Pressmeddelanden 2020


Ingen titel
Dalslands folkhögskola startar kurs med fokus på vägen vidare

Pressmeddelande Publicerad: 2020-11-02 16:27 CET

I januari startar en ny halvtidskurs på Dalslands folkhögskola i Färgelanda. Mitt liv – mitt val är ett lugnt första steg för unga som vill tillbaka till studier eller arbetsmarknaden. Fokus ligger på att bygga upp sin självkänsla och ta reda på hur man behöver leva sitt liv för att må bra.

Ingen titel
Sjukhuspraktik och distanskurs öppnar dörrar för unga utan jobb

Pressmeddelande Publicerad: 2020-08-28 16:43 CEST

Regionservice samarbetar med Dalslands folkhögskola för att öppna dörrar för unga utan jobb. En ny kurs i arbetsmarknadskunskap kombineras med praktik på Regionservices verksamheter i Vänersborg, Trollhättan och Uddevalla. Satsningen deltar i det ESF-finansierade Vi-projektet, som riktar sig till unga utanför jobb och studier.

Ingen titel
Högt söktryck på Dalslands folkhögskola i Färgelanda

Pressmeddelande Publicerad: 2020-08-19 15:55 CEST

Inför höstterminen har Dalslands folkhögskola i Färgelanda haft ett högre söktryck än normalt. – Förutom några enstaka platser på vår allmänna kurs med yrkesinriktning så är det helt fullt, säger Charlotte Day, biträdande rektor.

Ingen titel
Dalslands folkhögskola i Trollhättan växer – ny undersköterskeutbildning i gamla lasarettet

Pressmeddelande Publicerad: 2020-08-11 10:35 CEST

Dalslands folkhögskola i Trollhättan expanderar. I slutet av augusti startar en ny undersköterskeutbildning i gamla lasarettets lokaler.

Ingen titel
95 miljoner satsas på ungdomar utan arbete i Västra Götaland

Pressmeddelande Publicerad: 2020-07-02 07:00 CEST

I augusti inleds den skarpa fasen av Vi-projektet, där målet är att förbättra förutsättningarna för unga vuxna som varken arbetar eller studerar. Projektägare är Västra Götalandsregionens Folkhögskoleförvaltning som driver arbetet tillsammans med 27 andra organisationer och kommuner. Europeiska socialfonden (ESF) bidrar med över 45 miljoner till satsningen.

Stor satsning på vårdutbildningar på Västra Götalandsregionens folkhögskolor

Pressmeddelande Publicerad: 2020-06-24 15:59 CEST

Fem av Västra Götalandsregionens folkhögskolor har beviljats medel för att kunna starta nya vårdutbildningar till hösten. Totalt kommer det att finnas 72 studieplatser.

Ingen titel
Rekordintresse från stadsbor som drömmer om att ställa om och flytta ut på landsbygden.

Pressmeddelande Publicerad: 2020-02-03 13:43 CET

På bara två veckor blev vår inspirationsdag fullspikad, med lika många på kö. - "Intresset är enorm, mycket större än vi vågat hoppas på" säger Tomas Rydsmo, rektor på Dalslands folkhögskola. 

Ingen titel
Flytt av folkhögskolor är inte längre aktuellt

Pressmeddelande Publicerad: 2020-01-30 11:52 CET

Styrelsen för folkhögskolorna har idag, 30 januari 2020, fattat beslut om att inte gå vidare med utredningarna om flytt av Dalslands folkhögskola i Färgelanda och flytt av Fristads folkhögskola. Det betyder att flytt av dessa folkhögskolor inte längre är aktuellt.


Sociala medier


Presskontakter


Anders Ahlström
Anders Ahlström

Förvaltningschef

anders.ahlstrom@vgregion.se

076-775 48 40


BilderVideorPodcastsDokument