Pressmeddelanden


Suzanne Axell blir World Animal Protection Sveriges ambassadör

Pressmeddelande Publicerad: 2019-05-14 09:55 CEST

Djurskyddsorganisationen World Animal Protection Sverige presenterar sina första ambassadörer – inflytelserika personer inom olika områden som på olika sätt stödjer arbetet för världens djur. En av dem är programledaren Suzanne Axell, känd från Fråga doktorn.

World Animal Protection Sverige har fått fyra ambassadörer

Pressmeddelande Publicerad: 2019-05-14 07:36 CEST

Djurskyddsorganisationen World Animal Protection Sverige presenterar sina första ambassadörer – inflytelserika personer inom olika områden som på olika sätt stödjer arbetet för världens djur.

Ingen titel
Australisk veterinär får svenskt djurskyddspris

Pressmeddelande Publicerad: 2019-04-17 05:56 CEST

Onsdagen den 24 april får den australiska veterinären Lynn Simpson ett djurskyddspris i Stockholm för sitt arbete för att stoppa de långa djurtransporterna mellan Australien och Mellanöstern.

Ingen titel
Tusentals djur får hjälp efter cyklonen Idai

Pressmeddelande Publicerad: 2019-03-29 11:20 CET

Cyklonen Idai har drabbat fem länder i södra Afrika och är den värsta naturkatastrofen någonsin i området. World Animal Protections katastrofhjälpsteam är på plats för att hjälpa djuren och deras ägare.

Ny rapport: Fiskföretag bättre på att hantera spöknät

Pressmeddelande Publicerad: 2019-03-19 13:01 CET

I dag släpper den internationella djurskyddsorganisationen World Animal Protection en rapport som visar att världens 25 ledande fiskföretag gör framsteg i arbetet mot spöknät, alltså förhindrar att fiskeutrustning lämnas kvar i havet och dödar miljontals fiskar och tiotusentals marina däggdjur varje år.

Ny rapport: Trots förbättringar måste livsmedelsjättarna bli bättre på djurvälfärd

Pressmeddelande Publicerad: 2019-02-26 09:04 CET

Idag släpps en internationell rapport om hur livsmedelsföretagen i världen arbetar med frågor som rör lantbruksdjurens välfärd. Den rankar 150 av världens livsmedelsföretag, däribland tre svenska.

Ingen titel
Turkish Airlines underlättar illegal handel med vilda djur

Pressmeddelande Publicerad: 2019-02-04 13:40 CET

Miljontals vilda djur, bland annat papegojor, tas från sina naturliga miljöer eller föds upp i fångenskap för att bli husdjur. Detta är en växande mångmiljardindustri med förödande konsekvenser för populationer av vilda djur runt om i världen.

Ingen titel
Internationell undersökning av snabbmatsrestaurangers djurskydd

Pressmeddelande Publicerad: 2019-01-14 11:50 CET

Den globala djurskyddsorganisationen World Animal Protection har undersökt några av världens största snabbmatsrestauranger. Undersökningen är den första någonsin där restaurangerna rankas efter hur de engagerar sig i välfärd för kycklingar.

Ny rapport: Superbugs funna i fläskkött i Spanien och Brasilien

Pressmeddelande Publicerad: 2018-12-13 09:18 CET

Bakterier som är multiresistenta mot antibiotika, så kallade superbugs, har hittats i fläskkött från livsmedelsaffärer i Brasilien och Spanien. Ett symtom på att antibiotika överanvänds för att kompensera låg välfärd i grisuppfödning och bidrar till antibiotikakrisen, skriver djurskyddsorganisationen World Animal Protection i en rapport som släpps idag.

Ingen titel
Brutal tjuvjakt på jaguar för traditionell asiatisk medicin

Pressmeddelande Publicerad: 2018-09-24 09:40 CEST

I dag släpper den internationella djurskyddsorganisationen World Animal Protection en utredning som avslöjar den illegala handeln med kroppsdelar från jaguarer i det sydamerikanska landet Surinam. De används sedan i traditionell asiatisk medicin.

FN-möte: All fiskeutrustning måste ID-märkas för att skydda djur

Pressmeddelande Publicerad: 2018-07-09 09:11 CEST

World Animal Protection kommer idag att uppmana alla medlemsstater i FAO (FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation) att ställa sig bakom en obligatorisk ID-märkning av fiskeutrustning senast år 2025 för att minska antalet djur som dödas av förlorade fiskenät.

Räddad dansbjörn blir äntligen fri

Pressmeddelande Publicerad: 2018-06-15 11:33 CEST

Den sista dansbjörnen i Nepal har fått tillbringa fyra hemska månader i en undermålig djurpark i Nepal. Nu kommer den äntligen att släppas fri och transporteras till ett reservat i Indien som specialiserat sig på läppbjörnar.

Europas första elefantreservat ger cirkuselefanter nytt liv

Pressmeddelande Publicerad: 2018-06-11 15:11 CEST

World Animal Protection samarbetar med Elephant Haven för att finansiera Europas allra första elefantreservat. Det ligger i Frankrike och är avsett för före detta cirkuselefanter.

Tusentals djur behöver hjälp efter vulkanutbrott i Guatemala

Pressmeddelande Publicerad: 2018-06-07 11:28 CEST

Tusentals djur kämpar för sitt liv efter att Volcán de Fuego fått ett utbrott i Centralamerika i söndags, drygt fyra mil från Guatemala City. Människorna i området är beroende av djuren för sitt uppehälle.

Mobilspel hjälper till att skydda havens djur

Pressmeddelande Publicerad: 2018-06-05 13:10 CEST

Djurskyddsorganisationen World Animal Protection och spelutvecklaren Supersolid samarbetar inför Havets dag 8 juni för att skydda havslevande djur. Samarbetet ska öka kunskaperna om det globala problemet med spöknät (tappad eller kvarlämnad fiskeutrustning), som motsvarar 10 procent av allt skräp i havet och är ett allvarligt hot mot havets djur.

Pionjärprojekt för elefantvänlig turism i Thailand

Pressmeddelande Publicerad: 2018-05-29 10:31 CEST

Elefantparken Happy Elephant Care i Chiang Mai, Thailand har skrivit under ett avtal för att bli en genuint elefantvänlig turistattraktion. Detta innebär bland annat att all närkontakt mellan elefanter och turister ska bort.

Paradisön Bali ett helvete för vilda djur på turistattraktioner

Pressmeddelande Publicerad: 2018-05-22 07:51 CEST

En ny chockerande rapport från djurskyddsorganisationen World Animal Protection avslöjar att samtliga turistattraktioner på Bali med vilda djur inte tillgodoser ens de mest grundläggande behoven hos djuren.

TripAdvisors tillägg till djurskyddspolicy räcker inte

Pressmeddelande Publicerad: 2018-04-26 13:04 CEST

TripAdvisor, som är världens största resesajt, har gjort tillägg till sin djurskyddspolicy. Den internationella djurskyddsorganisationen World Animal Protection tycker inte att det räcker.

Ny rapport: Fiskbranschen måste göra mer för att stoppa spöknät

Pressmeddelande Publicerad: 2018-03-13 06:51 CET

Varje år hamnar minst 640 000 ton fiskeutrustning i havet. Det påverkar hotade ekosystem och bidrar till ytterligare utfiskning. Dessutom får fisk i sig mikroplast som kommer från spöknät, när de misstar detta för mat.

Ny rapport: Företag gör för lite för att rädda djur från spöknät i haven

Pressmeddelande Publicerad: 2018-03-13 06:40 CET

Hundratusentals djur plågas och dödas av spöknät, alltså kvarlämnade eller tappade fiskeredskap. Varje år hamnar minst 640 000 ton fiskeutrustning i havet.

Ingen titel
Arbete för världens hundar fortsätter i Sierra Leone

Pressmeddelande Publicerad: 2018-02-20 10:33 CET

Miljoner hundar lider fruktansvärt på många platser i världen. De misshandlas, försummas, svälter och får sjukdomar. I värsta fall avlivas hundar brutalt – genom elstötar, förgiftning eller slås ihjäl – för att människor fruktar rabies.

Ingen titel
Nepals sista dansbjörnar räddade

Pressmeddelande Publicerad: 2017-12-22 08:56 CET

I Nepal har de två sista kända dansbjörnarna, två läppbjörnar, räddats under dramatiska former av the Jane Goodall Institute of Nepal med stöd av World Animal Protection och nepalesisk polis.

Ingen titel
Instagram agerar för att stoppa djurplågeri

Pressmeddelande Publicerad: 2017-12-04 06:00 CET

Nu agerar Instagram genom att informera sina användare om grymheten med att ta selfies med vilda djur. Det sker efter en undersökning av den internationella djurskyddsorganisationen World Animal Protection.

Ingen titel
Djurklappar som gör skillnad

Pressmeddelande Publicerad: 2017-11-15 11:24 CET

Allt fler vill ge julklappar med mening, som gör världen en liten aning bättre. Därför erbjuder organisationen World Animal Protection möjligheten att ge djurskydd som julklapp.

Ingen titel
Projekt mot spöknät kan rädda kaliforniatumlaren

Pressmeddelande Publicerad: 2017-11-07 11:08 CET

Det finns troligen bara 23 kaliforniatumlare kvar i världen. Kvarglömda fiskeredskap, så kallade spöknät, utgör det största hotet mot deras liv. Genom avancerad ekolodsteknologi spåras nu illegala spöknät i tumlarnas habitat i mexikanska Californiaviken.

Att rädda djur vid naturkatastrofer räddar även människor

Pressmeddelande Publicerad: 2017-10-13 07:27 CEST

På Internationella dagen för begränsning av naturkatastrofer idag 13 oktober, uppmanar djurskyddsorganisationen World Animal Protection världens regeringar att inkludera djur i sina nationella katastrofberedskapsplaner.

Ingen titel
I Amazonas plågas vilda djur för selfies

Pressmeddelande Publicerad: 2017-10-04 10:02 CEST

Banbrytande rapport avslöjar den grymma exploateringen av vilda djur som fotorekvisita för turistselfies i Latinamerika.

Ingen titel
Ledande globala företag ger grisar bättre livsvillkor

Pressmeddelande Publicerad: 2017-09-18 08:32 CEST

En av världens största grisuppfödare kommer att sluta använda system där grisarna hålls fixerade. Mer utrymme och berikning är andra goda nyheter för grisar.

Ingen titel
Karibiens djur kämpar för att överleva efter orkanen Irma

Pressmeddelande Publicerad: 2017-09-15 12:42 CEST

Barbuda – den lilla ön är en säregen plats där bara djuren finns kvar efter orkanen Irma. Läget för djuren är desperat. Djurkadaver ligger överallt och de som har överlevt får kämpa hårt för sin överlevnad.

Ingen titel
Antalet elefanter som hålls i skadliga turistattraktioner ökar

Pressmeddelande Publicerad: 2017-07-06 07:00 CEST

I Thailand hålls allt fler elefanter i fångenskap för att turister ska kunna rida på dem och se dem uppträda.


Nyheter


Ingen titel
Thailand planerar häva exportförbud av elefanter

Nyhet Publicerad: 2019-05-10 16:26 CEST

Flera thailändska medier rapporterar om att landets regering planerar att häva det tioåriga förbudet mot att exportera elefanter. Somsak Soonthornnawaphat, som är kampanjansvarig på World Animal Protection Thailand, säger:

Välkommet beslut att stoppa engångsplast

Nyhet Publicerad: 2018-10-25 10:46 CEST

Europaparlamentet har röstat igenom ett förbud mot ett antal engångsartiklar av plast för att stoppa nedskräpningen av våra hav. Förbudet avser bland annat plastbestick och tallrikar, bomullstussar, sugrör och drinkpinnar.


Sociala medier



Bilder



Videor



Podcasts



Dokument