Pressmeddelanden


Ingen titel
Skällande personal populär på Fristads folkhögskola

Pressmeddelande Publicerad: 2022-01-19 12:49 CET

Allmän kurs NPF med djurprofil på Fristads folkhögskola har en lite ovanlig sammansättning på personalstaben. Med i undervisningslokalerna finns nämligen hunden Jessie.

Ingen titel
Första kullen vårdbiträden klara i Biskopsgården

Pressmeddelande Publicerad: 2021-11-25 16:01 CET

I december examineras sju vårdbiträden från Göteborgs folkhögskola i Biskopsgården. Kursdeltagarna har läst vårdkurser under tre terminer med möjlighet att få språkstöd på sitt modersmål vilket visade sig vara en succé.

Ingen titel
Nyanställda samhällsutvecklare vill vara ungas röst

Pressmeddelande Publicerad: 2021-11-22 10:15 CET

Tre stycken samhällsutvecklare som ska fokusera på att öka ungas inkludering har anställts i Vänersborg och Trollhättan. – Vi vill vara ungas röst, säger Shadi Salaimeh, Yassmin Daamash och Faissal Alchaar.

Ingen titel
De har ett hundjobb på spåret

Pressmeddelande Publicerad: 2021-11-17 13:58 CET

Under tisdagen certifierades åtta nya nosework-instruktörer i Kungssten. Deltagarna är nu ett steg närmare målet: en utbildning som ger bred kompetens för att arbeta med hundar.

Ingen titel
Svenskakurs med annorlunda undervisning lever kvar i Tvåstad

Pressmeddelande Publicerad: 2021-11-16 11:48 CET

På kursen Du och Ditt Liv använder man många olika sätt för att arbeta med det svenska språket. Några exempel på inslag är sång, uppgifter på stan – och en serietecknare. Nu är det bekräftat att kursen, som varit en del av ett tidsbegränsat projekt, får leva kvar även att satsningen avslutats.

Ingen titel
Dalslands folkhögskola tar fram museiutställning

Pressmeddelande Publicerad: 2021-10-22 14:29 CEST

Dalslands folkhögskola i Färgelanda planerar att öppna ett minimuseum om sin historia. Just nu pågår arbetet för med att ta fram utställningen, som beräknas ha premiär i december.

Ingen titel
Ett event med Färgelanda i fokus

Pressmeddelande Publicerad: 2021-09-17 10:16 CEST

23 september är det dags för Vårt Färgelanda, ett medskapande event för alla kommuninvånare där utvecklingen av samhällets centrum står i fokus.

Ingen titel
Ny kockutbildning på Grebbestads folkhögskola med hållbarhet i fokus.

Pressmeddelande Publicerad: 2021-06-04 10:56 CEST

I augusti startar kursen “Kock-inriktning marina och närproducerade råvaror”. I kursen kommer deltagarna få utveckla sina kunskaper inom marina och närproducerade råvaror. Skolans läge i Grebbestad med närheten till havet erbjuder spännande upplevelser kring mat från hav och land, där är ostron, tång och fisk är självklara inslag.

Ingen titel
Folkhögskolor ordnar kurs i hållbart entreprenörskap

Pressmeddelande Publicerad: 2021-05-04 10:15 CEST

Västra Götalandsregionens sex folkhögskolor gör en gemensam satsning på hållbart entreprenörskap. Till hösten startar en distanskurs på halvfart för personer som vill driva eget på ett hållbart sätt.

Nytt projekt: Färgelanda centrum ska bli en attraktiv mötesplats

Pressmeddelande Publicerad: 2021-05-03 13:41 CEST

Dalslands folkhögskola, Färgelanda kommun samt ett antal privata och ideella aktörer har tillsammans fått medel för att starta ett projekt kring platsutveckling. Målet är att utveckla Färgelanda centrum till en attraktiv mötesplats.

Ingen titel
Mindfulness mixas med permakultur på ny sommarkurs

Pressmeddelande Publicerad: 2021-03-11 12:24 CET

I år planerar Dalslands folkhögskola i Färgelanda att hålla i en sommarkurs där fokus ligger på att leva ett hållbart och harmoniskt liv på alla plan.

Ingen titel
Dalslands folkhögskola i Trollhättan startar socialpedagogutbildning

Pressmeddelande Publicerad: 2021-02-24 15:32 CET

I höst startar en socialpedagogutbildning på Dalslands folkhögskola i Trollhättan. – Vi har sett att kunskaper i socialpedagogik är efterfrågat inom flera olika verksamheter, säger kursansvarige Per Wandel.

Ingen titel
Billströmska Folkhögskolan startar kurs med fokus på klimat- och omställningsfrågor

Pressmeddelande Publicerad: 2021-02-15 14:20 CET

Hösten 2021 startar Billströmska Folkhögskolan på Tjörn en ny allmän kurs som heter De ungas rätt – en hållbar framtid.

Ingen titel
Dalslands folkhögskola startar kurs med fokus på vägen vidare

Pressmeddelande Publicerad: 2020-11-02 16:27 CET

I januari startar en ny halvtidskurs på Dalslands folkhögskola i Färgelanda. Mitt liv – mitt val är ett lugnt första steg för unga som vill tillbaka till studier eller arbetsmarknaden. Fokus ligger på att bygga upp sin självkänsla och ta reda på hur man behöver leva sitt liv för att må bra.

Ingen titel
Sjukhuspraktik och distanskurs öppnar dörrar för unga utan jobb

Pressmeddelande Publicerad: 2020-08-28 16:43 CEST

Regionservice samarbetar med Dalslands folkhögskola för att öppna dörrar för unga utan jobb. En ny kurs i arbetsmarknadskunskap kombineras med praktik på Regionservices verksamheter i Vänersborg, Trollhättan och Uddevalla. Satsningen deltar i det ESF-finansierade Vi-projektet, som riktar sig till unga utanför jobb och studier.

Ingen titel
Högt söktryck på Dalslands folkhögskola i Färgelanda

Pressmeddelande Publicerad: 2020-08-19 15:55 CEST

Inför höstterminen har Dalslands folkhögskola i Färgelanda haft ett högre söktryck än normalt. – Förutom några enstaka platser på vår allmänna kurs med yrkesinriktning så är det helt fullt, säger Charlotte Day, biträdande rektor.

Ingen titel
Dalslands folkhögskola i Trollhättan växer – ny undersköterskeutbildning i gamla lasarettet

Pressmeddelande Publicerad: 2020-08-11 10:35 CEST

Dalslands folkhögskola i Trollhättan expanderar. I slutet av augusti startar en ny undersköterskeutbildning i gamla lasarettets lokaler.

Ingen titel
95 miljoner satsas på ungdomar utan arbete i Västra Götaland

Pressmeddelande Publicerad: 2020-07-02 07:00 CEST

I augusti inleds den skarpa fasen av Vi-projektet, där målet är att förbättra förutsättningarna för unga vuxna som varken arbetar eller studerar. Projektägare är Västra Götalandsregionens Folkhögskoleförvaltning som driver arbetet tillsammans med 27 andra organisationer och kommuner. Europeiska socialfonden (ESF) bidrar med över 45 miljoner till satsningen.

Stor satsning på vårdutbildningar på Västra Götalandsregionens folkhögskolor

Pressmeddelande Publicerad: 2020-06-24 15:59 CEST

Fem av Västra Götalandsregionens folkhögskolor har beviljats medel för att kunna starta nya vårdutbildningar till hösten. Totalt kommer det att finnas 72 studieplatser.

Ingen titel
Rekordintresse från stadsbor som drömmer om att ställa om och flytta ut på landsbygden.

Pressmeddelande Publicerad: 2020-02-03 13:43 CET

På bara två veckor blev vår inspirationsdag fullspikad, med lika många på kö. - "Intresset är enorm, mycket större än vi vågat hoppas på" säger Tomas Rydsmo, rektor på Dalslands folkhögskola. 

Ingen titel
Flytt av folkhögskolor är inte längre aktuellt

Pressmeddelande Publicerad: 2020-01-30 11:52 CET

Styrelsen för folkhögskolorna har idag, 30 januari 2020, fattat beslut om att inte gå vidare med utredningarna om flytt av Dalslands folkhögskola i Färgelanda och flytt av Fristads folkhögskola. Det betyder att flytt av dessa folkhögskolor inte längre är aktuellt.


Sociala medier


Presskontakter


Anders Ahlström
Anders Ahlström

Förvaltningschef

anders.ahlstrom@vgregion.se

076-775 48 40


BilderVideorPodcastsDokument