Pressmeddelanden 2009


Ingen titel
Celtic Christmas i Hedekas och i Stenungsund

Pressmeddelande Publicerad: 2009-12-16 09:00 CET

Två konserter kvar! Bandet West of Eden har tuffa tider med många julkonserter på temat Celtic Christmas runt om i Västsverige. Många konserter ges tillsammans med lokala körer och nu är det bara två konserter kvar, i Lindskogs lada i Hedekas med kören Rough Diamonds och till sist Kulturhuset Fregatten i Stenungsund med Onsdagskören innan den välförtjänta ledigheten tar vid.Flera körer runt om i länet har hela hösten övat irländska julsånger tillsammans med göteborgsbandet West of Eden, välkänt för sin förmåga att mixa keltisk musik med klassisk pop. Allt för att kunna bjuda sin publik på något alldeles speciellt. Nu är bandet ordentligt uppvärmt och körerna redo för årets kanske bästa julkonsert: Celtic Christmas!Celtic Christmas 200918 dec kl 19.30 Lindskogs lada, Hedekas med kören Rough Diamonds19 dec kl 18.00 Kulturhuset Fregatten, Stenungsund med OnsdagskörenLäs mer om Celtic Christmas på Musik i Västs webbplats www.miv.seLäs mer om West of Edenpå www.westofeden.com Lyssna till låten "And then snow fell".Pressbilderhttp://miv.se/new/press/pressbilder.htmlMusik i Väst i samarbete med Sensus studieförbund.

Ingen titel
Irländsk julmusik på Dergårdsteatern

Pressmeddelande Publicerad: 2009-12-04 11:00 CET

På tisdag, den 8 december, ger Lerum Gospel och Vuxvox årets kanske bästa julkonsert! Tillsammans med bandet West of Eden framför körerna stämningsfull irländsk julmusik på Dergårdsteatern i Lerum. Kvällen inleds med utdelningen av Lerums kommuns kulturstipendier och kulturpris. Om West of Eden och Celtic ChristmasWest of Eden är ett välkänt göteborgsband som skriver egna låtar med stark inspiration från keltisk musik. De har turnerat i flera länder och till och med spelat på Irland, där de keltiska tonerna i kombination med svensk popmusik verkligen gick hem. Inför julen 2007 inledde West of Eden samarbete med flera körer (Haga Motettkör och Anúna, en av Irlands bästa körer) för att kunna göra en riktigt häftig julkonsert, självklart med utgångspunkt i keltisk musik. Konserten var så bra att det kändes helt rätt att göra om det 2008. Tillsammans med Musik i Väst ger nu West of Eden körer i Västra Götaland en unik möjlighet att bjuda in till årets bästa julkonsert, och dessutom på hemmaplan. Bandet har hjälpt kören att hitta rätt känsla, gett (och tagit emot!) massor med inspiration och bidragit med nyskrivna körarrangemang. Och vid konserterna står hela bandet tillsammans med kören på scenen.

Ingen titel
Irländsk jul i Nödinge

Pressmeddelande Publicerad: 2009-12-02 14:56 CET

På lördag ger kören Blue 'n Joy julkonserten Celtic Christmas på Teatern på Ale gymnasium. Hela hösten har Alekören repat in irländsk julmusik tillsammans med göteborgsbandet West of Eden. Vissa sånger kanske är nya för oss, andra är välkända även här hemma i Sverige. Välkommen till en varm konsert i väntan på julen!

Ingen titel
Klassiskt, visor och julstämning med den sjungande stråkkvartetten Stråf

Pressmeddelande Publicerad: 2009-11-20 06:58 CET

Stråf består av fullfjädrade stråkmusiker med ett ovanligt finstämt samspel. De är också alla medlemmar i Amanda, den banbrytande sceniska sångensemblen från Göteborg. Just nu är den sjungande stråkkvartetten aktuell med två konserter - den 26 november på Glasbruksmuseet i Surte och den 6 december på Bollegården i Bollebygd.

Ingen titel
Irländsk julmusik i Nödinge, Lerum, Husaby, Hedekas och Stenungsund

Pressmeddelande Publicerad: 2009-11-13 08:00 CET

Snart är det adventstid och vi längtar efter ljus och julsånger. December är många körers tuffaste - och roligaste - tid på hela året. Årets julkonsert kommer att bli något alldeles särskilt för fem körer i Nödinge, Lerum, Husaby (Götene), Hedekas (Munkedal) och Tjörn. Här kommer publiken att förtrollas av vacker irländsk julmusik när en lokal kör tillsammans med bandet West of Eden framför konserten Celtic Christmas. Nu repar alla sångare för fullt, både själva och med bandet.Celtic Christmas är West of Edens stora julprojekt. I december ger sig dessutom bandet ut på turné för att tillsammans med flera lokala körer ge härliga julkonserter i irländsk tradition. West of Eden är ett välkänt göteborgsband som skriver egna låtar med stark inspiration från keltisk musik. De har turnerat i flera länder och till och med spelat på Irland, där de keltiska tonerna i kombination med svensk popmusik verkligen gick hem.Inför julen 2007 inledde West of Eden samarbete med flera körer (Haga Motettkör och Anúna, en av Irlands bästa körer) för att kunna göra en riktigt häftig julkonsert, självklart med utgångspunkt i keltisk musik. Konserten var så bra att det kändes helt rätt att göra om det 2008. Tillsammans med Musik i Väst ger nu West of Eden körer i Västra Götaland en unik möjlighet att bjuda in till årets bästa julkonsert, och dessutom på hemmaplan. Bandet hjälper kören med att hitta rätt känsla, ger massor med inspiration, nyskrivna körarrangemang och alla noter inför repetitionerna. Och vid konserterna står hela bandet tillsammans med kören på scenen.

Ingen titel
Här kommer alla känslorna… Interaktiv konsert för skolelever i Skara

Pressmeddelande Publicerad: 2009-11-09 06:48 CET

Hela klassen är med och skapar när två av Sveriges främsta unga kvinnliga musiker besöker grundskolor i Skara den 11 och 12 november. Eleverna får vara med om att se en låt växa fram - allt som behövs är kreativitet, en loopmaskin och elevernas egna tankar om att vara ensam, kär, avundsjuk, glad, rädd eller ledsen.

Ingen titel
Musikens dag i Stenungsund

Pressmeddelande Publicerad: 2009-11-06 12:08 CET

Lördagen den 14 november förvandlas Stenungsund till en sjudande musikstad. På programmet står 24 konserter och ett antal spännande workshops. Och allt är gratis!

Ingen titel
Fujita Piano Trio bjuder på klassisk direktkontakt

Pressmeddelande Publicerad: 2009-11-06 07:47 CET

När du läser om dem kan du tro att det bara handlar om image. När du ser och hör dem förstår du vad otroligt mycket mer det tillför. De tre systrarna Fujita spelar nämligen (nästan) alltid utantill - något som är ytterst ovanligt bland kammarensembler. Inga noter är i vägen, vare sig för tekniken, samspelet, spontaniteten eller publiken.

Ingen titel
Göteborgs musik- och dansscener presenterar Planetafestivalen

Pressmeddelande Publicerad: 2009-10-28 08:00 CET

Onsdagen den 4 november startar Planetafestivalen, den sjätte i ordningen, för att pågå till söndagen den 8 november. Bakom festivalen står Göteborgs viktigaste arrangörer och scener för världs- och folkmusik, och precis som förra året ingår World Dance Festival som en del av programmet.

Ingen titel
Blues som bryter igenom

Pressmeddelande Publicerad: 2009-10-26 14:48 CET

Erja Lyytinen övervinner genrens klichéer och gör både hårdkokt blues och själfull R&B med osviklig känsla för delikata melodier och råbarkat driv. I höst är det dags för den västsvenska publiken att möta Finlands unga bluesdrottning och hennes tre stadiga bandmedlemmar.

Ingen titel
Mer kultur åt lärare och elever

Pressmeddelande Publicerad: 2009-10-21 12:28 CEST

"De som stannar längst i skolan är lärarna. De behöver kompetensutveckling för att ha en beredskap att ta emot kulturen som kommer till skolan och inlemma den i skolans uppdrag." Ulla Wiklund, utvecklingskonsulent på RikskonserterMusik i Väst håller med Ulla Wiklund. Därför är vi en av arrangörerna till två dagar för kreativ och konkret lärarfortbildning i Vänersborg. 26-27 oktober samlas lärare från hela Västra Götaland i Vänersborg. Målet är att lära sig mer om att konst och kultur inte bara är kul och bra att stoppa in när eleverna behöver en paus i arbetet, utan faktiskt kan vara en del av ALLA ämnen i skolan. Dessutom i samtliga årskurser, från förskola till högskola.Fortbildningsdagarna inleds den 26 oktober med Tonspråk, estetiska perspektiv i skolans alla ämnen, en nationell konferens för lärare i just alla ämnen. Dagen därpå, den 27 oktober, fortsätter fortbildningen för kultur- och musikskollärare med workshops hela dagen.

Ingen titel
Höstlovskören sjunger upp sig

Pressmeddelande Publicerad: 2009-10-20 07:11 CEST

Höstlov + körsång = sant. Ett femtiotal ungdomar från hela regionen ägnar en stor del av lovveckan åt att sjunga klassiskt tillsammans. På onsdag den 28 oktober klockan 18.00 presenteras resultatet i en konsert på Göteborgs Konserthus stora scen tillsammans med Vägus, Västra Götalands ungdomssymfoniker.

Ingen titel
Förändrar världen med feta baktakter och ärliga texter

Pressmeddelande Publicerad: 2009-10-12 09:00 CEST

Instrument som fiol, dragspel och kontrabas hittar sin plats tillsammans med trummor, bas, klaviatur och blås. Den tunga, dansanta baktakten placerar Kultiration stilmässigt någonstans inom roots reggae, eller kanske snarare dub, men här finns också en hel del folkmusik och jazz.

Ingen titel
Requiem för Bobby i Färgelanda 14 oktober

Pressmeddelande Publicerad: 2009-10-12 05:00 CEST

En stark, musikalisk, vacker och bildrik föreställning - tillägnad alla barn som utsätts för våld och alla vuxna som kan förhindra det. På kvällen den 14 oktober spelas Requiem för Bobby i Färgelanda.

Ingen titel
Anna Massie Band - glöden från Glasgow är tillbaka

Pressmeddelande Publicerad: 2009-10-09 06:00 CEST

Dags igen att tappa andan över spelet, värmas av lusten att följa med i rytmerna och le med hela hjärtat åt mellanssnacken. En svårslagen liveupplevelse är tillbaka: Anna Massie Band. Kommer till Västra Götaland, Halland och Dalarna 15-23 oktober 2009.

Ingen titel
Garanterad groove med Anna Massie Band

Pressmeddelande Publicerad: 2009-10-07 06:00 CEST

En svårslagen liveupplevelse som den svenska publiken inte kunde få nog av sommaren 2008 är tillbaka; tre fantastiska unga musiker och mästare på sina instrument. Anna Massie Band kommer till Västra Götaland, Halland och Dalarna 15-23 oktober.

Ingen titel
Kickoff för Höstlovskören 2009

Pressmeddelande Publicerad: 2009-10-06 07:19 CEST

Göteborgs konserthus är fullt av tonåriga killar och tjejer. Stämningen är förväntansfull och det finns pirr i luften - många känner inte varandra sedan tidigare. Några kikar in i stora salen. Om knappt tre veckor är det deras röster som fyller konsertlokalen.

Ingen titel
Requiem för Bobby

Pressmeddelande Publicerad: 2009-09-29 07:35 CEST

Mot bakgrund av Barnkonventionens 20-årsjubileum framförs den 4 och 5 oktober Requiem för Bobby i Partille respektive Göteborg. En stark, musikalisk och bildrik föreställning - en upprättelse av det heliga, okränkbara barnet och av Bobby Äikiäs minne.

Jubileum – Blåsmusikens dag på Liseberg

Pressmeddelande Publicerad: 2009-09-24 16:06 CEST

Ett 20-tal orkestrar invaderar Liseberg på söndag. Hela dagen kommer de att dyka upp på olika scener i nöjesparken, för att avslutningsvis samlas i en gigantisk orkester på stora scenen för en pampig final. Sveriges Orkesterförbund fyller 10 år och firar genom Blåsmusikens Dag!Detta händer söndagen den 27 september på Liseberg:Huvudentrén11.30 Fristads Ungdomsorkester spelar vid huvudentrén.Polkettscenen12.00 Borås Kulturskolas ungdomsork.13.00 Härryda Ungdomsblåsare14.00 Ulricehamns Kulturskolas Blåsork.15.00 Kungälvs Ungdomsblåsare16.00 Fristads Ungdomsorkester 17.00 Kungälvs Musikkår Estradscenen12.30 Varbergs Kustband13.30 Blåsorkestern Vikingarna14.30 Hällekis Musikkår15.30 Koola Kaggar16.30 Ulricehamns MusikkårTaubescenen12.20 Göteborgs Blåsarsinfonietta13.10 Lysekils Musikkår14.00 Slottsbrons/Gruvöns Musikkår14.50 Göteborgs Musikkår15.40 Lidköpings Stadsmusikkår16.30 Mölnlycke BlåsorkesterStora scenen18.00 Avslutningskonsert på Stora Scenen med Massed Concert Band och alla medverkande orkestrar. Dir. Jerker Johansson.Dirigent- och orkesterledarträffPå lördagen den 26 september möts dirigenter och ordföranden från orkesterföreningar i Västra Götaland på Musik i Väst i Göteborg. De samlas till ett seminarium för att diskutera hur de tillsammans kan utveckla blåsmusiken i regionen.Läs merpå Sveriges Orkesterförbunds hemsidaKontakt/mer informationBenkt Åke Nilsson, ordförande i SOF Västra Götalandtel 031- 724 66 64, 0736- 60 13 43eller Carita Forslund, Musik i Västtel 031-10 21 34, 0703-49 21 63e-post carita.forslund@miv.se___________________________Musik i VästBox 3066SE 400 10 GÖTEBORGHuvudkontor: Vallgatan 38tel: 031 10 21 00fax: 031 10 21 01e-post: info@miv.sehttp://www.miv.seMusik i Väst är en del av Kultur i Väst, Västra Götalandsregionen.

Ingen titel
Gospel Sisters från Danmark på västsvensk turné

Pressmeddelande Publicerad: 2009-09-24 15:45 CEST

Medryckande kroppsgung, uppfordrande handklapp och känslor som svallar. Musiken tar över kropp, själ och hjärta när danska Gospel Sisters ger publiken en riktigt genuin gospelupplevelse.

Ingen titel
Vägus-premiär i Skövde

Pressmeddelande Publicerad: 2009-09-22 15:40 CEST

För första gången någonsin spelar Vägus, Västra Götalands Ungdomssymfoniker, i Skövde! Det är extra roligt, eftersom det är flera musiker i orkestern som bor och studerar i Skövde. Vägus är Musik i Västs lysande symfoniker. Under ledning av dirigenten Simon Phipps samlas upp emot 100 musiker mellan 14 och 20 år från hela Västra Götaland två gånger per år för att repetera och turnera i vår region. Hösten 2009 jubilerar Vägus, nu gör orkestern sin 20:e turné! Musiker från Skövde i Vägus 2009 Leyla Peker, flöjt/piccolaflöjt Sanna Johansson, flöjt Arvid Larsson, fagott/kontrafagott Joel Engvall, trumpet David Engvall, trombon Maja Christensson, violin Erik Gustavsson, altfiol Oskar Larsson, cello

Ingen titel
Jubileumsturné med Våroffer

Pressmeddelande Publicerad: 2009-09-22 14:00 CEST

Vägus, Västra Götalands Ungdomssymfoniker, spelar Stravinskijs Våroffer på sin hösttturné. Våroffer är ett av de mäktigaste orkesterverk som komponerades under 1900-talet. Nästan 100 år efter den skandalomsusade premiären i Paris är musiken fortfarande oemotståndlig i rytmisk energi och urkraft. Med nära 100 unga musiker på scenen kommer Våroffer att vara en alldeles speciell upplevelse. Turnéstart på söndag den 27 september. Man behöver verkligen inte vara klassisk musiknörd för att njuta av en konsert med Vägus. Orkesterns unika sätt att presentera musiken lämnar ingen utanför. I konsertens första del träffar vi alla musiker. Det stora numret här är Gershwins jazziga An American in Paris. Klassisk musik när den är som mest underhållande med svängigt brass, dansande saxofoner och inte mindre än fyra "taxitutor". Dessutom blir det kända melodier av Mozart, Schubert, Tjajkovskij m fl. Som final blir det som sagt Stravinskijs Våroffer.Om VägusVägus är Musik i Västs lysande symfoniker. Under ledning av dirigenten Simon Phipps samlas upp emot 100 musiker mellan 14 och 20 år från hela Västra Götaland två gånger per år för att repetera och turnera i vår region. Hösten 2009 jubilerar Vägus, nu gör orkestern sin 20:e turné!

Ingen titel
Kör och slagverkare uruppför relationsdrama av Malin Bång

Pressmeddelande Publicerad: 2009-09-21 13:16 CEST

På söndag uruppförs Malin Bångs nyskrivna verk för kör och slagverk, Skuggor, glänta dån - ett sceniskt, ljudligt och poetiskt äventyr som bygger på dikter av Bengt Emil Johnson. Verket framförs av Mölndals kammarkör under ledning av Gunno Palmquist, tillsammans med slagverkstrion Spectra. Uruppförandet äger rum i Forshälla kyrka, Ljungskile.Viskningar, flämtningar, griffeltavlor, glada nynnanden, dikter, naturljud, järnbalkar och tärningskast. Skuggor, glänta, dån bjuder på en mångfacetterad upplevelse - lika överraskande som livet självt!Tonsättaren Malin Bång beskriver verket som "en blandning av performance, musikdramatik, hörspel och konsertmusik, där röster och slagverk sammanflätas för att skapa sammansatta karga och sköra ljudbilder eller kontrasterar varandra i dynamiska och pulserande musikaliska förlopp".Musik i Väst har beställt verket för att efter uruppförandet kunna erbjuda nyfikna och duktiga amatörkörer ett sprillans nytt verk till sin repertoar. De får då hjälp med både instudering och uppförande av verket tillsammans med slagverkstrion Spectra, som består av Per Sjögren, Jonas Larsson och Jonny Axelsson.Besök en repetition!Journalister är välkomna att besöka repetition innan konserten! Tonsättaren Malin Bång kommer att finnas tillgänglig hela veckan i samband med repetitionerna.Boka tid med Malin Oest, 0703-49 21 75Måndag 21/9 kl 18.30 i StensjökyrkanOnsdag 23/9 kl 20-22 på Artisten i Göteborg (sal A502) Rep med delar av slagverket Fredag 25/9 kl 18-22 på Artisten i Göteborg (sal A502) Rep med alla inblandade Lördag 26/9 kl 11-19 rep med scenkläder i Forshälla kyrkaSöndag 27/9 kl 10-15 genrep i Forshälla kyrkaKonsertSöndag 27 september, Forshälla kyrka, Ljungskile17.00 Kompositörsfika - introduktion och möte med tonsättarenMalin Bång.17.30 Skuggor, glänta, dån - uruppförande.Konserten är ett samarbete mellan Musik i Väst, Uruppförandeklubben Ljungskile och Svenska kyrkan, och ingår i festivalen Listen to the world!LänktipsMalin Bång, malinbang.comMölndals Kammarkör, molndalskammarkor.comMusik i Väst, miv.se

Ingen titel
Povels Naturbarn knäpper upp Rameltexter och melodier för seniorpublik

Pressmeddelande Publicerad: 2009-09-21 10:52 CEST

Underbart är kort, Ta av dig skorna och Håll musiken i gång. Det finns gott om geniala texter och omtyckta melodier att hämta från Povel Ramels långa livsgärning som artist och underhållare. Dottern Lotta, skådespelare och regissör, och sonen Mikael, musiker och musikterapeut, presenterar här sitt personliga urval.

Ingen titel
En fet baktakt kan förändra världen

Pressmeddelande Publicerad: 2009-09-18 08:00 CEST

I våras kom Kultirations självbetitlade skiva, den fjärde i ordningen. Här blandar det hyllade göteborgsbandet texter på engelska och svenska och följer upp med turneer när och fjärran. Nu är det Västra Götalands tur att njuta av detta hårt turnerande niomannabandsom i höst gästar nio orter för inte mindre än 13 konserter.

Ingen titel
Povels Naturbarn knäpper upp Rameltexter och melodier

Pressmeddelande Publicerad: 2009-09-17 08:12 CEST

Man kan skriva kilometervis om Povel Ramels betydelse i svensk musik- och nöjeshistoria. Om alla han har influerat (från Robert Broberg till The Hives), alla stjärnor han tänt ("alla har vi krupit fram mellan Povel Ramels framtänder", som Gösta Ekman sa) och om alla sucçéer (från radioserierna på 40-talet till de stora showturnéerna under de följande sex decennierna).

Ingen titel
Elsa Blå lirar för Västsverige i jazzfinal på Fasching

Pressmeddelande Publicerad: 2009-09-15 12:41 CEST

Musik i Väst skickar den unga jazzkvartetten Elsa Blå till Stockholm för att spela på den ansedda jazzklubben Fasching på lördag den 19 september. Gruppen är Västsveriges finalist i Svenska Jazzriksförbundets tävling för ungdomar 13-19 år.Medlemmarna i Elsa Blå kommer från lite olika håll i Västra Götaland. Pianisten Povel Widestrand kommer från Öckerö, basisten Jonas Nilsson från Kungsbacka, trumslagaren Erik Wiskari från Stenungsund och sopransaxofonisten Karolina Almgren kommer från Mölnlycke.Gruppen gick till semifinal i Musik Direkt i våras (då under namnet Beggar's Patch). Nu ser Musik i Väst till att gruppen kan åka till Stockholm för att tävla om en rad mycket fina priser.- Vi vill stödja unga musiker och bidra till improvisationsmusikens utveckling, säger Marie Tarrach Bävholm, producent på Musik i Väst.Elsa Blå får tillsammans med övriga finalister en föreläsning av saxofonisten Amanda Sedgwick på fredagen, därefter delta i en jam session. På lördag kväll är det dags för finalen, som äger rum på jazzklubben Fasching i Stockholm. Då håller vi tummarna!Elsa Blå kan vinna följande priserBästa jazzgrupp: Resa till Sydafrika i juni/juli 2010 för att spela på en stor ungdomsjazzfestival i Grahamstown. SJR:s pris. Bästa solist: 10 000 kronor av Laila och Charles Gavatins stiftelse för jazzmusik. Bästa komposition: 10 000 kronor av SKAP. Festivalpris: Umeå Jazzfestival 22-24 oktober, resa, uppehälle, festivalpass samt spelning. Festivalpris: Öbacka Jazz och Blues Festival i Härnösand 24-26 september, resa, uppehälle, festivalpass samt spelning. Festivalpris: Kristianstad Jazzfestival 9-10 oktober, resa, uppehälle, festivalpass samt spelning. Juryn består av Ola Bengtsson, prefekt vid KMH, Amanda Sedgwick, jazzmusiker, Jimmy Ludwigsson, producent Musik i Syd, Elise Einarsdotter, jazzmusiker.Elsa BlåPovel Widestrand, pianoJonas Nilsson, kontrabasErik Wiskari, trummorKarolina Almgren, sopransaxMySpacehttp://www.myspace.com/elsablaPressbildhttp://miv.se/new/press/bilder/Elsa_Bla.jpgFoto: Carita Forslund, Musik i VästMer info/kontaktMarie Tarrach BävholmTel 031 10 21 19, 0703 49 21 59E-post marie.bavholm@miv.se___________________________Musik i VästBox 3066SE 400 10 GÖTEBORGHuvudkontor: Vallgatan 38tel: 031 10 21 00fax: 031 10 21 01e-post: info@miv.sehttp://www.miv.seMusik i Väst är en del av Kultur i Väst, Västra Götalandsregionen.

Ingen titel
Bättre bli kändis än snabbköpskassörska? Skolföreställningen Syskonsjälar får ungdomar att reflektera

Pressmeddelande Publicerad: 2009-09-07 14:45 CEST

"Det är ju precis sånt här som vi funderar på!" utbrast en åttåndeklassare efter att ha sett den. Nu inleder Musik i Väst en månadslång turné i regionen med Syskonsjälar, musikteaterföreställningen som uppmuntrar högstadieungdomar att fundera över sin framtid och vad det innebär att "lyckas". Första anhalt är Ätradalsskolan i Ulricehamn i morgon.

Ingen titel
Musik i Väst söker morgondagens stjärnor

Pressmeddelande Publicerad: 2009-09-03 08:00 CEST

Idag samt 8 och 9 september håller Musik i Väst auditions på Vallgatan 38 i Göteborg. 115 artister och grupper sökte med förhoppningar om att få komma hit och visa vad de går för. Knappt hälften, 56 musiker/grupper, är utvalda. Målet är att få vara en del av Musik i Västs utbud för 2010-11 med målgrupperna vuxna, barn och unga samt seniorer och få turnera i Västra Götalandsregionen.

Ingen titel
Rosor & riddare: det medeltida Provence invaderar Västsverige

Pressmeddelande Publicerad: 2009-08-27 08:59 CEST

5-13 september bjuder Västra Götaland och Halland på stor medeltidsfest med världsledande artister, författare och forskare när de berömda trubadurerna från 1100-talets Provence och deras kultur uppmärksammas med musik - både tidig och nutida, litteratur och språk, teater och religion.


Sociala medier


Presskontakter


Ida Northfell
Ida Northfell

Kommunikationschef

ida.northfell@vgregion.se

070-842 15 38

Anna Härdig
Anna Härdig

Kommunikatör

anna.hardig@vgregion.se

072-213 03 69

Zara Tellander
Zara Tellander

Kommunikatör

zara.tellander@vgregion.se

070-021 18 23

Marina Andersson
Marina Andersson

Kommunikatör

marina.ev.andersson@vgregion

070-085 29 00

Malin Strandlund
Malin Strandlund

Kommunikatör

malin.strandlund@vgregion.se

072-175 53 35

Camilla Lindberg
Camilla Lindberg

Kommunikatör

camilla.p.lindberg@vgregion.se

072 038 74 45


BilderVideorPodcastsDokument