Pressmeddelanden 2019


Suzanne Axell blir World Animal Protection Sveriges ambassadör

Pressmeddelande Publicerad: 2019-05-14 09:55 CEST

Djurskyddsorganisationen World Animal Protection Sverige presenterar sina första ambassadörer – inflytelserika personer inom olika områden som på olika sätt stödjer arbetet för världens djur. En av dem är programledaren Suzanne Axell, känd från Fråga doktorn.

World Animal Protection Sverige har fått fyra ambassadörer

Pressmeddelande Publicerad: 2019-05-14 07:36 CEST

Djurskyddsorganisationen World Animal Protection Sverige presenterar sina första ambassadörer – inflytelserika personer inom olika områden som på olika sätt stödjer arbetet för världens djur.

Ingen titel
Australisk veterinär får svenskt djurskyddspris

Pressmeddelande Publicerad: 2019-04-17 05:56 CEST

Onsdagen den 24 april får den australiska veterinären Lynn Simpson ett djurskyddspris i Stockholm för sitt arbete för att stoppa de långa djurtransporterna mellan Australien och Mellanöstern.

Ingen titel
Tusentals djur får hjälp efter cyklonen Idai

Pressmeddelande Publicerad: 2019-03-29 11:20 CET

Cyklonen Idai har drabbat fem länder i södra Afrika och är den värsta naturkatastrofen någonsin i området. World Animal Protections katastrofhjälpsteam är på plats för att hjälpa djuren och deras ägare.

Ny rapport: Fiskföretag bättre på att hantera spöknät

Pressmeddelande Publicerad: 2019-03-19 13:01 CET

I dag släpper den internationella djurskyddsorganisationen World Animal Protection en rapport som visar att världens 25 ledande fiskföretag gör framsteg i arbetet mot spöknät, alltså förhindrar att fiskeutrustning lämnas kvar i havet och dödar miljontals fiskar och tiotusentals marina däggdjur varje år.

Ny rapport: Trots förbättringar måste livsmedelsjättarna bli bättre på djurvälfärd

Pressmeddelande Publicerad: 2019-02-26 09:04 CET

Idag släpps en internationell rapport om hur livsmedelsföretagen i världen arbetar med frågor som rör lantbruksdjurens välfärd. Den rankar 150 av världens livsmedelsföretag, däribland tre svenska.

Ingen titel
Turkish Airlines underlättar illegal handel med vilda djur

Pressmeddelande Publicerad: 2019-02-04 13:40 CET

Miljontals vilda djur, bland annat papegojor, tas från sina naturliga miljöer eller föds upp i fångenskap för att bli husdjur. Detta är en växande mångmiljardindustri med förödande konsekvenser för populationer av vilda djur runt om i världen.

Ingen titel
Internationell undersökning av snabbmatsrestaurangers djurskydd

Pressmeddelande Publicerad: 2019-01-14 11:50 CET

Den globala djurskyddsorganisationen World Animal Protection har undersökt några av världens största snabbmatsrestauranger. Undersökningen är den första någonsin där restaurangerna rankas efter hur de engagerar sig i välfärd för kycklingar.


Nyheter 2019


Ingen titel
Thailand planerar häva exportförbud av elefanter

Nyhet Publicerad: 2019-05-10 16:26 CEST

Flera thailändska medier rapporterar om att landets regering planerar att häva det tioåriga förbudet mot att exportera elefanter. Somsak Soonthornnawaphat, som är kampanjansvarig på World Animal Protection Thailand, säger:


Sociala medierBilderVideorPodcastsDokument