Pressmeddelanden 2019


Ingen titel
Verbum förvärvar StreamStone

Pressmeddelande Publicerad: 2019-11-08 14:44 CET

Verbum AB - Sveriges ledande utgivare av teologisk litteratur samt tidningarna Kyrkans Tidning och Sändaren, har förvärvat företaget StreamStone AB som idag erbjuder kommunikationslösningar för medlemsutveckling till församlingar i Svenska kyrkan.

Ingen titel
Göran Larsson är tillbaka med Lilla sorgeboken

Pressmeddelande Publicerad: 2019-10-16 09:21 CEST

Prästen och psykoterapeuten Göran Larsson skriver om vikten av ta sig igenom sorgen istället för förbi. Lilla sorgeboken handlar om att förlora och börja om på nytt.

Ingen titel
Missionärernas öden och äventyr under 100 år

Pressmeddelande Publicerad: 2019-09-24 08:00 CEST

Långt innan globaliseringen var kyrkan en internationell miljö. I ljuset av missionärernas öden och äventyr tecknar biskop emeritus Jonas Jonson en biografi över Svenska kyrkans mission i en ny bok. Det är en människornas historia och en i hög grad kvinnornas historia.

Ingen titel
Ny bok om psalmernas sjungna teologier

Pressmeddelande Publicerad: 2019-09-20 12:11 CEST

I boken All din nåd är öppen famn - Psalmernas sjungna teologier går ­­­författaren Susanne Wigorts Yngvesson på djupet och analyserar ett urval psalmer ur olika perspektiv. Hon kikar även närmare på prästers och kyrkomusikers förhållande till psalm och användningen av psalmer vid några av livets skeden.

Ingen titel
Hur påverkar teologin och samhället varandra?

Pressmeddelande Publicerad: 2019-09-17 15:00 CEST

Tro och religion är ingen privatsak. De är en betydande del av samhället. Så för att förstå samhället behöver vi ta religiösa fenomen och teologiskt tankegods på allvar. Inte minst i tider då religionens synlighet i det offentliga ger upphov till en rad frågor om hur vi bäst kan leva tillsammans. Denna antologi om samhällsteologi utmanar till reflektion om hur teologin och samhället påverkar varandra.

Ingen titel
Diakonins kyrka och omsorgens utmattning

Pressmeddelande Publicerad: 2019-09-16 17:00 CEST

Diakonins kyrka har länge levt i det fördolda. Det är en kyrka präglad av omsorg, en tjänande kyrka, som rör sig med frimodighet i samhällets marginaler. Därtill bärs den upp i huvudsak av kvinnor. I sin nya bok riktar Ninna Edgardh, professor i kyrkovetenskap, strålkastarljuset på diakonins kyrka, som hon menar behövs mer än någonsin, i en tid när omsorgens strukturer utmattas.

Ingen titel
Boknyhet: Kent Wisti om vår längtan efter och rädsla för varandra

Pressmeddelande Publicerad: 2019-09-16 14:10 CEST

Prästen Kent Wisti är känd för sina satirteckningar i DN och för sin erotiska konst. Nu kommer hans bok Svartgrundet ut. Den är poetiskt skriven - om ensamhet, längtan och igenkänning.

Ingen titel
Jonas Eeks nya bibelhandledning ger verktyg att jobba med i kyrkans undervisning

Pressmeddelande Publicerad: 2019-08-26 08:00 CEST

Nu är handledningen Livsfrågan och evangeliet ute i butik. Det är en praktisk handledning till Verbums Bibeln, konfirmand. Här får läsaren inspiration och redskap att använda i kyrkans undervisning men även praktiska tips och idéer på hur man kan arbeta så att livsfrågan möts av evangeliet.

Ingen titel
Behöver vi ett språk för det heliga?

Pressmeddelande Publicerad: 2019-08-19 16:14 CEST

Kulturantropologen Mikael Kurkiala släpper en ny bok. När själen går i exil handlar om hur vi omges av ett överflöd av prylar, underhållning och distraktioner, samtidigt som de viktiga samtalen tystnar.

Ingen titel
Söndag med Frälsarkransen firas i Stenkumla församling

Pressmeddelande Publicerad: 2019-08-16 14:41 CEST

På 25 platser runt om i landet, under fyra söndagar, uppmärksammas radbandet Frälsarkransen. En pilgrimsvandring vid Västerhejde kyrka den 18 augusti blir startskottet för årets Söndag med Frälsarkransen.

Ingen titel
Söndag med Frälsarkransen firas i Åby

Pressmeddelande Publicerad: 2019-08-16 14:32 CEST

På 25 platser runt om i landet, under fyra söndagar, uppmärksammas radbandet Frälsarkransen. En temagudstjänst i Åby kyrka den 18 augusti blir startskottet för årets Söndag med Frälsarkransen.

Ingen titel
Färgelanda kyrka firar Söndag med Frälsarkransen

Pressmeddelande Publicerad: 2019-08-16 14:09 CEST

På 25 platser runt om i landet, under fyra söndagar, uppmärksammas radbandet Frälsarkransen. En fredsbön i Färgelanda den 18 augusti blir startskottet för årets Söndag med Frälsarkransen.

Ingen titel
Söndag med Frälsarkransen i hela Sverige

Pressmeddelande Publicerad: 2019-08-15 16:58 CEST

På 25 platser runt om i landet, under fyra söndagar, uppmärksammas radbandet Frälsarkransen. En fredsbön i Färgelanda och en pilgrimsvandring Stenkumla, den 18 augusti, blir startskottet för årets Söndag med Frälsarkransen.

Ingen titel
25 radioprofiler aktuella i boken Tankar för dagen

Pressmeddelande Publicerad: 2019-08-14 15:00 CEST

Programmet har 400 000 lyssnare varje dag. Av över hundra radioröster valdes 25 ut till den aktuella boken Tankar för dagen.

Ingen titel
Ingrid le Roux – en av Sommarvärdarna i P1

Pressmeddelande Publicerad: 2019-06-13 14:53 CEST

Ingrid le Roux är den svenska läkaren som har arbetat i över fyrtio år i Sydafrikas fattigaste kåkstäder. Nu blir hon Sommarvärd i Sveriges Radios P1.

Ingen titel
När tre kyrkor blev en

Pressmeddelande Publicerad: 2019-04-24 13:32 CEST

För åtta år sedan hände något historiskt i Sverige – tre kyrkor gick samman. I boken "Resa till enhet" berättar Equmeniakyrkans tre kyrkoledare om vad de ser som den nya kyrkans största utmaningar och om vad de ser för möjligheter.

Ingen titel
Välkommen på bokrelease

Pressmeddelande Publicerad: 2019-04-23 10:12 CEST

Journalisten Sara Grant har gjort flertalet intervjuer med biskop Eva Brunne. De har nu blivit till boken "Gör inte skillnad på människor" som sammanfattar Evas 10 år som biskop och 40 år som präst i Svenska kyrkan. På torsdag hålls en bokrelease i centrala Stockholm.

Ingen titel
Gör inte skillnad på människor

Pressmeddelande Publicerad: 2019-04-09 13:47 CEST

Gör inte skillnad på människor är boken om Eva Brunne, biskopen som under tio år har arbetat med religionsdialog, demokratiarbete och kvinnokamp. Om twitterstormar, politik och det outtröttliga arbetet för medmänsklighet.

Ingen titel
Unik dopbok kopplar ihop barnets känslor med bibelberättelsen

Pressmeddelande Publicerad: 2019-04-02 08:30 CEST

Nära dig är en bok om livets frågor och känslor. Med hjälp av bibelberättelser utifrån olika teman får barnet tillsammans med en vuxen möjlighet att fundera kring vad livet handlar om. Boken ger samtidigt en fin introduktion till bibelns texter och den kristna tron – och blir en dopbok att växa in i.

Ingen titel
Nytt färgstarkt konfirmandmaterial levandegör Bibelns berättelser

Pressmeddelande Publicerad: 2019-03-27 09:00 CET

Konfirmation handlar om att känna igen sitt eget liv i kyrkans tro. I det arbetet spelar Bibeln en viktig roll. Bibeln, konfirmand levandegör bibelns berättelser med utgångspunkt i konfirmandens livsfrågor. Till Bibeln finns en matchande psalmbok, anteckningsbok och gummiband - och i höst kommer även en handledning.

Påskens och pingstens bibelberättelser på barnens villkor

Pressmeddelande Publicerad: 2019-03-05 12:43 CET

Ny tredje bok i Godly play-serien kompletterar tidigare utgivna böcker och ger därmed pedagogerna material för hela kyrkoåret. Godly play som har sin grund i Montessoripedagogiken, är ett fantasifullt sätt att arbeta med barn där de genom lek får ett språk för att tänka och tala om kristen tro och andligt sökande.

Ingen titel
Uppföljaren till populära andaktsboken Under ytan är här

Pressmeddelande Publicerad: 2019-02-15 13:51 CET

"Jag har alltid tyckt om berättelser." Så inleder Torgny Wirén den efterlängtade uppföljaren till Under ytan, andaktsboken med berättelser som blivit en klassiker för konfirmander, ungdomar och andra vuxna.

Ingen titel
Mark Levengood gästar ny pod om andlighet, närhet och yta

Pressmeddelande Publicerad: 2019-02-14 13:44 CET

Podden Djup tid och tunna ställen är en fördjupning av boken med samma namn och boken är i sin tur en fördjupning av podden! Författaren och prästen Are Norrhava talar, tillsammans med olika gäster, om när tiden djupnar och livet kommer ifatt. Först ut i podserien samtalar Are med Mark Levengood om bland annat helig vänskap.

Ingen titel
Ny bok om att bygga kyrkoråd rustade för framtidens utmaningar

Pressmeddelande Publicerad: 2019-02-13 08:30 CET

Kyrkoråden i Svenska kyrkan är enormt viktiga. Där sker den långsiktiga planeringen och där tas de strategiska besluten. Niclas Blåder har i sin nya bok Tillitens gemenskap undersökt hur kyrkorådsledamöter och anställda ser på kyrkorådets arbete och vilka beståndsdelar som är viktiga i ett kyrkoråd rustat för framtidens utmaningar.

Ingen titel
Biskop Johan Dalman väcker liv i frågan hur vi ska använda våra kyrkorum

Pressmeddelande Publicerad: 2019-02-01 09:56 CET

Biskop Johan Dalmans nya bok Högt i tak i heliga rum väcker frågan hur vi ska använda våra kyrkorum. Boken är tänkt att vara till hjälp och inspiration för alla som har ansvar för kyrkobyggnaderna och nu står inför utmaningen att upprätta en plan över hur kyrkans fastigheter brukas och underhålls med mera.

Ingen titel
Martin Lönnebo skriver 2019 års fastebok

Pressmeddelande Publicerad: 2019-01-21 09:00 CET

I början på mars inleds årets fasta inför påsk. För många en tid för eftertanke och fördjupning. Sedan flera år ger Verbum ut ­­­Ärkebiskopens fastebok, en bok att läsa under de här veckorna. Årets fastebok Pärlälven, är skriven av biskop emeritus Martin Lönnebo, skapare av den populära Frälsarkransen.


Sociala medier


Presskontakter


Sofie Kalodimos
Sofie Kalodimos

Projektledare Frälsarkransen

sofie.kalodimos@verbum.se

0766 77 76 14

Åsa Svedin
Åsa Svedin

Marknads- och säljansvarig

asa.svedin@verbum.se

070 193 82 28


BilderVideorPodcastsDokument