Pressmeddelanden 2019


Ingen titel
OKKUPERT SÄSONG 3

Pressmeddelande Publicerad: 2019-12-18 16:52 CET

Den tredje säsongen av Okkupert visar vad som händer i en efterkrigstid. Ett nytt parlamentsval är på väg, och kampanjen återsätter gamla konflikter mellan nordmännen. Vem är de verkliga befrielsehjältarna? Hur ska förrädare behandlas? Och hur kommer förbindelserna med Ryssland att utvecklas? Har Ryssland verkligen dragit sig ur Norge? Säsong 3 av Okkupert handlar om nationell identitet i ett land på gränsen till inbördeskrig.

Ingen titel
SPOTIFY UNTOLD

Pressmeddelande Publicerad: 2019-12-12 16:47 CET

Vi kan stolt presentera att Yellow Bird UK kommer att filmatisera historien om Spotify för Netflix. Serien är baserad på boken ”Spotify Untold” som publicerades 2019 av affärsreportrarna Sven Carlsson och Jonas Leijonhufvud. Per-Olav Sørensen (Quicksand, Home For Christmas) ska regissera serien och Berna Levin (Young Wallander, Hidden) är exekutiv producent.

Ingen titel
SNÖÄNGLAR

Pressmeddelande Publicerad: 2019-12-04 15:41 CET

Nu är det klart att produktionsbolagen Yellow Bird och Happy Ending Film & TV samproducerar det emotionellt starka kriminaldramat Snöänglar tillsammans med SVT och danska public service-bolaget DR. Serien är skapad av manusförfattaren Mette Heeno (Livet på Laerkevej) och för regin står ingen mindre än Anna Zackrisson (Vår tid är nu, White Wall). Bland de mångfaldigt prisbelönade skådespelarna som medverkar ser vi bland annat Eva Melander (Flocken, Gräns), Josefin Asplund (Vikings, Cirkeln), Ardalan Esmaili (Gråzon, Charmören), Cecilia Nilsson (Simon och ekarna, Springfloden), Shanti Roney (Arne Dahl, Vägen ut) och Maria Rossing (All Inclusive, Follow the money). Serien spelas in i Stockholm under våren 2020 och beräknas ha premiär våren 2021.

Ingen titel
HUSS

Pressmeddelande Publicerad: 2019-11-29 15:28 CET

Vi är oerhört glada och stolta över att just nu filma serien HUSS i Göteborg. I centrum för serien står Katarina Huss som ung och ambitiös aspirant kommer till ordningspolisen i Göteborg. Katarina spelas av Karin Franz Körlof som tidigare bland annat medverkat i "Vår tid är nu”, ”Den allvarsamma leken” och ”Blå ögon”.

Ingen titel
TUNN IS - PREMIÄR 2020

Pressmeddelande Publicerad: 2019-10-03 15:17 CEST

YELLOW BIRD presenterar Tunn is - en ny TV-serie som tar avstamp i den brännande aktuella klimatfrågan och tar med tittaren på ett spänningsdrama i en storslagen arktisk miljö. ”TUNN IS tar upp en spännande berättelse om vad som egentligen händer i det Arktiska havet, när isen smälter och exploatering av naturresurser blir möjligt. Att Donald Trump dessutom blev en ofrivillig PR-medarbetare på TUNN IS med sina önskemål om att köpa Grönland, gör TV-serien sanslöst aktuell”.

Ingen titel
ADAM PÅLSSON SPELAR YOUNG WALLANDER

Pressmeddelande Publicerad: 2019-09-11 15:12 CEST

Leanne Best, Adam Pålsson och Richard Dillane.

Ingen titel
Robert Gustafsson Bästa Manliga Skådespelare

Pressmeddelande Publicerad: 2019-09-04 15:10 CEST

Under fredagens Kristallen gala på Ciruks i Stockholm, vann Robert Gustafsson priset för "Bästa manliga skådespelare" för hans roll i "Det Som Göms I Snö". Vi är så stolta! Grattis Robert!

Ingen titel
BÄCKSTRÖM I PRODUKTION

Pressmeddelande Publicerad: 2019-03-20 15:06 CET

Yellow Bird i produktion med den nya brottsserien ”Bäckström” med Kjell Bergqvist. Guldbagge och Kristallen prisbelönade Kjell Bergqvist kommer att leda C More's och TV4s nya brottsdramaserie BÄCKSTRÖM. Serien är baserad på böckerna av romanförfattaren och professor i kriminologi Leif GW Persson som handlar om den härdade detektivchefinspektören Evert Bäckström.

Ingen titel
Himmelsdalen premiär

Pressmeddelande Publicerad: 2019-01-14 14:58 CET

Det är officiellt! Yellow Bird producerar ny original serie "Himmelsdalen", som kommer att ha preimär våren 2019. Huvudkaraktärerna spelas av Josenfin Asplund (Vikings) och Matthew Modine (Stranger Things). Serien är beserad på en bok med samma titel, skriven av författaren Marie Hermansson.


Sociala medier


BilderVideorPodcastsDokument