärnsrådet över 70 000 kronor till veteraner – efter att ha sålt t-shirts till ”Uniform på jobbet-dagen”

Pressmeddelande Publicerad: 2019-05-24 08:00 CEST

Just nu pågår Gula Bandet-månaden, för Sveriges civila och militära utlandsveteraner, som avslutas med Veterandagen 29 maj. 29 maj är också Hemvärnets födelsedag och dagen till ära har Rikshemvärnsrådet tillsammans med Rekyl sålt en speciell ”Uniform på jobbet-t-shirt”. I dag överräcks överskottet från försäljningen – över 70 000 kronor – till Sveriges Veteranförbund för att stärka arbetet med att ge veteranerna den erkänsla och respekt de förtjänar efter sin insats.

Ingen titel
Svårt trauma utvecklade posttraumatiskt stressyndrom för veteranen Claes Lyckner

Pressmeddelande Publicerad: 2019-05-14 08:00 CEST

Just nu pågår Gula Bandet–månaden för Sveriges civila och militära veteraner och deras anhöriga. Cirka 80 000 svenskar har gjort utlandstjänst och är därmed veteraner. Den största delen av de som kommer hem efter sin tjänstgöring mår bra och går starka ur sin insats, men för andra är det inte lika enkelt. Flera år efter att veteranen Claes Lyckner varit iväg på internationella uppdrag som civil observatör drabbades han av posttraumatiskt stressyndrom (PTSD).

Ingen titel
Nu startar Gula Bandet-månaden

Pressmeddelande Publicerad: 2019-05-01 08:30 CEST

Nu startar årets Gula Bandet-månad, som pågår under hela maj och avslutas med Veterandagen 29 maj och utnämnandet av Årets Veteran 2019. Det är nu tredje året som Gula Bandet får en egen månad som uppmärksammar Sveriges civila och militära utlandsveteraner och deras anhöriga.

Ingen titel
Sveriges Veteranförbund byter namn

Pressmeddelande Publicerad: 2019-04-07 09:00 CEST

Medlemmarna i den svenska veteranorganisationen Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna, som samlar alla Sveriges civila och militära utlandsveteraner, har i helgen röstat för ett förslag från styrelsen om att byta namn. Från och med i dag heter förbundet kort och gott "Sveriges Veteranförbund".

Minröjning uppmärksammas på FN-dag 4 april

Pressmeddelande Publicerad: 2019-04-03 09:36 CEST

I morgon, den 4 april, är det internationella dagen för minor och minröjning, instiftat av FN. Dagen utnyttjas runtom i landet till att informera om minröjningen som pågår i världen, bland annat av veteraner som själva varit med i arbetet. Eliminerandet av landminor ingår i flera av de Globala målen för 2030 som världens ledare enats om.


Sociala medier


Presskontakter


Martin Ruist
Martin Ruist

Presskontakt

martin.ruist@fourpr.se

073-9321262

MariAnne Boström
MariAnne Boström

Generalsekreterare

marianne@sverigesveteranforbund.se

070-879 90 84


BilderVideorPodcastsDokument