Pressmeddelanden 2018


Ingen titel
Ingrid le Roux står för Årets livsgärning i TV3's Svenska hjältar

Pressmeddelande Publicerad: 2018-12-14 11:23 CET

I 40 år har läkaren Ingrid le Roux hjälpt mammor och barn i Sydafrikas kåkstäder. Ibland med fara för sitt eget liv. Nu uppmärksammas hon i Svenska hjältar och kategorin Årets livsgärning.

Ingen titel
Verbum förvärvar tidskriften Svenska kyrkor

Pressmeddelande Publicerad: 2018-12-05 16:20 CET

Verbum har förvärvat tidskriften Svenska kyrkor av Nya Rekord Media AB. Tidskriften bevakar Svenska kyrkans 13 stift och behandlar allt från restaurering och byggnadsvård, till smarta energi- och klimatlösningar.

Ingen titel
Livepod-inspelning: Gud i drag

Pressmeddelande Publicerad: 2018-11-19 13:22 CET

Djup tid och tunna ställen heter den nya podden, som släpps i veckan. Prästen och författaren till boken, som också den heter Djup tid och tunna ställen, har på fredag ett kombinerat bok- och podsläpp i Allhelgonakyrkan i Stockholm. På plats spelas ett nytt pod-avsnitt in: Gud i drag.

Ingen titel
Svenska Aktivitetsboken berättar julevangeliet för barn

Pressmeddelande Publicerad: 2018-11-09 15:21 CET

Den nyutgivna boken Julkrubban har fint illustrerade figurer som kan byggas ihop, så att läsaren kan skapa sin egen julkrubba. Tillsammans med julsånger och pysseltips förmedlar boken julevangeliet på barnens villkor.

Ny bok om de första stegen med Frälsarkransen

Pressmeddelande Publicerad: 2018-11-09 15:19 CET

Frälsarkransen är ett modernt radband som påminner hundratusentals personer om att stanna upp och reflektera över livet. Nu kommer "Gör mig till din – De första stegen med Frälsarkransen", ett radband och en bok i en fin ask, som leder läsaren till Frälsarkransens betydelse och sin egen inre mening.

Ingen titel
Ylva Eggehorn ger rum för daglig reflektion

Pressmeddelande Publicerad: 2018-10-25 06:30 CEST

I den nya boken Natt och dag har Ylva Eggehorn samlat texter från olika tider och sammanhang. Kalenderår och kyrkoår, årstidsväxlingar, livets skiften och koltrastsång är några av de trådar som löper genom de 366 texterna.

Stefansmedaljen till kyrkohistorikern Ragnar Norrman

Pressmeddelande Publicerad: 2018-10-03 11:42 CEST

Ragnar Norrman, kyrkohistoriker och tidigare docent och lektor vid Uppsala universitet, tilldelas Stefansmedaljen för att ha bidragit till Svenska kyrkans historieskrivning. Ragnar Norrman har också varit redaktör för Matrikeln för Svenska kyrkan under många år.

Ingen titel
Djup, nåd, tro och tvivel är ledord på årets Bokmässa

Pressmeddelande Publicerad: 2018-09-18 11:56 CEST

Caroline Krook om Ingmar Bergman, Martin Lönnebo om Frälsarkransen, Jesper Svartvik om nåd, Kerstin Hesslefors Persson om existentiellt ledarskap och Are Norrhava om djup tid och tunna ställen. Det är några av Verbums författare och de ämnen som ligger nära deras hjärtan. Under bokmässan är de delar av Verbums scen- och seminarieprogram.

Ingen titel
De spanar efter diakoni i vår tid

Pressmeddelande Publicerad: 2018-09-17 13:01 CEST

Vad har diakonin för roll i dagens segregerade samhälle? Vilka står längst bort och vilka är helt osynliga? Tillsammans med Kent Wistis bilder, ger diakonerna Karin Ahlqvist och Charlotte Sälls nya bok ett underlag till samtal om dagens diakonin, dess identitet och utmaningar.

Ingen titel
Bibelns berättelse som en äventyrsbok för barn

Pressmeddelande Publicerad: 2018-09-13 13:36 CEST

Hanna Wallsten, som tidigare var reporter  på Kyrkans Tidning, lyckas genom sin nya barnbok förmedla en av bibelns apostlagärningar. Hållplats år 51 - Markus märkvärdiga resa är en fiktiv berättelse, där vår tid möter en av Bibelns mest spännande berättelser – den om Paulus. 

Ingen titel
En fickbok för unga ledare

Pressmeddelande Publicerad: 2018-09-11 06:55 CEST

Verktyg för unga ledare är en liten fickbok fylld med tips på lekar och andakter till de unga ledarna inom kyrkan. Med sina erfarenheter som ledare i Svenska kyrkan ger författarna Jonathan Westerling och Jacob Bergvall verktyg som är lättillgängliga och varierade.

Ingen titel
Jesper Svartvik om konsten att bli vän med nåden

Pressmeddelande Publicerad: 2018-08-31 09:35 CEST

I Konsten att bli vän med nåden fördjuper författaren, professorn och teologen Jesper Svartvik vår förståelse för den gyllene nåden, bland annat utifrån zenmästaren Sen No Rikyu. Söndagen den 16 september hålls ett författarsamtal och boksläpp i Hedvig Eleonora kyrka, i Stockholm.

Ingen titel
Ny marknadsansvarig till Verbums tidningar och uppdragsverksamhet

Pressmeddelande Publicerad: 2018-08-21 13:48 CEST

Verbum stärker upp verksamheten med en marknadsansvarig för tidningarna Kyrkans tidning och Sändaren och till förlagets uppdragsverksamhet.

Ingen titel
Om andlighet och yta i debutboken Djup tid och tunna ställen

Pressmeddelande Publicerad: 2018-08-20 11:39 CEST

Are Norrhava är präst och meditationslärare. Med stor nyfikenhet på människor och möten mellan människor förmedlar han en gudstro som är förenlig med mångfald, öppenhet och glädje. Djup tid och tunna ställen är en bok om liv och andlighet. Om djup och yta. 

Ingen titel
Söndag med Frälsarkransen runt om i Sverige

Pressmeddelande Publicerad: 2018-08-18 17:43 CEST

På tio platser i landet, under tre söndagar, uppmärksammas Frälsarkransen. En pilgrimsvandring i Tyresö och en temagudstjänst i Stora Tuna den 19 augusti, blir startskottet för Söndag med Frälsarkransen.

Ingen titel
Robert Tjernberg blir ny chefredaktör på Sändaren

Pressmeddelande Publicerad: 2018-06-19 08:02 CEST

– Det känns väldigt roligt att Robert ska börja hos oss. Han har en bred, journalistisk och digital erfarenhet och är samtidigt väl förankrad i Equmeniakyrkans värld, där Sändarens läsare befinner sig, säger Fredrik Lanerfeldt, VD på Verbum AB, som ger ut Sändaren.

Ingen titel
Vårmarknad med AW hos Verbum och Libris

Pressmeddelande Publicerad: 2018-05-24 12:12 CEST

Välkommen till Verbum! Tillsammans med Libris slår Verbum upp dörrarna till Pressens hus och sommarläsning, den 30 maj klockan 17:00.

Ingen titel
Ny bok om de första stegen med Frälsarkransen

Pressmeddelande Publicerad: 2018-05-08 08:00 CEST

Frälsarkransen är ett modernt radband som påminner hundratusentals personer om att stanna upp och reflektera över livet. Nu kommer "Gör mig till din – De första stegen med Frälsarkransen", ett radband och en bok i en fin ask, som leder läsaren till Frälsarkransens betydelse och sin egen inre mening.

Ingen titel
Är det möjligt att tro på Gud i vår vetenskapliga tid?

Pressmeddelande Publicerad: 2018-05-03 06:00 CEST

I den nya boken "Gudstro - Existentiella och intellektuella perspektiv" ställs de grundläggande teologiska frågorna om människan, Gud och andligheten. Är det möjligt att bära en gudstro i vår vetenskapliga tid? Vad innebär den i så fall? Vad kan menas med evigt liv och har människan en fri vilja? 

Ingen titel
Nya bilderböcker om sorg och mobbning

Pressmeddelande Publicerad: 2018-04-20 12:15 CEST

– Genom bilder och lekfull text får barnet närma sig ämnen som sorg och mobbning i sin egen takt. Det blir en form av biblioterapi för barn, säger förläggaren Maria Sjöström.

Ingen titel
Existentiellt ledarskap – ny bok om att leda och leva

Pressmeddelande Publicerad: 2018-04-12 11:07 CEST

Kan man leda med sin inre kompass? Är fokus på de ofta svåra livsfrågorna vägen till ett bättre ledarskap? Boken Livet händer! handlar om att vara kvinna och ledare i Svenska kyrkan, om vänskap som växer sig stark i livets slutskede, men också om att återvinna tillit och dra lärdomar för framtiden.

Ingen titel
En grundbok i kristen tro

Pressmeddelande Publicerad: 2018-04-04 08:54 CEST

Sju steg i kristen tro av Jonas Lindberg kan beskrivas som en konfirmandbok för vuxna. Den är skriven både för den som är nyfiken på kristen tro och för den som har en tro och vill lära sig mer om den. 

Ingen titel
Vem ska ta hand om våra begravningar?

Pressmeddelande Publicerad: 2018-03-27 07:36 CEST

Svenska kyrkans församlingar är i de flesta fall huvudman för samhällets begravningsverksamhet. Men hur självklart är det i ett mångkulturellt samhälle?Jan-Olof Aggedal och Bo Silfverberg kommer nu ut med boken "Begravningsverksamheten och Svenska kyrkan".

Ingen titel
Kyrkan som själavårdare i ett sekulariserat samhälle

Pressmeddelande Publicerad: 2018-02-26 14:25 CET

Hur möter man människor i kris? Och hur förmedlar kyrkan sina möjligheter till samtalsstöd? I serien Forskning för kyrkan kommer nu boken Att öppna ett slutet rum. I boken närmar sig författarna själavården som ett centrum i kyrkans liv. 

Ingen titel
Ingrid le Roux blir hedersdoktor på KI

Pressmeddelande Publicerad: 2018-02-22 12:04 CET

Den svenska läkaren Ingrid le Roux har arbetat i över fyrtio år i Sydafrikas fattigaste kåkstäder. Idag meddelar Karolinska Institutet att hon utnämns till medicine hedersdoktor.


Sociala medier


Presskontakter


Sofie Kalodimos
Sofie Kalodimos

Projektledare Frälsarkransen

sofie.kalodimos@verbum.se

0766 77 76 14

Åsa Svedin
Åsa Svedin

Marknads- och säljansvarig

asa.svedin@verbum.se

070 193 82 28


BilderVideorPodcastsDokument