Pressmeddelanden 2018


Ny rapport: Superbugs funna i fläskkött i Spanien och Brasilien

Pressmeddelande Publicerad: 2018-12-13 09:18 CET

Bakterier som är multiresistenta mot antibiotika, så kallade superbugs, har hittats i fläskkött från livsmedelsaffärer i Brasilien och Spanien. Ett symtom på att antibiotika överanvänds för att kompensera låg välfärd i grisuppfödning och bidrar till antibiotikakrisen, skriver djurskyddsorganisationen World Animal Protection i en rapport som släpps idag.

Ingen titel
Brutal tjuvjakt på jaguar för traditionell asiatisk medicin

Pressmeddelande Publicerad: 2018-09-24 09:40 CEST

I dag släpper den internationella djurskyddsorganisationen World Animal Protection en utredning som avslöjar den illegala handeln med kroppsdelar från jaguarer i det sydamerikanska landet Surinam. De används sedan i traditionell asiatisk medicin.

FN-möte: All fiskeutrustning måste ID-märkas för att skydda djur

Pressmeddelande Publicerad: 2018-07-09 09:11 CEST

World Animal Protection kommer idag att uppmana alla medlemsstater i FAO (FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation) att ställa sig bakom en obligatorisk ID-märkning av fiskeutrustning senast år 2025 för att minska antalet djur som dödas av förlorade fiskenät.

Räddad dansbjörn blir äntligen fri

Pressmeddelande Publicerad: 2018-06-15 11:33 CEST

Den sista dansbjörnen i Nepal har fått tillbringa fyra hemska månader i en undermålig djurpark i Nepal. Nu kommer den äntligen att släppas fri och transporteras till ett reservat i Indien som specialiserat sig på läppbjörnar.

Europas första elefantreservat ger cirkuselefanter nytt liv

Pressmeddelande Publicerad: 2018-06-11 15:11 CEST

World Animal Protection samarbetar med Elephant Haven för att finansiera Europas allra första elefantreservat. Det ligger i Frankrike och är avsett för före detta cirkuselefanter.

Tusentals djur behöver hjälp efter vulkanutbrott i Guatemala

Pressmeddelande Publicerad: 2018-06-07 11:28 CEST

Tusentals djur kämpar för sitt liv efter att Volcán de Fuego fått ett utbrott i Centralamerika i söndags, drygt fyra mil från Guatemala City. Människorna i området är beroende av djuren för sitt uppehälle.

Mobilspel hjälper till att skydda havens djur

Pressmeddelande Publicerad: 2018-06-05 13:10 CEST

Djurskyddsorganisationen World Animal Protection och spelutvecklaren Supersolid samarbetar inför Havets dag 8 juni för att skydda havslevande djur. Samarbetet ska öka kunskaperna om det globala problemet med spöknät (tappad eller kvarlämnad fiskeutrustning), som motsvarar 10 procent av allt skräp i havet och är ett allvarligt hot mot havets djur.

Pionjärprojekt för elefantvänlig turism i Thailand

Pressmeddelande Publicerad: 2018-05-29 10:31 CEST

Elefantparken Happy Elephant Care i Chiang Mai, Thailand har skrivit under ett avtal för att bli en genuint elefantvänlig turistattraktion. Detta innebär bland annat att all närkontakt mellan elefanter och turister ska bort.

Paradisön Bali ett helvete för vilda djur på turistattraktioner

Pressmeddelande Publicerad: 2018-05-22 07:51 CEST

En ny chockerande rapport från djurskyddsorganisationen World Animal Protection avslöjar att samtliga turistattraktioner på Bali med vilda djur inte tillgodoser ens de mest grundläggande behoven hos djuren.

TripAdvisors tillägg till djurskyddspolicy räcker inte

Pressmeddelande Publicerad: 2018-04-26 13:04 CEST

TripAdvisor, som är världens största resesajt, har gjort tillägg till sin djurskyddspolicy. Den internationella djurskyddsorganisationen World Animal Protection tycker inte att det räcker.

Ny rapport: Fiskbranschen måste göra mer för att stoppa spöknät

Pressmeddelande Publicerad: 2018-03-13 06:51 CET

Varje år hamnar minst 640 000 ton fiskeutrustning i havet. Det påverkar hotade ekosystem och bidrar till ytterligare utfiskning. Dessutom får fisk i sig mikroplast som kommer från spöknät, när de misstar detta för mat.

Ny rapport: Företag gör för lite för att rädda djur från spöknät i haven

Pressmeddelande Publicerad: 2018-03-13 06:40 CET

Hundratusentals djur plågas och dödas av spöknät, alltså kvarlämnade eller tappade fiskeredskap. Varje år hamnar minst 640 000 ton fiskeutrustning i havet.

Ingen titel
Arbete för världens hundar fortsätter i Sierra Leone

Pressmeddelande Publicerad: 2018-02-20 10:33 CET

Miljoner hundar lider fruktansvärt på många platser i världen. De misshandlas, försummas, svälter och får sjukdomar. I värsta fall avlivas hundar brutalt – genom elstötar, förgiftning eller slås ihjäl – för att människor fruktar rabies.


Nyheter 2018


Välkommet beslut att stoppa engångsplast

Nyhet Publicerad: 2018-10-25 10:46 CEST

Europaparlamentet har röstat igenom ett förbud mot ett antal engångsartiklar av plast för att stoppa nedskräpningen av våra hav. Förbudet avser bland annat plastbestick och tallrikar, bomullstussar, sugrör och drinkpinnar.


Sociala medierBilderVideorPodcastsDokument