Pressmeddelanden 2017


Årets svensk är kardinal Arborelius

Pressmeddelande Publicerad: 2017-12-15 13:34 CET

Nyhetsmagasinet Fokus har utsett biskopen och kardinalen Anders Arborelius till årets svensk 2017. "Att företräda den katolska kyrkan i ett land vars identitet i första hand är sekulär och i andra hand protestantisk, kräver en orädd läggning." står det i motiveringen.

Ingen titel
Ny marknadschef, opinionschef och utgivningschef på Verbum

Pressmeddelande Publicerad: 2017-12-05 15:01 CET

Verbum, som är kyrkans bokförlag och ger ut Kyrkans Tidning och Sändaren, får ny marknads- och försäljningschef, opinionschef och utgivningschef.

Ingen titel
Caroline Krook skriver 2018 års fastebok

Pressmeddelande Publicerad: 2017-11-30 12:08 CET

Med hjälp av konstnären Dan Wolgers bilder leder biskop Caroline Krook oss genom fastetiden. Utifrån de femton scenerna som gestaltar Jesus liv fram till påsken ger hon oss sina tankar och reflektioner över våra liv i dag. 

Ingen titel
Författarsamtal med Martin Lönnebo i domkyrkan

Pressmeddelande Publicerad: 2017-11-28 12:43 CET

Frälsarkransens skapare, Martin Lönnebo, har skrivit den personliga boken Grundglädjen – om livet, döden och Gudstron. Tisdagen den 5 december håller han och fotografen Emanuel Eriksson ett samtal om boken i Linköpings domkyrka.

Ingen titel
Caroline Krook om sin nya bok på Bergmansymposiet

Pressmeddelande Publicerad: 2017-11-16 09:00 CET

Det återkommande Bergmansymposiet i Hedvig Eleonora kyrka i Stockholm har i år rubriken Bergman och Lutherdomen. Biskop Caroline Krook medverkar i symposiet med boken Rastlös sökare och troende tvivlare – existentiella frågor i filmer av Ingmar Bergman. 

Ingen titel
Ny uppslagsbok för förtroendevalda

Pressmeddelande Publicerad: 2017-11-01 12:06 CET

–En kyrkorådsledamot behöver veta lite om mycket och inte mycket om lite, säger kyrkoherden och författaren Håkan E Wilhelmsson. I boken För Troende Vald  leder han läsaren med varsam och erfaren hand in i uppgiften som förtroendevald.

Ingen titel
Biskop Martin Lönnebos livsfilosofi återspeglas i text och trädgård

Pressmeddelande Publicerad: 2017-10-18 11:25 CEST

Biskop emeritus Martin Lönnebo, Frälsarkransens skapare, skriver personligt och vackert om liv, död och hopp. Genom texterna, tillsammans med bilder från Lönnebos trädgård, får vi ta del av hans livsfilosofi. 

Ingen titel
Barns andlighet lyfts i biskopens fråga-svar-bok

Pressmeddelande Publicerad: 2017-10-15 08:00 CEST

Varför har prästen så konstiga kläder? är en av frågorna i Mikael Mogrens nya bok, med samma namn. Biskopen i Västerås stift, Mikael Mogren svarar på barns frågor och ställer i sin tur frågor till barnen. Dialogen blir en bok om barns andlighet och tankar.

Ingen titel
Samtal mellan författaren Stefan Edman och Göran Greider – om tro, tvivel och naturvetenskap

Pressmeddelande Publicerad: 2017-10-03 11:10 CEST

Är det rimligt att hålla fast vid tanken på Gud – i en modern värld där vetenskap och teknik triumferar? Och där religion för många blivit sinnebilden för vidskepelse, ofrihet och extremism? Stefan Edman, författare till Mot alla odds?, samtalar med Göran Greider om när hjärnan tvivlar men hjärtat vill tro.

Ingen titel
Ingrid le Roux i samtal med KG Hammar och Anders Kompass på bokmässan

Pressmeddelande Publicerad: 2017-09-27 06:15 CEST

Hon har arbetat i 40 år i Sydafrikas fattigaste kåkstäder. Hon har vårdat Nelson Mandela och Desmond Tutu. Under tre tillfällen på helgens bokmässa pratar Ingrid le Roux om mission, mod och biografin om sitt liv.

Ingen titel
Caroline Krook skriver boken om Ingmar Bergmans Gudstro

Pressmeddelande Publicerad: 2017-09-26 06:59 CEST

–Ingmar Bergmans personliga tro var full av motsägelser. Ena stunden kunde han säga att han var utan gudstro, för att ett ögonblick senare berätta om vilka han nämnde i sin aftonbön, säger Caroline Krook, biskop och författare till den nya boken Rastlös sökare och troende tvivlare – Existentiella frågor i filmer av Ingmar Bergman. 

Ny utgåva av kardinal Anders Arborelius personliga bok om tro och nåd.

Pressmeddelande Publicerad: 2017-09-21 07:19 CEST

Sveriges första svenska kardinal, biskop Anders Arborelius, kommer nu med en nyutgåva, med nytt förord, av den populära boken Att gunga gungbräda med Gud. Med den vill Arborelius få oss att stanna upp, vila och finna ögonblick av nåd och eftertanke.

Ingen titel
Fredrik Lanerfeldt – ny VD för Verbum

Pressmeddelande Publicerad: 2017-09-19 08:00 CEST

Fredrik Lanerfeldt har utnämnts till ny VD för Verbum AB. Verbum är en av Sveriges ledande utgivare av teologisk litteratur. Förlaget ger också ut tidningarna Kyrkans Tidning och Sändaren. Fredrik Lanerfeldt, som har lång erfarenhet från medie- och förlagsbranschen, tillträder den 18 oktober.

Ingen titel
Nya boken Bön och medveten närvaro vill få oss att våga visa alla aspekter av oss själva

Pressmeddelande Publicerad: 2017-09-06 07:54 CEST

–Om jag känner mig helt och hållet älskad utan att bli dömd kommer jag gradvis att våga visa alla aspekter av mig själv inför Gud och inför mig själv – och på det viset möter vi helandet, menar författaren till Tim Stead. Han har skrivit boken Bön och medveten närvaro som handlar om just mindfulness i kristen tro.

Ingen titel
Siarbarnet – fantasyäventyret från Världen Inuti

Pressmeddelande Publicerad: 2017-09-05 11:13 CEST

I fantasyäventyret Siarbarnet får vi följa med Anton och Millie på ett nytt spännande uppdrag i Världen Inuti – en fantastisk värld där barnen utmanas och får kämpa för att hålla balansen mellan gott och ont. Men varför påverkas Världen Utanpå av det som händer i Världen Inuti? Och vem är den lilla, fattiga flickan som följer med barnen genom kryphålet? Siarbarnet är Carolina Klintefelts andra, fristående, bok i serien Boken mellan Världarna.

Ingen titel
Ny bok om tro och tvivel bland naturvetenskap och religiösa krig

Pressmeddelande Publicerad: 2017-08-31 12:14 CEST

"Varför forskar nästan inga svenska teologer på sambandet mellan vetenskap och religion? Hur kan Kyrkans folk skriva lärda böcker om så kallad skapelseteologi utan att ens nudda vid den moderna kosmologin, biologin och hjärnforskningen?", skriver författaren, biologen och teknologie hedersdoktorn Stefan Edman i Mot alla odds? När hjärnan tvivlar men hjärtat vill tro. En bok om gudstro, tvivel och vetenskap.

Ingen titel
Ny bok om svenska läkaren och hennes kamp för kvinnor och barn i Sydafrika

Pressmeddelande Publicerad: 2017-08-28 10:54 CEST

Ingrid le Roux är Lisbeth Gustafssons biografi om den svenska läkaren som har arbetat i över fyrtio år i Sydafrikas fattigaste kåkstäder. Som utsänd av Svenska kyrkan möter hon den brutala apartheidpolitiken, den förgörande fattigdomen och människors livsöden. 

Ingen titel
Klimatfrågan i en lekfull bilderbok

Pressmeddelande Publicerad: 2017-08-21 12:17 CEST

Vår planet är på besök hos doktorn. Han känner sig varm och svettig. I boken Hej Jorden lyfts klimatförändringarna på ett lekfullt sätt. Läsaren får ta del av problemet på sina villkor och inspireras samtidigt till att själv göra skillnad.

Ingen titel
Martin Luther får liv genom sina brev

Pressmeddelande Publicerad: 2017-08-15 11:41 CEST

”Nåd och frid i Kristus". Så började Martin Luther oftast sina brev. Nåd och frid i Kristus! Martin Luther i ljuset av hans brev visar vem Luther var i hans olika roller. Läsaren får möta honom som präst, professor och som son, make, far och vän.

Ingen titel
Nytt boksläpp kring Luthers teologi

Pressmeddelande Publicerad: 2017-06-14 10:52 CEST

Nu släpper Verbum den sjätte boken i serien Luthersk teologi och etik. I Lagen, synden och väckelsen visar Cecilia Wejryd hur 1800-talssamhället utmanade kristen tro och kyrka samtidigt som det öppnade upp för nya arenor för trosutövning.

Ingen titel
Hundra år av gränsöverskridande möten – ny jubileumsbok om Sigtunastiftelsen

Pressmeddelande Publicerad: 2017-05-30 07:26 CEST

I år firar Sigtunastiftelsen hundra år. Stiftelsen tillkom i ett Sverige i stark förändring, i en tid av brinnande världskrig där behovet av en plats för dialog och samtal mellan oliktänkande var uppenbar. Idag, hundra år senare, skildras Sigtunastiftelsens väg i den nya boken Sigtunastiftelsen – från ett århundrade till ett annat.

Ingen titel
Noveller som får unga att närma sig Bibeln

Pressmeddelande Publicerad: 2017-04-05 10:36 CEST

Karin Härjegård släpper en andra bok med bibelberättelser i novellform. I berättelserna möter vi dem i Bibeln som brottas med samma frågor som vi människor gör idag.

Ingen titel
Om kyrkans utmaningar i ett mångreligiöst samhälle

Pressmeddelande Publicerad: 2017-04-04 11:47 CEST

Jakob Wirén är teologie doktor och forskar i systematisk teologi. Nu kommer hans bok, ”Utmaningsdriven undervisning”, där han belyser Svenska kyrkans pedagogiska och teologiska utmaningar. Hur delar vi tro och liv idag? Hur talar vi om kristen tro i ett mångreligiöst samhälle?

Ingen titel
Camilla Lif tilldelades Silverkeruben på Teologifestivalen 2017

Pressmeddelande Publicerad: 2017-02-27 12:00 CET

Hon får priset bland annat för att hon arbetat med stöd i missbruksbehandling på Kronobergshäktet och även jobbat med terapeutiska samtal, krisstöd och själavård.

Ingen titel
Boknyheter på Teologifestivalen 2017 – Luther & 500 år av reformation

Pressmeddelande Publicerad: 2017-02-25 07:00 CET

Den 24- 26 februari anordnar Svenska kyrkan den femte Teologifestivalen i Uppsala under temat Leva genom tron. Verbum har två nya böcker som är aktuella under festivalen; Martin Luther, munken som förändrade världen i samarbete med Svenska Kyrkans Unga och Karin Johannessons nya bok Reformation i fem rum. 


Sociala medier


Presskontakter


Sofie Kalodimos
Sofie Kalodimos

Projektledare Frälsarkransen

sofie.kalodimos@verbum.se

0766 77 76 14

Åsa Svedin
Åsa Svedin

Marknads- och säljansvarig

asa.svedin@verbum.se

070 193 82 28


BilderVideorPodcastsDokument