Pressmeddelanden

RSS

Jonas Eeks nya bibelhandledning ger verktyg att jobba med i kyrkans undervisning

Pressmeddelande Publicerad: 2019-08-26 08:00 CEST

Nu är handledningen Livsfrågan och evangeliet ute i butik. Det är en praktisk handledning till Verbums Bibeln, konfirmand. Här får läsaren inspiration och redskap att använda i kyrkans undervisning men även praktiska tips och idéer på hur man kan arbeta så att livsfrågan möts av evangeliet.

Behöver vi ett språk för det heliga?

Pressmeddelande Publicerad: 2019-08-19 16:14 CEST

Kulturantropologen Mikael Kurkiala släpper en ny bok. När själen går i exil handlar om hur vi omges av ett överflöd av prylar, underhållning och distraktioner, samtidigt som de viktiga samtalen tystnar.

Söndag med Frälsarkransen firas i Stenkumla församling

Pressmeddelande Publicerad: 2019-08-16 14:41 CEST

På 25 platser runt om i landet, under fyra söndagar, uppmärksammas radbandet Frälsarkransen. En pilgrimsvandring vid Västerhejde kyrka den 18 augusti blir startskottet för årets Söndag med Frälsarkransen.

Söndag med Frälsarkransen firas i Åby

Pressmeddelande Publicerad: 2019-08-16 14:32 CEST

På 25 platser runt om i landet, under fyra söndagar, uppmärksammas radbandet Frälsarkransen. En temagudstjänst i Åby kyrka den 18 augusti blir startskottet för årets Söndag med Frälsarkransen.

Färgelanda kyrka firar Söndag med Frälsarkransen

Pressmeddelande Publicerad: 2019-08-16 14:09 CEST

På 25 platser runt om i landet, under fyra söndagar, uppmärksammas radbandet Frälsarkransen. En fredsbön i Färgelanda den 18 augusti blir startskottet för årets Söndag med Frälsarkransen.

Söndag med Frälsarkransen i hela Sverige

Pressmeddelande Publicerad: 2019-08-15 16:58 CEST

På 25 platser runt om i landet, under fyra söndagar, uppmärksammas radbandet Frälsarkransen. En fredsbön i Färgelanda och en pilgrimsvandring Stenkumla, den 18 augusti, blir startskottet för årets Söndag med Frälsarkransen.

25 radioprofiler aktuella i boken Tankar för dagen

Pressmeddelande Publicerad: 2019-08-14 15:00 CEST

Programmet har 400 000 lyssnare varje dag. Av över hundra radioröster valdes 25 ut till den aktuella boken Tankar för dagen.

Ingrid le Roux – en av Sommarvärdarna i P1

Pressmeddelande Publicerad: 2019-06-13 14:53 CEST

Ingrid le Roux är den svenska läkaren som har arbetat i över fyrtio år i Sydafrikas fattigaste kåkstäder. Nu blir hon Sommarvärd i Sveriges Radios P1.

När tre kyrkor blev en

Pressmeddelande Publicerad: 2019-04-24 13:32 CEST

För åtta år sedan hände något historiskt i Sverige – tre kyrkor gick samman. I boken "Resa till enhet" berättar Equmeniakyrkans tre kyrkoledare om vad de ser som den nya kyrkans största utmaningar och om vad de ser för möjligheter.

Välkommen på bokrelease

Pressmeddelande Publicerad: 2019-04-23 10:12 CEST

Journalisten Sara Grant har gjort flertalet intervjuer med biskop Eva Brunne. De har nu blivit till boken "Gör inte skillnad på människor" som sammanfattar Evas 10 år som biskop och 40 år som präst i Svenska kyrkan. På torsdag hålls en bokrelease i centrala Stockholm.

Gör inte skillnad på människor

Pressmeddelande Publicerad: 2019-04-09 13:47 CEST

Gör inte skillnad på människor är boken om Eva Brunne, biskopen som under tio år har arbetat med religionsdialog, demokratiarbete och kvinnokamp. Om twitterstormar, politik och det outtröttliga arbetet för medmänsklighet.

Unik dopbok kopplar ihop barnets känslor med bibelberättelsen

Pressmeddelande Publicerad: 2019-04-02 08:30 CEST

Nära dig är en bok om livets frågor och känslor. Med hjälp av bibelberättelser utifrån olika teman får barnet tillsammans med en vuxen möjlighet att fundera kring vad livet handlar om. Boken ger samtidigt en fin introduktion till bibelns texter och den kristna tron – och blir en dopbok att växa in i.

Nytt färgstarkt konfirmandmaterial levandegör Bibelns berättelser

Pressmeddelande Publicerad: 2019-03-27 09:00 CET

Konfirmation handlar om att känna igen sitt eget liv i kyrkans tro. I det arbetet spelar Bibeln en viktig roll. Bibeln, konfirmand levandegör bibelns berättelser med utgångspunkt i konfirmandens livsfrågor. Till Bibeln finns en matchande psalmbok, anteckningsbok och gummiband - och i höst kommer även en handledning.

Påskens och pingstens bibelberättelser på barnens villkor

Pressmeddelande Publicerad: 2019-03-05 12:43 CET

Ny tredje bok i Godly play-serien kompletterar tidigare utgivna böcker och ger därmed pedagogerna material för hela kyrkoåret. Godly play som har sin grund i Montessoripedagogiken, är ett fantasifullt sätt att arbeta med barn där de genom lek får ett språk för att tänka och tala om kristen tro och andligt sökande.

Uppföljaren till populära andaktsboken Under ytan är här

Pressmeddelande Publicerad: 2019-02-15 13:51 CET

"Jag har alltid tyckt om berättelser." Så inleder Torgny Wirén den efterlängtade uppföljaren till Under ytan, andaktsboken med berättelser som blivit en klassiker för konfirmander, ungdomar och andra vuxna.

Mark Levengood gästar ny pod om andlighet, närhet och yta

Pressmeddelande Publicerad: 2019-02-14 13:44 CET

Podden Djup tid och tunna ställen är en fördjupning av boken med samma namn och boken är i sin tur en fördjupning av podden! Författaren och prästen Are Norrhava talar, tillsammans med olika gäster, om när tiden djupnar och livet kommer ifatt. Först ut i podserien samtalar Are med Mark Levengood om bland annat helig vänskap.

Ny bok om att bygga kyrkoråd rustade för framtidens utmaningar

Pressmeddelande Publicerad: 2019-02-13 08:30 CET

Kyrkoråden i Svenska kyrkan är enormt viktiga. Där sker den långsiktiga planeringen och där tas de strategiska besluten. Niclas Blåder har i sin nya bok Tillitens gemenskap undersökt hur kyrkorådsledamöter och anställda ser på kyrkorådets arbete och vilka beståndsdelar som är viktiga i ett kyrkoråd rustat för framtidens utmaningar.

Biskop Johan Dalman väcker liv i frågan hur vi ska använda våra kyrkorum

Pressmeddelande Publicerad: 2019-02-01 09:56 CET

Biskop Johan Dalmans nya bok Högt i tak i heliga rum väcker frågan hur vi ska använda våra kyrkorum. Boken är tänkt att vara till hjälp och inspiration för alla som har ansvar för kyrkobyggnaderna och nu står inför utmaningen att upprätta en plan över hur kyrkans fastigheter brukas och underhålls med mera.

Martin Lönnebo skriver 2019 års fastebok

Pressmeddelande Publicerad: 2019-01-21 09:00 CET

I början på mars inleds årets fasta inför påsk. För många en tid för eftertanke och fördjupning. Sedan flera år ger Verbum ut ­­­Ärkebiskopens fastebok, en bok att läsa under de här veckorna. Årets fastebok Pärlälven, är skriven av biskop emeritus Martin Lönnebo, skapare av den populära Frälsarkransen.

Ingrid le Roux står för Årets livsgärning i TV3's Svenska hjältar

Pressmeddelande Publicerad: 2018-12-14 11:23 CET

I 40 år har läkaren Ingrid le Roux hjälpt mammor och barn i Sydafrikas kåkstäder. Ibland med fara för sitt eget liv. Nu uppmärksammas hon i Svenska hjältar och kategorin Årets livsgärning.

Verbum förvärvar tidskriften Svenska kyrkor

Pressmeddelande Publicerad: 2018-12-05 16:20 CET

Verbum har förvärvat tidskriften Svenska kyrkor av Nya Rekord Media AB. Tidskriften bevakar Svenska kyrkans 13 stift och behandlar allt från restaurering och byggnadsvård, till smarta energi- och klimatlösningar.

Livepod-inspelning: Gud i drag

Pressmeddelande Publicerad: 2018-11-19 13:22 CET

Djup tid och tunna ställen heter den nya podden, som släpps i veckan. Prästen och författaren till boken, som också den heter Djup tid och tunna ställen, har på fredag ett kombinerat bok- och podsläpp i Allhelgonakyrkan i Stockholm. På plats spelas ett nytt pod-avsnitt in: Gud i drag.

Svenska Aktivitetsboken berättar julevangeliet för barn

Pressmeddelande Publicerad: 2018-11-09 15:21 CET

Den nyutgivna boken Julkrubban har fint illustrerade figurer som kan byggas ihop, så att läsaren kan skapa sin egen julkrubba. Tillsammans med julsånger och pysseltips förmedlar boken julevangeliet på barnens villkor.

Ny bok om de första stegen med Frälsarkransen

Pressmeddelande Publicerad: 2018-11-09 15:19 CET

Frälsarkransen är ett modernt radband som påminner hundratusentals personer om att stanna upp och reflektera över livet. Nu kommer "Gör mig till din – De första stegen med Frälsarkransen", ett radband och en bok i en fin ask, som leder läsaren till Frälsarkransens betydelse och sin egen inre mening.

Ylva Eggehorn ger rum för daglig reflektion

Pressmeddelande Publicerad: 2018-10-25 06:30 CEST

I den nya boken Natt och dag har Ylva Eggehorn samlat texter från olika tider och sammanhang. Kalenderår och kyrkoår, årstidsväxlingar, livets skiften och koltrastsång är några av de trådar som löper genom de 366 texterna.

Stefansmedaljen till kyrkohistorikern Ragnar Norrman

Pressmeddelande Publicerad: 2018-10-03 11:42 CEST

Ragnar Norrman, kyrkohistoriker och tidigare docent och lektor vid Uppsala universitet, tilldelas Stefansmedaljen för att ha bidragit till Svenska kyrkans historieskrivning. Ragnar Norrman har också varit redaktör för Matrikeln för Svenska kyrkan under många år.

Djup, nåd, tro och tvivel är ledord på årets Bokmässa

Pressmeddelande Publicerad: 2018-09-18 11:56 CEST

Caroline Krook om Ingmar Bergman, Martin Lönnebo om Frälsarkransen, Jesper Svartvik om nåd, Kerstin Hesslefors Persson om existentiellt ledarskap och Are Norrhava om djup tid och tunna ställen. Det är några av Verbums författare och de ämnen som ligger nära deras hjärtan. Under bokmässan är de delar av Verbums scen- och seminarieprogram.

De spanar efter diakoni i vår tid

Pressmeddelande Publicerad: 2018-09-17 13:01 CEST

Vad har diakonin för roll i dagens segregerade samhälle? Vilka står längst bort och vilka är helt osynliga? Tillsammans med Kent Wistis bilder, ger diakonerna Karin Ahlqvist och Charlotte Sälls nya bok ett underlag till samtal om dagens diakonin, dess identitet och utmaningar.

Bibelns berättelse som en äventyrsbok för barn

Pressmeddelande Publicerad: 2018-09-13 13:36 CEST

Hanna Wallsten, som tidigare var reporter  på Kyrkans Tidning, lyckas genom sin nya barnbok förmedla en av bibelns apostlagärningar. Hållplats år 51 - Markus märkvärdiga resa är en fiktiv berättelse, där vår tid möter en av Bibelns mest spännande berättelser – den om Paulus. 

En fickbok för unga ledare

Pressmeddelande Publicerad: 2018-09-11 06:55 CEST

Verktyg för unga ledare är en liten fickbok fylld med tips på lekar och andakter till de unga ledarna inom kyrkan. Med sina erfarenheter som ledare i Svenska kyrkan ger författarna Jonathan Westerling och Jacob Bergvall verktyg som är lättillgängliga och varierade.


Sociala medier


Kontakt


Sofie Kalodimos

Marknadsansvarig Bok

sofie.kalodimos@verbum.se

0766 77 76 14

Åsa Svedin

Marknadsansvarig Bok, Gudstjänst & teologi, konfirmandmaterial

asa.svedin@verbum.se

070 193 82 28


Bilder  Videor   Podcasts

   RSS


    Dokument