Pressmeddelanden 2020


Ingen titel
Veteraner vill vässa politiken

Pressmeddelande Publicerad: 2020-11-25 13:15 CET

Sveriges veteraner efterlyser större intresse från politikerna, vill delta i samhällets krisberedskap och bidra med sina erfarenheter i skolan. Det framkom när Sveriges Veteranförbund (SVF) på tisdagen presenterade sitt förslag ”Veteranpolitik för Sverige” för försvarsminister Peter Hultqvist (S). Mötet genomfördes digitalt och lockade företrädare för alla Sveriges 29 veteranföreningar från Skåne till Norrland.

Ingen titel
Arbetar verkligen SVT med public service?

Pressmeddelande Publicerad: 2020-06-06 13:40 CEST

Arbetar verkligen SVT med public service? Debattartikel av Sveriges Veteranförbunds ordförande Sverker Göranson med anledning av Veterandagens frånvaro i statliga televisionen.

Ingen titel
Stig Pettersson från Gränna är Årets Veteran

Pressmeddelande Publicerad: 2020-05-29 16:00 CEST

I samband med firandet av Veterandagen under fredagen utsågs Stig Pettersson från Gränna till Årets Veteran, av Sveriges Veteranförbund. Årets Veteran är Sveriges Veteranförbunds finaste utmärkelse och delas ut årligen till någon som gjort en särskild insats för att uppmärksamma Sveriges civila och militära veteraner och ge dem den erkänsla och respekt som de förtjänar.

Ingen titel
Veterandagen firas med utnämnande av Årets Veteran

Pressmeddelande Publicerad: 2020-05-28 08:15 CEST

I morgon, den 29 maj, är det den årliga Veterandagen, men i år blir firandet lite annorlunda. Veterandagen har statsceremoniell status, och sedan 2018 är den allmän flaggdag. De vanligtvis stora och publika firandena, för att uppmärksamma den insats som civila och militära veteraner gjort i utlandsinsatser världen över, tar i år nya former, men precis som vanligt utser Sveriges Veteranförbund, som samlar Sveriges civila och militära utlandsveteraner, Årets Veteran. Pristagaren offentliggörs på Veterandagen.

Ingen titel
Riksdagsledamoten Annicka Engblom (M) samlar in pengar till utlandsveteraner genom egen veteranmarsch

Pressmeddelande Publicerad: 2020-05-06 08:04 CEST

Just nu pågår Gula Bandet-månaden för att uppmärksamma Sveriges veteraner och samla in pengar till Gula Bandet. Ett av initiativen kommer från riksdagsledamoten Annicka Engblom (M) som anordnar en egen veteranmarsch eftersom den årliga Veteranmarschen i sommar är inställd.

Ingen titel
Imorgon startar Gula Bandet-månaden

Pressmeddelande Publicerad: 2020-04-30 08:00 CEST

Imorgon startar årets Gula Bandet-månad, som pågår under hela maj och avslutas med Veterandagen 29 maj och utnämnandet av Årets Veteran 2020. Det är nu fjärde året som Gula Bandet får en egen månad som uppmärksammar Sveriges civila och militära utlandsveteraner och deras anhöriga.

Veteranorganisationer och Military Work mobiliserar för att hjälpa utlandsveteraner i coronatiden.

Pressmeddelande Publicerad: 2020-04-09 07:05 CEST

I dessa oroliga tider då hela samhället har tryckt på pausknappen har Military Work, Veteran Rapid Reaction VRR, Svenska Soldathemsförbundet SSHF och Sveriges Veteranförbund SVF inlett ett samarbete för att stödja utlandsveteraner som behöver hjälp på både kort och lång sikt.

Ingen titel
Johan Mattsson ny föreningskoordinator på Sveriges Veteranförbund

Pressmeddelande Publicerad: 2020-02-18 08:10 CET

33-årige Johan Mattsson har anställts som ny verksamhetskoordinator på Sveriges Veteranförbund, med ansvar för att stötta och utveckla förbundets 29 lokalföreningar.


Sociala medier


Presskontakter


Martin Ruist
Martin Ruist

Presskontakt

martin.ruist@fourpr.se

073-9321262

MariAnne Boström
MariAnne Boström

Generalsekreterare

marianne@sverigesveteranforbund.se

070-879 90 84


BilderVideorPodcastsDokument